Reisverzekering voor groepen

Studentenreizen vaak in groepen. Zo kan je als student op wintersport gaan met je studievereniging, een vakantie boeken met je hele dispuut of een weekendje weg met collega`s. Soms is het daarom handig om een hele groep tegelijk te kunnen verzekeren. Dit is mogelijk via een speciale reisverzekering voor groepen. Lees hier meer informatie over de groepsreisverzekering.

Een groepsreisverzekering

Als organisator van een groepsreis wil je vaak een volledig pakket bieden. Je zorgt ervoor dat de reis, de accommodatie en de activiteiten goed geregeld zijn. Een reisverzekering is een onderdeel dat daar ook vaak bij hoort. Door een groepsreisverzekering af te sluiten weet je zeker dat iedereen die meereist goed verzekerd is. Zo kom je onderweg niet voor verrassingen te staan en hoef je niet bang te zijn dat je als organisator verantwoordelijk wordt gesteld voor schade die onderweg ontstaat.

Een voorbeeld van een kortlopende reisverzekering voor kleine groepen is de reisverzekering van Allianz Global Assistance. Kijk op deze website van Allianz Global Assistance om direct een kortlopende reisverzekering af te sluiten.

Voordelen deelnemers

Een groepsreisverzekering heeft ook een aantal voordelen voor de deelnemers van een reis of excursie. Deze voordelen zijn:

 • Deelnemers hoeven zelf geen extra geld uit geven voor de reis.
 • Deelnemers hoeven zich niet druk te maken om het regelen van de juiste verzekering.
 • Een individuele reisverzekering afsluiten is vaak een stuk duurder.

Het moeten regelen van een reisverzekering is een extra stap en kan een punt zijn om niet mee te gaan. Daarnaast kunnen studenten het vergeten of de verkeerde reisverzekering afsluiten, waardoor sommige mensen tijdens de reis onverzekerd zijn.

Dekking

Met een groepsreisverzekering is iedereen die onderdeel uitmaakt van de reis meeverzekerd. Denk hierbij aan de organisatoren, de deelnemers en begeleiders. Onder de basisdekking vallen meestal de volgende punten:

 • S.O.S kosten (dit zijn bijvoorbeeld extra kosten van reis en verblijf na een ongeval)
 • Aansprakelijkheid

Reisverzekeringen kan je vaak door een groot deel zelf samenstellen. Je kunt daarom zelf bepalen welke aanvullende opties je nog meer verzekert. Meestal zijn de aanvullende mogelijkheden:

 • Medische kosten (vaak budget en uitgebreid)
 • Reisbagage
 • Bijzondere sporten
 • Wintersporten

Afhankelijk van het thema van je excursie kunnen dit noodzakelijke aanvullingen zijn. Wanneer je met een hele groep gaat waterskiën is het belangrijk dat de verzekering juist voor die risico`s dekt.

Nederland, Europa of Wereld

Het is belangrijk om voor het afsluiten van de verzekering goed te controleren wat het dekkingsgebied van de verzekering is. Sommige verzekeringen zullen alleen groepsuitjes binnen Nederland dekken. Voor een vakantie of excursie buiten Nederland moet je dus een groepsverzekering met minimaal Europa dekking afsluiten. Dit is vaak een aanvullende module die je moet selecteren bij het afsluiten.

Annulering

Vooral voor reizen met een grote groep kan een dekking voor annulering een goede keuze zijn. Het is natuurlijk goed mogelijk dat er iets gebeurt waardoor specifieke personen of zelfs de hele groep niet meer op reis kan. Niet alle reisverzekeringen dekken standaard voor annulering. Dit is vaak een extra verzekering die je moet afsluiten. Let er goed op dat je een kortlopende annuleringsverzekering afsluit en geen doorlopende. Allianz biedt bijvoorbeeld een kortlopende annuleringsverzekering voor kleine groepen.

Ga direct naar de website van Allianz Global Assistance om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Premie

Wanneer je een reisverzekering afsluit voor een groep krijg je vaak korting. De verzekeraar profiteert namelijk van het feit dat een groter aantal mensen tegelijk een verzekering afsluit. Hoeveel de groepsreisverzekering precies gaat kosten hangt af van een aantal zaken:

 • De bestemming.
 • Het aantal personen.
 • De dekking van het pakket.

Je kunt er altijd voor kiezen om bij een paar verzekeraars een prijsopgave te maken en op basis daarvan te besluiten.

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897