Print icon

Tips & veelgestelde vragen

Wanneer je een auto koopt krijg je altijd te maken met verzekeringen. Een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering ben je namelijk verplicht om af te sluiten. Op deze pagina vind je informatie die je kan helpen bij het afsluiten. Zo vind je hier onder andere tips om te besparen op je autoverzekering en antwoorden op veelgestelde vragen.

Waarborgfonds

Via de WA-verzekering is iedere automobilist verzekerd voor schade die hij/zij aan andere weggebruikers aanricht. Toch is het mogelijk dat iemand die schade aan jouw auto veroorzaakt bijvoorbeeld na een ongeluk doorrijdt en je geen gegevens van deze persoon hebt. Om niet zelf op te hoeven draaien voor de kosten is er het Waarborgfonds. Dit fonds kan je in de gevallen dat je geen gegevens over de schuldige hebt aanschrijven en om een vergoeding vragen. Hier zijn echter wel een aantal voorwaarden aan verbonden.

Meer informatie over het Waarborgfonds

Tips voor het kopen van een auto

Het kopen van een auto is een hele stap en het is daarom belangrijk dat je hier voldoende aandacht aan besteed. Er zijn een aantal zaken waar je bij het kopen van een auto goed op moet letten, zoals de staat van de motor en de ingebouwde elektronische functies. Daarnaast is het ook belangrijk om de administratie rondom de auto te controleren. Niet veel verstand van auto`s? Neem een familielid of vriend mee om je te helpen!

Lees hier alle tips voor het aanschaffen van een auto

Bespaartips

Een auto is een dure kostenpost. Je bent al snel veel geld kwijt aan verzekeren, benzine, onderhoud en parkeerkosten. Het is echter mogelijk om te besparen op de uitgaven aan je verzekering. Wist je bijvoorbeeld dat het mogelijk is om te onderhandelen met verzekeraars over de premie van je verzekering? Of dat de hoogte van je premie afhankelijk is van het type auto dat je koopt? studentenverzekeringen.nl heeft een aantal bespaartips voor je op een rij gezet.

Ga nu naar de bespaartips autoverzekering.

Begrippenlijst

Bij het kopen van een auto ben je verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Daarnaast zijn er nog een aantal extra verzekeringen waar je voor kan kiezen. De polis van de autoverzekering staat echter vol met begrippen waar je misschien nog nooit van gehoord hebt en die het afsluiten van de verzekering ingewikkeld maken. Zo is er het bonus-malussysteem, het chassisnummer en de meldcode. Kom je er niet helemaal uit? Je vindt op deze website een lijst waarin moeilijke begrippen uitgelegd worden.

Kijk voor een uitleg van belangrijke begrippen in de begrippenlijst.

Veelgestelde vragen

Het is goed mogelijk dat je na de aanschaf van je eerste auto een hoop vragen over de autoverzekering hebt. Mag het bijvoorbeeld wel dat die ene verzekeraar je weigert voor de autoverzekering? En ben je straks verzekerd wanneer je vrienden of familie in je auto laat rijden? Deze en vele andere veelgestelde vragen worden hier beantwoord.

Ga nu naar de veelgestelde vragen autoverzekeringen.