Overstappen reisverzekering

Het kan zijn dat je niet tevreden bent over je huidige reisverzekering. Misschien vind je de dekking niet goed genoeg of heb je problemen gehad met de klantenservice van een reisverzekeraar. Ook kan je natuurlijk overstappen omdat een andere verzekeraar goedkoper is. Je vindt hier alle informatie over het stopzetten van een reisverzekering en hoe je vervolgens kan overstappen.

Opzeggen kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor een bepaalde reis die je maakt. Dit kan je nog vlak voor vertrek doen bij een verzekeraar naar keuze. Na deze reis stopt de verzekering automatisch. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over langdurige contracten of overstappen. Bij je volgende vakantie kan je weer eenvoudig online een kortlopende reisverzekering afsluiten bij een willekeurige reisverzekeraar.

Opzeggen doorlopende reisverzekering

De doorlopende reisverzekering sluit je bijna altijd af voor een jaar. Tijdens deze periode kan je de verzekering niet opzeggen of overstappen naar een andere verzekeraar. Na dit jaar ben je vrij om de verzekering op te zeggen wanneer je wilt. Er geldt wel een opzegtermijn van een maand. Na deze maand vervalt je oude verzekering en kan je overstappen naar een andere aanbieder. Let erop dat deze verzekeringen op elkaar aansluiten, zodat je niet zonder reisverzekering komt te zitten.

Uitzonderingen opzegtermijn

Tijdens het eerste jaar van je doorlopende reisverzekering kan je deze dus niet eerder stopzetten. Er is slechts een uitzondering op deze regel. Wanneer de verzekeraar tussentijds de polisvoorwaarden in jouw nadeel wijzigt of de premie verhoogt, dan heb je het recht om de verzekering direct te beëindigen. Meestal moet je dit binnen een bepaalde periode na de wijziging doen.

Stilzwijgend verlengen contract

Het stilzwijgend verlengen van het contract van je reisverzekering is sinds 2010 niet meer toegestaan. Sindsdien is het verplicht voor verzekeraars om je van te voren te laten weten dat je contract bijna afloopt en dat deze verlengd wordt. Hierbij moet de verzekeraar je ook informatie geven over hoe je precies de verzekering kan stopzetten.

Hoe kan ik een reisverzekering stopzetten?

Je kan de doorlopende reisverzekering stopzetten door een brief te sturen naar je verzekeraar. Op internet vind je veel voorbeeldbrieven waarin je alleen maar jouw gegevens hoeft in te vullen. Tegenwoordig bieden sommige verzekeraars ook de mogelijkheid om via een online formulier of een e-mail de verzekering stop te zetten. Dit kan je vinden op de website van de verzekeraar.

Hoe kan ik een nieuwe reisverzekering aanvragen?

Op internet kan je verschillende aanbieders met elkaar vergelijken en een keuze maken. Reisverzekeringen kan je eenvoudig online afsluiten door online je gegevens in te vullen bij de reisverzekeraar. Je krijgt de polis dan thuisgestuurd. Ook kan je er vaak voor kiezen om de polis alleen digitaal te ontvangen, dit scheelt in de kosten. Een kortlopende reisverzekering kan je zelfs de dag voor vertrek nog afsluiten.

Uitbreiden reisverzekering

Wanneer je een aanvulling aan je reisverzekering toevoegt zal dit meestal gelden als een nieuw contract. Vanaf dat moment gaat dus de verzekeringstermijn van een jaar weer in. Wanneer je op 1 januari een standaard reisverzekering afsluit en hier in maart een wintersportdekking aan toevoegt, dan kan je de verzekering in de maand maart het jaar daarop pas opzeggen.

Van doorlopende reisverzekering naar globetrotter reisverzekering

Als je een doorlopende reisverzekering neemt ben je dus verplicht om deze minimaal een jaar aan te houden. Wanneer je voor de einddatum van je contract voor een wereldreis of een studie in het buitenland een globetrotter verzekering af wilt sluiten, betekent dit dat je dus twee verzekering hebt. Het kan dan voordeliger zijn om bijvoorbeeld een aanvullende werelddekking en lang-op-reis module af te sluiten op je doorlopende reisverzekering.

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897