Inshared inboedelverzekering

Inshared Inboedelverzekering

Inshared is een relatief jonge online inboedelverzekeraar, opgericht in 2009, als label van één van de grootste Nederlandse verzekeringsconcerns: Achmea. Bijzonder detail is dat de inboedelverzekeraar een jaarbeloning uitkeert indien er schadegeld overblijft aan het eind van het jaar. Dat betekent dat je, afhankelijk van het aantal verzekeringen dat je hebt afgesloten bij Inshared, grote kans hebt dat je premie terugkrijgt. In 2020 was de jaarbeloning zelfs 4,2 miljoen in totaal! Naast de inboedelverzekering kan je bij Inshared ook terecht voor onder meer een aansprakelijkheidsverzekering of reisverzekering.

Naar Inshared

Premie inboedelverzekering Inshared

Hoe hoog de premie precies uitvalt is afhankelijk van onder meer je adres, woonplaats, gezinssamenstelling, geboortedatum en de beveiliging van je woning. Ook het aantal vierkante meters, bouwjaar en of de woning een rieten dak heeft zijn van invloed. Tot slot is van belang of je huurder bent of eigenaar. Je kan de premie zelf berekenen op de website van Inshared door je postcode en huisnummer in te voeren.

Hieronder vind je een indicatie van de hoogte van de premie. De berekening gaat uit van een 20-jarige student die een appartement huurt in de binnenstad van Utrecht.

Type verzekering Premie
Standaard dekking Vanaf €9,06  per maand
Compleet dekking Vanaf €11,14 per maand

Dekking inboedelverzekering Inshared

Een inboedelverzekering is een verzekering voor je verhuisbare spullen in je apppartement of kamer. Denk bijvoorbeeld aan je meubels, elektronische apparaten, kleding, huishoudelijke apparaten of muziekinstrumenten. De inboedelverzekering van Inshared biedt garantie tegen onderverzekering: je bent dus voor een onbepaald totaalbedrag altijd afdoende verzekerd.

Standaard inboedelverzekering Inshared

De basisdekking van de inboedelverzekering ‘standaard’ van Inshared biedt vergoeding voor onder meer schade door:

 • Brand, bliksem of storm
 • Inbraak of diefstal
 • Vandalisme
 • Rook, olie, of roetschade
 • Water (waaronder neerslag) en stoomschade

Er gelden maximumvergoedingen voor de volgende categorieën:

Type inboedel Verzekerd bedrag
Audio, video, foto en computerapparatuur Tot €20.000,-
Geld Tot €1.250,-
Fietsen, zitmaaiers of andere voertuigen zonder kentekenplicht Tot €15.000,-
Sieraden Tot €6.000,-
Surf- en zeilplanken, opblaasbare boten of kano’s (niet-gemotoriseerd) en luchtvaartuigen (onder de 25kg) Tot €5.000,-
Onderdelen en losse accessoires van vaar-, luchtvaar-, en voertuigen Tot €1.250,-
Kunst, antiek en verzamelingen Tot €35.000,-
Spullen in opslag (garage, schuur of andere opslagruimte) en medische apparatuur Tot €10.000,-
Spullen in je tuin of op je balkon Tot €25.000,-
Spullen in je auto Tot €750,-
Spullen in je vakantiewoning Tot €7.500,-

Compleet dekking inboedelverzekering Inshared

Indien je kiest voor de ‘compleet'(allrisk) dekking ben je ook verzekerd voor schade die je per ongeluk door eigen schuld aan je inboedel hebt toegebracht, bijvoorbeeld bij het per ongeluk omvallen of omstoten van spullen. Foto- en filmapparate, muziekinstrumenten, sieraden en diverse sportspullen zijn met de ‘compleet’ dekking ook buiten de deur verzekerd. Dit geldt overigens niet voor je mobiele elektronica, hiervoor kan je onderstaande aanvullende module Mobiele Elektronica voor afsluiten.

Aanvullende dekkingen inboedelverzekering Inshared

De basisdekking van de inboedelverzekering van Inshared kan naar wens worden uitgebreid met de volgende aanvullende dekkingen:

Type verzekering Verzekerd bedrag
Glas Vergoeding van schade door ruitbreuk, naast glas ook kunststof. Dekking voor glas in ruiten, deuren, dakramen, douchecabines, -deuren of -wanden, dakplaten die licht doorlaten en kleine hobbykassen. Dekking voor bijzonder glas tot max. €500,- per gebeurtenis
Eigenaars- huurdersbelang Aangebracht verbetering of uitbreiding door de huurder aan de woning, bijvoorbeeld een nieuwe keuken, eikenhouten vloer, schilder- of behangwerk of installatie van bijvoorbeeld verwarming of airco. Dekking tot max. €35.000,- per gebeurtenis
Mobiele elektronica Dekking van mobiele elektronische apparatuur buiten de deur, wereldwijd. Verzekerd tegen schade door vallen, stoten of diefstal tot max. €5000,- per schadegeval. Dergelijke schade kan max. 2 keer per jaar worden geclaimd
Aansprakelijkheid Schade die je per ongeluk veroorzaakt aan eigendommen of personen tot €1.500.000,- vergoed

Uitkering nieuwwaarde

Bij niet te repareren schade aan je inboedel krijg je, indien deze spullen niet ouder zijn dan 1 jaar, de nieuwwaarde vergoed. Daarvoor is het belangrijk dat je kan aantonen wanneer je deze spullen hebt aangeschaft en de aankoopbon goed hebt bewaard. Voor spullen ouder dan 1 jaar krijg je ook de nieuwwaarde, tenzij bijvoorbeeld:

 • Deze spullen meer dan 6 jaar oud zijn of al voor 60% zijn afgeschreven;
 • Het spullen die gehuurd zijn betreft;
 • Het om mobiele elektronica gaat. Je krijgt in dat geval de dagwaarde (berekend door iedere maand 2,8% van de waarde af te schrijven);
 • Het betreft zeldzame spullen, zoals een kunstverzameling.

Krijg je de nieuwwaarde niet vergoed? Dan gaat Inshared over tot vergoeding van de dagwaarde + 10% of de vergoeding van de zeldzaamheidswaarde (deze wordt bepaald door een expert).

Wat is niet verzekerd?

In welke gevallen is schade aan je inboedel niet verzekerd? Hieronder vind je een overzicht:

 • Je hebt per ongeluk door eigen schuld schade aan je inboedel veroorzaakt (indien je een compleet dekking hebt afgesloten is dit wel verzekerd)
 • Schade door slijtage (bij normaal gebruik)
 • Productiefouten
 • Achterstallig of slecht uitgevoerd onderhoud
 • Fouten bij de montage of installatie
 • Diefstal (of een poging tot) buiten je woning zonder inbraaksporen
 • Zelf kwijtraken van je spullen
 • Schade aan je inboedel door het laten openstaan van deuren, ramen, luiken of lichtkoepels

Voor een complete lijst van uitsluitingen kan je de polisvoorwaarden van de inboedelverzekering van Inshared raadplegen.

Eigen risico

Er geldt standaard een eigen risico van €150,-. Dat betekent dat je de eerste €150,- van een schadeclaim uit eigen zak moet betalen. Je kan er echter ook voor kiezen €0,- eigen risico te hebben, in dat geval betaal je wel een hogere premie per maand.

Contactgegevens Inshared

Heb je specifieke vragen over de inboedelverzekering van Inshared? Via onderstaande contactgegevens kan je op een voor jouw passende manier contact opnemen met de inboedelverzekeraar.

Contactgegevens
E-mail Contactformulier via de website
Post Postbus 408, 3830 AL Leusden
Telefoon (schademelden) 071 364 17 62
Facebook Facebook.com/inshared
Twitter Twitter.com/inshared

Direct naar Inshared

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897