Doorlopende reisverzekering

Een reisverzekering sluit je af om verzekerd te zijn van persoonlijke hulpverlening in het buitenland, dekking van buitengewone kosten of schade aan jouw bagage die kan ontstaan als je op reis bent. Een doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger dan een kortlopende reisverzekering, zeker als je vaker per jaar en in totaal voor een langere periode op vakantie gaat. Hieronder vind je meer informatie over de dekking van de doorlopende reisverzekering en de voordelen ervan.

Doorlopende reisverzekeringen vergelijken

Sluit binnen 2 minuten een doorlopende reisverzekering af!

Vergelijk reisverzekeringen

Wat is een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering heeft als kenmerk dat deze verzekering het gehele jaar door geldig is. Dit betekent dat je deze verzekering eenmalig voor één jaar afsluit. Je hoeft vervolgens niet bij iedere reis die je in hetzelfde jaar maakt een nieuwe kortlopende reisverzekering af te sluiten.

Wanneer kies je voor een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering is interessant als je vaker per jaar op vakantie gaat. Weet je aan het begin van het jaar al zeker dat je meer dan 20 dagen per jaar op pad gaat, dan is het vaak voordeliger een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Bovendien hoef je bij een doorlopende reisverzekering er niet iedere keer aan te denken om een reisverzekering af te sluiten. Onder vakantie begrijpen verzekeraars onder meer:

 • Dagtrips
 • Backpacken (denk hierbij aan de maximale reisduur!)
 • Weekendreisjes en stedentrips
 • Meerdere vakanties per jaar (zoals wintersport en zomervakantie)

Om de keuze makkelijker te maken hebben wij doorlopende reisverzekeringen voor studenten met elkaar vergeleken en een top 5 doorlopende reisverzekeringen opgesteld.

Voordelen doorlopende reisverzekering op een rij

 • Je kunt zo vaak op vakantie als je zelf wilt.
 • Je hoeft niet voor iedere vakantie of ieder weekend een reisverzekering af te sluiten.
 • Je bent vaak goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering.
 • Je betaalt maar 1 keer afsluitkosten.
 • Je kunt een doorlopende reisverzekering aanpassen naar jouw persoonlijke wensen.
 • Jouw doorlopende reisverzekering loopt automatisch door.

Basisdekking doorlopende reisverzekering

Onder de basisdekking van een doorlopende reisverzekering valt over het algemeen het volgende:

 1. Buitengewone kosten in het buitenland
  Met buitengewone kosten worden kosten bedoeld die onverwachte gebeurtenissen met zich mee kunnen brengen. Hierbij krijg je vaak de kosten vergoed die je gemaakt hebt voor extra verblijf in het buitenland of bijzonder vervoer terug naar Nederland. Ook opsporing- of reddingsacties en het overkomen van je partner of een ander familielid bij bijvoorbeeld ziekenhuisopname komt in de regel voor vergoeding in aanmerking.
 2. Schade aan logies en-/of verblijven
  Als je per ongeluk schade veroorzaakt als je in een vakantiehuis of een hotelkamer verblijft, dan ben je hiervoor verzekerd. Je verzekeringsaanbieder vergoedt in de meeste gevallen deze kosten.
 3. Telefoonkosten
  Als je noodgedwongen hoge telefoonkosten hebt gemaakt doordat je met Nederlandse hulplijnen hebt gebeld, dan is het mogelijk om deze kosten terug krijgen. Telefoonkosten vanuit het buitenland kunnen hoog zijn, daarom is het fijn dat deze kosten gedekt zijn.
 4. Verlies of diefstal van bagage
  Binnen deze dekking vallen over het algemeen zaken als diefstal en verlies van jouw bagage. Dit wordt meestal tot een bepaald bedrag vergoed door je verzekeringsmaatschappij.
 5. Personenhulpverlening
  Tijdens je verblijf in het buitenland kan je terecht bij de alarmcentrale van jouw verzekeraar. Je kunt deze bellen in geval van ziekte, een ongeval of als je onverwachts terug naar huis wil door familieomstandigheden.

Europadekking of Werelddekking?

In de meeste gevallen kun je bij een doorlopende reisverzekering een keuze maken uit Europadekking of Werelddekking.

 1. Europadekking
  Met deze dekking krijg je alleen een vergoeding in geval van schade als je in Europa verblijft. Als je alleen binnen Europa blijft, is deze dekking voldoende.
 2. Werelddekking
  Verblijf je buiten Europa, ook al is het maar een paar dagen per jaar, dan is het verstandig om een Werelddekking af te sluiten. Heb je alleen een Europadekking en ga je dan toch op reis buiten Europa, dan ben je niet verzekerd.

Aanvullende dekkingen doorlopende reisverzekering

Buiten de basisdekking kun je ervoor kiezen om de reisverzekering aan te vullen naar jouw eigen wensen.

 1. Aanvullende bagagedekking
  Je kunt hier dan bijvoorbeeld een topdekking bagage aan toevoegen waardoor waardevolle bagage tegen hogere bedragen is gedekt.
 2. Wintersportdekking
  In veel basisverzekeringen is wintersport niet gedekt. Als je jaarlijks op wintersport gaat is het aan te raden dit aanvullend te verzekeren.
 3. Gevaarlijke sporten
  Ga je een sport beoefenen die een hoger risico op ongevallen met zich meebrengt? Dan biedt je reisverzekering vaak niet standaard dekking. Het gaat bijvoorbeeld om sporten als kitesurfen, duiken, hiken of bungeejumpen.
 1. Aanvullende medische kosten
  Op het moment dat je in het buitenland wat overkomt en je spoedeisende medische hulp nodig hebt, krijg je vanuit de zorgverzekering een medische behandeling tot maximaal het Nederlandse tarief vergoed. In het buitenland kunnen de behandelkosten echter fors hoger liggen. In deze gevallen biedt de aanvullende dekking medische kosten uitkomst: deze dekking vergoedt de kosten die boven het Nederlandse tarief uitkomen.
 1. Pechhulpdekking
  Ga je met de auto of een ander motorvoertuig op vakantie? Dan kan de aanvullende pechhulp uitkomst bieden indien je (in het buitenland) met pech langs de weg komt te staan of zelfs helemaal niet verder kan met je voertuig. In zo’n geval wordt dan in de regel vervangend vervoer geregeld.

Opzeggen

Het is echter zo dat je de verzekering ook kunt beëindigen bij enkele veranderingen in de polis of premieverhogingen. Ook is het mogelijk om jouw doorlopende reisverzekering maandelijks op te zeggen als de reisverzekering één keer automatisch met 1 jaar is verlengd.

Deze informatie kan je vinden op de website van jouw verzekeraar in de algemene contractvoorwaarden.

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897