Print icon

Aegon inboedelverzekering

AEGON Inboedelverzekering

Aegon is een grote Nederlandse organisatie die over de hele wereld actief is en meer dan 40 miljoen klanten heeft. Naast allerlei verzekeringen biedt het bedrijf ook oplossingen op het gebied van beleggen, sparen en pensioenen. Een van de verzekeringen die Aegon aanbiedt is de inboedelverzekering. Door deze verzekering af te sluit verzeker jij al jouw waardevolle spullen in huis tegen zaken als brand, inbraak en waterschade.

Naar Aegon

Premie inboedelverzekering van Aegon

Aangezien je een inboedelverzekering afsluit op een bepaalde woning met bepaalde producten kijkt Aegon bij het bepalen van de maandelijkse premie ook naar jouw specifieke situatie. Bij het aanvragen van de inboedelverzekering vul jij in wat jouw adres is, je geboortedatum, je netto maandinkomen, of je een koop- of huurwoning hebt en de gezinssamenstelling. In bepaalde gevallen wordt ook informatie over de bouw en de oppervlakte gevraagd, indien deze informatie zich niet in de database bevindt. Op basis val al deze gegevens krijg je van Aegon te horen hoeveel premie jij moet betalen.

In onderstaande tabel vind je de `vanaf premie` van deze inboedelverzekering. Deze berekening is gebaseerd op een 20-jarige student in Utrecht. Dit is dus niet per definitie de premie die jij betaalt. Vooral wanneer jij in een grote stad woont zal je de premie gemiddeld hoger liggen. Een en ander is ook afhankelijk van de grootte van je huis of kamer. Ook kun je ervoor kiezen om spullen tegen een hogere waarde te laten dekken. In onderstaande tabel is ook de `vanaf premie` van de aanvullende kostbaarheden buitenshuis dekking genoemd, over deze dekking lees je verder in dit artikel meer.

Type verzekering Premie
Basisdekking Vanaf €6,90  per maand
Allrisk Vanaf €9,50 per maand

Dekking inboedelverzekering van Aegon

Alle inboedel in je huis is gedekt met deze verzekering. Naast meubels, kleding, apparaten enzovoorts behoren ook tot de dekking:

 • Gereedschappen (ook voor zakelijk gebruik)
 • Brom- en (snor)fietsen die in het huis staan
 • Spullen van een ander die jij tijdelijk gebruikt

Verder biedt Aegon een dekking voor de kosten van het schoonmaken na een schadegeval, het sturen van experts om schade vast te stellen en kosten van tijdelijke woonruimte. Voor sommige producten geldt dat je deze verzekert voor een maximaal vergoedingsbedrag. Je kiest bij het afsluiten van het pakket hoe hoog jij de dekking wilt hebben.

Wanneer je kiest voor de inboedelverzekering van Aegon, is zowel je mobiele telefoon, tablet als laptop standaard meeverzekerd en heb je hier geen aanvullende dekking voor nodig.

Basisdekking inboedelverzekering Aegon

Indien je kiest de inboedelverzekering Basis van Aegon ben je voor de volgende categorieën verzekerd tot:

Type inboedel Verzekerd bedrag
Inboedel Geen maximum, je krijgt garantie tegen onderverzekering
– Audiovisuele apparatuur Tot €6.000,-
– Sieraden Tot €3.000,-
– Kostbaarheden Tot €15.000,-
Huurdersbelang Tot €6.000,-

Allrisk-dekking inboedelverzekering Aegon

De Allrisk-dekking biedt de meest complete verzekering van je inboedel, tegen alle onvoorziene, onverwachte en van buiten komende schade (op enkele uitsluitingen na). Je kan voor iedere categorie de vergoeding steeds €1.000,- ophogen tot het genoemde maximumbedrag.

Type inboedel Verzekerd bedrag
Inboedel Geen maximum, je krijgt garantie tegen onderverzekering
– Audiovisuele apparatuur Vanaf €12.000,- tot max. €40.000,-
– Sieraden Vanaf €6.000,- tot max. €25.000,-
– Kostbaarheden Vanaf €15.000,- tot max. €50.000,-
Huurdersbelang Vanaf €6.000,- tot max. €20.000,-

Aanvullende dekkingen allrisk inboedelverzekering Aegon

In aanvulling op de allrisk inboedelverzekering van Aegon kan je de volgende dekkingen afsluiten:

Type verzekering Verzekerd bedrag
Uitwonende studerende kinderen Hebben je ouders een Aegon allrisk inboedelverzekering? Dan biedt de aanvullende dekking uitwonende studerende kinderen uitkomst. Je spullen op je kamer zijn dan verzekerd tot €7.500,- (Computer- visuele- en audioapparatuur tot €1.500,- en sieraden tot €500,-).
Kantoorinventaris Spullen in je kantoor/werkruimte tot €10.000,- verzekerd.
Kantoorelektronica Waardevolle elektronica in je kantoor/werkruimte tot €2.500,- verzekerd.

Uitkering nieuwwaarde

De standaardregel is dat je schade vergoed krijgt op basis van de nieuwwaarde van het product. Je krijgt dit echter niet altijd uitgekeerd. Je krijgt alleen de dagwaarde in de volgende gevallen:

 • Wanneer de waarde van het schadeproduct minder dan 40 procent van de nieuwwaarde is
 • Wanneer je het schadeproduct niet meer gebruikt

Ook zijn de vergoedingen voor bepaalde producten (elektronica en sieraden) aan een maximum verbonden dat je zelf kiest bij het afsluiten van de verzekering (zie tabel hierboven). Daarnaast wordt de waarde van kunstvoorwerpen en antiekstukken bepaald altijd per gebeurtenis bepaald door een expert.

Niet verzekerd

Niet alle oorzaken van schade worden gedekt op de polis van de inboedelverzekering. Je krijgt geen vergoeding wanneer het een van de volgende redenen betreft:

 • Geleidelijk werkende (weers)invloeden
 • Regen, sneeuw of hagel ontstaan door openstaande ramen of deuren
 • Vochtdoorlating in muren
 • Gebrek aan onderhoud
 • Slechte reparatie of reiniging
 • Doorgebrande elektrische apparaten
 • Schade veroorzaakt door huisdieren en ongedierte
 • Krassen op elektronische apparatuur

Eigen risico

Het is mogelijk om een eigen risico te nemen, waardoor de maandelijkse premie lager wordt. De keuzemogelijkheden van eigen risico zijn:

Eigen risico basisdekking

 • €100,-
 • €200,-
 • €350,-
 • €600,-

Eigen risico allrisk-dekking

 • €0,-
 • €100,-
 • €250,-
 • €500,-

Contactgegevens Aegon

Het team van Aegon kan al je vragen over de inboedelverzekering beantwoorden. Ze zijn ze te bereiken via e-mail, telefoon of post via:

Contactgegevens
Email & Chat Contact(formulier) online
Telefoon 088 344 12 34
Post Postbus 202 – 2501 CE Den Haag
Whatsapp +31 6 8360 28 00
Facebook Facebook.com/AegonNederland
Twitter Twitter.com/Aegon_NL
Instagram Instagram.com/aegon_nederland

Direct naar Aegon