Salland

Salland zorgverzekering

Zorgverzekeraar Salland, vernoemd naar de landstreek in west-Overijssel, profileert zich als toegankelijke, dicht bij de klant staande zorgverzekeraar. De verzekeraar maakt deel uit van Eno (voorheen coöperatie Salland), opgericht in 1860. Eno biedt via verschillende zorglabels zorgverzekeringen aan, waaronder Salland, Salland ZorgDirect en HollandZorg. Naast één basisverzekering kan je er terecht voor vier aanvullende verzekeringen en drie tandartsverzekeringen. Meer informatie vind je op de website van Salland:

Alle studenten zorgverzekeringen vergelijken

Salland zorgpremie overzicht

Zorgverzekeraar Salland zorgpremie overzicht
Jaar Natura
2024 € 145,90
2023 € 134,90
2022 € 120,90
2021 € 123,90
2020 € 113,90
2019 € 106,90
2018 € 101,50
2017 € 112,95
2016 € 112,95
2015 € 100,95
2014 € 96,75
2013 € 105,00
2012 € 107,00
2011 € 104,75

Voordelen Salland voor studenten

  • Mogelijkheid het eigen risico gespreid te betalen;
  • Ruime keuze uit verschillende aanvullende pakketten;
  • Lage premie in verhouding tot vergelijkbare natura basisverzekeringen;
  • Veel kortingsmogelijkheden op onder meer zorgproducten, sportkleding en uitjes;

Nadeel Salland voor studenten

  • Bepaalde populaire vergoedingen, waaronder vaccinaties, anticonceptie, alternatieve geneeswijzen of brillen en lenzen worden alleen (uitgebreid) vergoed in de meest uitgebreide pakketten (vaccinatie zelfs alleen in het duurste pakket).

Basispakket Salland

Het basispakket van Salland, een naturapolis, biedt je dekking voor basale zorgkosten die je maakt bij onder meer je huisarts, het ziekenhuis, voor medicijnen of voor psychologische zorg. Hoewel de naturapolis je vrije zorgkeuze enigszins beperkt, heb je bij Salland alsnog een vrij ruime keuze uit bijvoorbeeld ziekenhuizen en andere zorgverleners in jouw omgeving. Je kan ervoor kiezen het verplicht eigen risico van €385,- te verhogen naar maximaal €885,-. Je betaalt hierdoor minder premie, je draagt hierdoor wel een hoger eigen risico indien je onverwachts met hoge zorgkosten wordt geconfronteerd.

Alle studenten zorgverzekeringen vergelijken

Aanvullende pakketten Salland

Indien je op zoek bent naar bepaalde aanvullende dekkingen, biedt Salland vier verschillende aanvullende pakketten aan. Deze pakketten bieden meer tot minder uitgebreide aanvullende dekkingen voor onder meer fysiotherapie, anticonceptie, brillen en lenzen of vaccinaties.

Aanvullende tandartsverzekering

Steeds vaker bieden zorgverzekeraars vergoedingen voor mondzorg in aparte tandartsverzekeringen aan: zo ook Salland. Bij Salland heb je de keuze uit een drietal tandartsverzekeringen: het gaat om TandExtra, TandPlus en TandTop. Indien je verwacht veel tandartskosten te maken het komende jaar, dien je er op te letten dat bij het TandTop pakket acceptatievoorwaarden gelden. De verzekeraar zal je, op het moment dat je binnen afzienbare tijd verwacht flink wat achterstallig onderhoud in te halen, niet zomaar toelaten tot de verzekering. Om de staat van je gebit te evalueren zal je een vragenlijst in moeten vullen.

Extra diensten Salland

Een in het oog springende extra dienst van Salland die je niet bij veel andere zorgverzekeraars ziet is de mogelijkheid het eigen risico gespreid terug te betalen. Bij andere verzekeraars kan het zijn dat je in één klap de rekening van het eigen risico dient op te hoesten. Bij Salland kan je het eigen risico in 10 termijnen terugbetalen. Daarnaast biedt Salland op de website een handige zorgzoeker, zo vind je direct bij welke zorgverleners je voor de behandeling die jij zoekt terecht kan. Ten slotte biedt Salland een handig declaratie-app voor het eenvoudig en snel indienen van je declaraties.

Kortingen Salland

Salland biedt een veelheid aan kortingen aan voor diverse zorgproducten en heeft daarnaast regelmatig andere leuke kortingsacties voor zijn klanten. Zo kan je bij een aantal opticiens korting krijgen op je bril of lenzen. Met je zorgpas krijg je daarnaast korting bij diverse fitnesscentra en kan je met korting sportkleding kopen bij bepaalde online sportzaken. Ook kan je korting krijgen op een overnachtingen in een bungalowpark, op het maken van een fotoboek of op matrasreiniging. Noem maar op!

Contactgegevens Salland

Contactgegevens Salland
E-mail Contactformulier website
Post Postbus 166, 7400 AD Deventer
Facebook Facebook.com/sallandverzekeringen
Twitter @salland

Duurzaamheid Salland

In hoeverre vinden de beleggingen van zorgverzekeraar Salland duurzaam plaats? Het VBDO (Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling) is hier ingedoken. In het onderzoek ‘Responsible Investment by Insurance Companies in the Netherlands 2023‘ scoort Salland een 1,5 op een schaal van 1 tot 5. Waar richt het onderzoek zich op? Het bekijkt beleid met betrekking tot de mens, milieu, maatschappij en bestuur van de onderneming.

Inloggen Mijn Salland

Direct inloggen bij Mijn Salland

Alle zorgverzekeringen vergelijken?

Alle studenten zorgverzekeringen vergelijken

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897