Print icon

Vergelijken aansprakelijkheidsverzekering

Ben je op zoek naar een studenten aansprakelijkheidsverzekering? Een ongelukje zit namelijk in een klein hoekje en de premie van een aansprakelijkheidsverzekering is relatief laag. Kijk dan op deze pagina voor handige tips bij het vergelijken van verschillende verzekeraars.

Vraag verschillende offertes aan en vergelijk de polisvoorwaarden

De hoogte van de premie die je moet betalen bij een aanbieder van een studenten aansprakelijkheidsverzekering verschilt vaak niet sterk per aanbieder. Het verschil zit vaak in de polisvoorwaarden en in de dekking die de verzekeraar biedt. Het is daarom aan te raden om offertes aan te vragen bij verschillende verzekeraars en de polisvoorwaarden met elkaar te vergelijken, voordat je een keuze maakt.

Waar moet je op letten als je polisvoorwaarden met elkaar vergelijkt?

Hieronder vind je een overzicht van een aantal vragen die je kan stellen bij het vergelijken van de polisvoorwaarden:

  • Ben ik ook gedekt tijdens het sporten?
  • Ben ik verzekerd als ik vrienden help met klussen of met verhuizen?
  • Geldt de verzekering alleen in Nederland of in de hele wereld?
  • Ben ik verzekerd als passagier van een motorvoertuig, boot of vliegtuig?
  • Is de schade die mijn huisdier aanricht gedekt?
  • Is de schade die ik aanricht tijdens mijn vakantiebaan gedekt?
  • Is de schade die ik aanricht tijdens mijn stage gedekt?
  • Is de schade tijdens vrijwilligerswerk gedekt?
  • Is de schade die loges of huisgenoten aanrichten gedekt?

De bovenstaande zaken kunnen per verzekeraar verschillen.

Hoogte van het verzekerde bedrag

Voordat je verschillende aanbieders van studenten aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar gaat vergelijken, is het verstandig om te bedenken voor welk bedrag je een verzekering wilt afsluiten. Je kan bij een verzekeraar vaak kiezen uit een aantal bedragen die uiteenlopen van 500.000 euro tot 2,5 miljoen euro. Over het algemeen geldt bij een verzekeraar; hoe lager het verzekerde bedrag, hoe lager de premie die je moet betalen.

Hoogte van het eigen risico

Het bedrag dat je zelf moet betalen bij een schadeclaim is het eigen risico. Er zijn verzekeraars waarbij je een bepaald bedrag aan eigen risico kan kiezen. Er zijn ook verzekeraars die geen eigen risico hebben. Meestal geldt bij een verzekeraar; hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Voordat je aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar gaat vergelijken is het verstandig om eerst een keuze te maken of je een eigen risico wilt hebben en zo ja, hoe hoog je dit eigen risico wilt hebben.

Zoek eventueel hulp bij een assurantie adviseur

Kom je niet door de ingewikkelde en ondoorzichtige polisvoorwaarden heen? Of twijfel je over de hoogte van het te verzekeren bedrag in je persoonlijke situatie? Dan is het mogelijk om advies te vragen aan een assurantie adviseur.

Kortingen

Voordat je een verzekering afsluit kan je onderzoeken of je kortingen op je premie kan krijgen. Verzekeraars bieden vaak pakketkorting als je meerdere verzekeringen afsluit. Ook bieden ze vaak speciale studentenkortingen.

Alleenstaand of samenwonend

Als je samenwoont met iemand of je hebt al kinderen, dan kan je een gezinsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten waarbij iedereen is verzekerd. Houd rekening met je persoonlijke situatie bij het vergelijken van de verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen.

Meeverzekeren bij je ouders

Als je ouders een gezinsaansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten, is het vaak mogelijk om als studerend kind meeverzekerd te zijn. Ook als je uitwonend bent of stage loopt. Je kan dit navragen bij je ouders, voordat je een verzekering afsluit. Dit om dubbele verzekeringen te voorkomen.