Print icon

Inboedelverzekering bij ouders

Kan je als uitwonende student meeverzekerd blijven op de inboedelverzekering van je ouders? Je verlaat het ouderlijk nest en gaat op kamers. Naar je nieuwe kamer zal je een hoop waardevolle spullen meeverhuizen. De inboedelverzekering van je ouders biedt echter alleen dekking op hun eigen adres en is afgestemd op de waarde van de inboedel van je ouders. Inboedelverzekeraars dekken in de regel dus geen schade aan je inboedel op je studentenkamer via de polis van je ouders. Je kan dan ook het beste zelf een passende en voordelige studenten inboedelverzekering vergelijken & afsluiten.

Desalniettemin bestaan er uitzonderingen op de regel:

 • Verzekeraars FBTO en Centraal Beheer verzekeren ook uitwonende kinderen die een voltijdstudie volgen mee op een meergezinspolis. Je sluit de inboedelverzekering dan af voor je studerende kind als extra gezinslid, ook al woont je kind niet meer thuis.
 • Daarnaast biedt verzekeraar AEGON vanuit de inboedelverzekering de mogelijkheid aan ouders een aanvullende dekking voor uitwonende studerende kinderen af te sluiten.

Wat houden deze aanvullende dekkingen precies in?

Meeverzekerd op de inboedelverzekering van je ouders

Bij inboedelverzekeraars FBTO en Centraal Beheer kunnen je ouders je als extra gezinslid meeverzekeren op de polis, ook al woon je niet meer thuis. Voorwaarden om te kunnen worden meeverzekerd op de polis van je ouders zijn:

 • Je ouders hebben een inboedelverzekering voor het hele gezin bij FBTO of Centraal Beheer afgesloten;
 • Je bent een uitwonende student die een voltijd studie volgt.

Bij inboedelverzekeraar AEGON is het mogelijk voor de aanvullende dekking ‘Uitwonende studerende kinderen’ te kiezen. Je kan dan als uitwonende student meeverzekerd blijven op de polis van de inboedelverzekering van je ouders. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

 • Je ouders dienen een allrisk inboedelverzekering te hebben afgesloten bij AEGON;
 • Je ouders dienen de aanvullende dekking voor uitwonende studerende kinderen te hebben afgesloten.

Bij inboedelverzekeraar Verzekeruzelf maakt de dekking voor uitwonende studerende kinderen onderdeel uit van de allrisk inboedelverzekering. Hierbij gelden de volgende voorwaarden:

 • Je ouders dienen een allrisk inboedelverzekering te hebben afgesloten bij Verzekeruzelf;
 • De dekking geldt alleen voor uitwonende studerende kinderen tot 28 jaar.

Dekking uitwonende studerende kinderen FBTO & Centraal Beheer

Op de meergezinspolis van de inboedelverzekering van FBTO of Centraal Beheer kan je als uitwonende voltijdstudent worden meeverzekerd. De dekking voor de spullen op je studentenkamer is identiek aan die van je ouders. Er gelden dus geen lagere, maximale vergoedingen.

 • Je inboedel is verzekerd tot max. €200.000,-
 • Diefstalgevoelige inboedel tot max. €35.000,-
 • Sieraden tot max. €5.000,-

Dekking aanvullende module uitwonende studerende kinderen Aegon

Net als op de polis van je ouders is je inboedel op je studentenkamer verzekerd tegen schade als gevolg van onder andere brand- water- en stormschade en diefstal. Je krijgt bij de AEGON inboedelverzekering een garantie tegen onderverzekering waardoor je spullen altijd tegen de juiste waarde verzekerd zijn. Er gelden wel lagere maximale vergoedingen:

 • Je inboedel is verzekerd tot max. €7.500,-
 • Audio- Visuele & computerapparatuur tot max. €1.500,-
 • Lijfsieraden tot max. €500,-

Daarnaast geldt een eigen risico indien je ouders voor een vrijwillig eigen risico hebben gekozen. Indien je ouders geen vrijwillig eigen risico hebben gekozen, is het eerste schadegeval in een jaar zonder eigen risico. Voor ieder opvolgend schadegeval in hetzelfde jaar geldt wel een eigen risico van €250,-.

Dekking uitwonende studerende kinderen Verzekeruzelf

Wat betreft de dekking voor uitwonende studerende kinderen tot 28 jaar bij de allrisk inboedelverzekering van Verzekeruzelf, gelden de volgende (maximale) vergoedingen en uitsluitingen:

 • Je inboedel op je studentenkamer is verzekerd tot max. €2.500,-
 • Geen vergoeding voor sieraden, muziekinstrumenten, geld, kunst, antiek of verzamelingen

Is meeverzekerd blijven voor de inboedelverzekering bij je ouders voordeliger?

Uit bovenstaande is duidelijk geworden dat een inboedelverzekering aanhouden bij je ouders misschien makkelijker is, maar zeker niet altijd voordeliger! De dekking is immers een stuk minder uitgebreid. Hoewel je ouders wel standaard dekking hebben voor kostbaarheden (buitenshuis) bij Aegon, zit deze dekking niet in de aanvullende module voor uitwonende studerende kinderen.

Via onze handige top 5 studenten inboedelverzekeringen kan je eenvoudig en snel een eigen inboedelverzekering afsluiten. Dit heeft verschillende voordelen:

 • Stem je inboedelverzekering af op de waarde van je inboedel en kies je eigen dekking;
 • Maak zelf de keuze of je eigen risico wilt betalen;
 • Kies een voordelige premie en bespaar op je inboedelverzekering, er zijn al studenten inboedelverzekeringen vanaf €2,40 per maand!
 • Meerdere verzekeringen nodig? Waaronder een aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekeringen en/of een ongevallenverzekering? Bekijk dan of een voordelig studentenpakket met extra korting iets voor je is!