Print icon

ABN AMRO reisverzekering

De Internationale

ABN AMRO is niet alleen bekend als een van de grootste banken van Nederland, maar is ook een bekende maatschappij in de verzekeringswereld. Je kunt bij ABN AMRO terecht voor verschillende soorten verzekeringen. Van woonverzekeringen tot rechtsbijstandverzekeringen, het aanbod is uitgebreid. Zo biedt ABN AMRO ook verschillende reisverzekeringen aan. Op deze pagina vind je meer informatie over de reisverzekeringen en aanvullende dekkingen van ABN AMRO.

Direct naar ABN AMRO

Voordelen ABN AMRO

 • Keuze uit kortlopende of doorlopende reisverzekering
 • Uitgebreid aanbod aan aanvullende dekkingen waarmee je je reisverzekering kunt uitbreiden.
 • Pakketkorting wanneer je meerdere verzekeringen afsluit

Nadelen ABN AMRO

 • Er geldt standaard een eigen risico van € 50 op bagage en geld

ABN AMRO reisverzekering

Wanneer je een vakantie of reis boekt ben je niet verplicht deze te verzekeren. Toch kan het erg verstandig zijn om wel een reisverzekering af te sluiten. Met een reisverzekering bescherm je jezelf tegen de financiële kosten bij schade aan de bagage, ongevallen en wanneer je hulpverlening nodig hebt. Je kunt zelf kiezen of je alleen dekking binnen Europa nodig hebt, of liever voor werelddekking gaat. Daarnaast kun je de reisverzekeringen met verschillende dekkingen uitbreiden, zodat deze precies aansluit op jouw behoeften.

Doorlopende reisverzekering

De doorlopende reisverzekering van ABN AMRO is speciaal ontworpen voor mensen die regelmatig reizen. Met een doorlopende reisverzekering heb je het gemak van een verzekering die het hele jaar door dekking biedt. Je hoeft dus niet voor elke trip een nieuwe verzekering af te sluiten. Of je nu op vakantie gaat, een weekendje weg plant of meerdere keren per jaar voor zaken reist, met deze verzekering ben je continu verzekerd tegen onvoorziene omstandigheden. In totaal ben je voor maximaal 90 dagen verzekerd. De doorlopende reisverzekering van ABN AMRO dekt het volgende:

 • Verlies of diefstal van bagage
 • Schade aan bagage
 • Hulpverlening bij een ongeval, ziekte, ziekenhuisopname of overlijden
 • Hulp bij eerdere terugkeer naar Nederland bij uitval van het vervoermiddel of de bestuurder
 • Uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden
 • Onvoorziene kosten
 • Langer verblijf door een natuurramp of staking

Voor deze verzekerde gebeurtenissen gelden maximaal verzekerde bedragen. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de maximale vergoedingen.

Maximale vergoeding doorlopende reisverzekering

Bagage

€2500,-

Foto-, film- video -of geluidsapparatuur

€1750,-

Computerapparatuur

€1250,-

Fietsen, kinderwagens of rolstoelen

€1000,-

Mobiele telefoons

€500,-

Brillen, Horloges, Sieraden

€500,-

Geld of cheques

€250,-

Blijvende invaliditeit door ongeval

€ 100.000,-

Overlijden door ongeval

€ 35.000,-

Kortlopende reisverzekering

Wanneer je niet regelmatig op reis gaat, maar wel je vakantie wilt verzekeren, kun je ervoor kiezen een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Bij deze verzekering betaal je alleen premie voor de dagen dat je daadwerkelijk op vakantie bent. Je zit dus niet vast aan een jaarlijks premiebedrag. De kortlopende reisverzekering dekt, net als de doorlopende reisverzekering, het volgende:

 • Verlies of diefstal van bagage
 • Schade aan bagage
 • Hulpverlening bij een ongeval, ziekte, ziekenhuisopname of overlijden
 • Hulp bij eerdere terugkeer naar Nederland bij uitval van het vervoermiddel of de bestuurder
 • Uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden
 • Onvoorziene kosten
 • Langer verblijf door een natuurramp of staking

De maximale vergoedingen per gebeurtenis verschillen van die van de doorlopende reisverzekering. In de onderstaande tabel vind je de maximale bedragen.

Dekking kortlopende reisverzekering

Soort Dekking

Standaarddekking

Uitgebreide dekking

Ongevallen Bij overlijden

€ 10.000

€ 15.000

Ongevallen Bij blijvende invaliditeit

€ 30.000

€ 50.000

Persoonlijke hulpverlening

Kostprijs

Kostprijs

Noodzakelijk langer verblijf door staking, grenssluiting of natuurramp

Kostprijs

Kostprijs

Schade aan vakantieverblijf of tent

€ 700,-

€ 1.150,-

Bagage

€ 1.400,-

€ 3.200,-

Foto-, film-, video- of geluidsapparatuur

€ 500,-

€ 1.150,-

Fietsen, kinderwagens of rolstoelen

€ 500,-

€ 500,-

Sieraden, horloges, (zonne)brillen of contactlenzen

€ 175,-

€ 350,-

Geld of cheques

Geen dekking

€ 250,-

Geneeskundige kosten gemaakt buiten Nederland

kostprijs

kostprijs

Spoedeisende tandheelkundige kosten buiten Nederland

€ 500

€ 500

Eigen risico

Bij de meeste verzekeringen is er sprake van een eigen risico. Het eigen risico is het eerste deel van de kosten dat je zelf betaalt. De verzekeraar vergoedt na de betaling van het eigen risico de resterende kosten. Bij de reisverzekering van ABN AMRO geldt er ook een eigen risico. Dit eigen risico is €50.- per gebeurtenis voor kosten van bagage en geld. Je kunt er ook voor kiezen om dit eigen risico vrijwillig te verhogen naar €125,-, waardoor de kosten van de premie lager zullen worden.

Aanvullende dekkingen

ABN AMRO biedt verschillende aanvullende dekkingen waarmee je je kortlopende of doorlopende reisverzekering kunt uitbreiden. Afhankelijk van jouw specifieke behoeften en situatie kun je je doorlopende reisverzekering uitbreiden met 6 aanvullende dekkingen. De kortlopende reisverzekering kun je met 2 dekkingen uitbreiden, namelijk annulering- en wintersportdekking.

Annuleringskosten

Met deze aanvullende dekking ben je wereldwijd verzekerd op het moment dat je je reis moet annuleren, of vroegtijdig moet afbreken. Bijvoorbeeld in het geval van ziekte of een ernstig ongeluk. Je kunt kiezen uit een maximale dekking van € 1.500 of € 3.000 per persoon.

Wintersport

Met de wintersportdekking ben je verzekerd in het geval van ongevallen, schade en diefstal tijdens je wintersport. Ook de vooraf gemaakte kosten voor uitrusting, lessen en skipas worden vergoed als je niet meer in staat bent om te skiën.

Geneeskundige kosten

De dekking geneeskundige kosten vergoedt de zorgkosten in het buitenland die niet door je zorgverzekering worden gedekt. Ook de eventuele kosten van een nabehandeling in Nederland vallen onder de dekking. Medische kosten in het buitenland liggen vaak hoger dan de kosten van dezelfde behandeling in Nederland, je zorgverzekering dekt dan alleen de kosten tot het bedrag van de behandeling in Nederland.

Pechhulp Europa

In het geval dat je te maken krijgt met pech onderweg ben je hier met deze aanvullende dekking voor verzekerd. Overal in Europa krijg je 24/7 hulp bij pech wanneer je auto, of de bestuurder, uitvalt. Met de pechhulpdekking krijg je de kosten van een noodreparatie, sleepkosten, vervangend vervoer of het terugbrengen van de auto naar Nederland vergoed.

Verlengde dekkingsduur

Met het afsluiten van een doorlopende reisverzekering ben je voor maximaal 90 aaneengesloten dagen verzekerd. Met de verlengde dekkingsduur breid je dit uit naar maximaal 365 dagen.

Zakenreis

Wanneer je van plan bent een zakenrelatie, beurs of congres te bezoeken kies je voor de zakenreisdekking kiezen. Hiermee ben je ook tijdens een zakenreis goed verzekerd.

Contactgegevens ABN Amro

Contactgegevens ABN AMRO

Adres

Gustav Mahlerlaan 10, 1082 PP Amsterdam

Telefoon

020 – 5618711

WhatsApp

+3120 343 3121

Website

ABN AMRO