Print icon

Aanvullende autoverzekeringen

Een autoverzekering is verplichte kost voor alle Nederlanders die in het bezit zijn van een auto. Je bent minimaal verplicht een WA-verzekering af te sluiten. Deze verzekeringsvariant (Wettelijke Aansprakelijkheid) biedt dekking voor schade die je met je auto aan anderen in het verkeer toebrengt. Ben je op zoek naar een uitgebreidere basisdekking? Dan kan je kiezen voor WA Beperkt Casco of Allrisk.

Daarnaast is het mogelijk verschillende aanvullende autoverzekeringen af te sluiten, bijvoorbeeld pechhulp, een inzittendenverzekering of een bandenverzekering. Op deze pagina lees je meer over alle mogelijke aanvullende dekkingen bij je autoverzekering.

Inzittendenverzekering

Raak je betrokken bij een ongeval? Dan biedt een inzittendenverzekering een vergoeding voor de schade die inzittenden en jij als bestuurder zelf oplopen als gevolg van het verkeersongeval. In de regel biedt deze aanvullende autoverzekering een vast vergoedingsbedrag voor het geval de bestuurder of één van de inzittenden blijvend invalide raakt of in het ergste geval zelfs overlijdt. Het verzekerd bedrag verschilt per verzekeraar, echter bieden verzekeraars voor schade in de vorm van blijvende invaliditeit gemiddeld een maximum van €35.000 schadevergoeding en in geval van overlijden €15.000.

Lees meer over de inzittendenverzekering

Rechtsbijstandverzekering

Raak je verwikkeld in een conflict over de schuldvraag bij een schadegebeurtenis of loop je tegen moeilijkheden aan bij het vorderen van je schadevergoeding? In dat geval biedt de aanvullende rechtsbijstandsverzekering bij je autoverzekering uitkomst. De kosten voor rechtsbijstand en juridische ondersteuning bij het verhalen van de schade komen via deze aanvullende autoverzekering voor vergoeding in aanmerking. Ook als de schuldvraag wel duidelijk is kan rechtsbijstand de zaak voor je uit handen nemen.

Lees meer over de rechtsbijstandsverzekering

No-claim beschermer

Elk jaar dat je schadevrije rijdt levert je extra premiekorting op. Een ongeluk schuilt echter in een klein hoekje en kan je behoorlijk naar beneden doen kelderen op de ‘kortingstrap’. Om deze reden hebben verschillende verzekeraars een no-claim beschermer als aanvullende autoverzekering in het leven geroepen. Deze no-claim beschermer zorgt ervoor dat je, ondanks een (klein) ongeval, kan blijven genieten van de hoge korting op je maandelijkse premie.

Lees meer over de no-claim beschermer

Bandenverzekering

Autobanden zijn een kwetsbaar onderdeel van je auto en constant onderhevig aan slijtage. Ook het opslaan en monteren van winter- en zomerbanden kan je behoorlijk wat extra kosten opleveren. Een bandenverzekering biedt dekking voor het geval je schade oploopt aan je autoband in binnen- of buitenland, bijvoorbeeld een lekke band of een klapband. Ook is het mogelijk via bepaalde bandenverzekeringen extra korting te krijgen op de opslag en/of montage van zomer- of winterbanden.

Lees hier meer over de bandenverzekering