Autoverzekering vergelijken & afsluiten

Op het moment dat je een autoverzekering af wilt sluiten is het verstandig om enkele zaken in gedachten te houden. Zo is het aan te raden om van te voren altijd goed de polisvoorwaarden van verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Deze zijn van invloed op de dekking die je krijgt en de voorwaarden die er zijn omtrent het opzeggen van de verzekering. Hieronder vind je meer informatie voor het afsluiten en opzeggen van een autoverzekering.

Autoverzekeringen vergelijken

Om autoverzekeringen te vergelijken heb je op internet meer dan genoeg vergelijkingssites. Op deze websites voer je een aantal persoonlijke gegevens en gegevens van de auto in. Deze gegevens bepalen hoe hoog jouw premie zal zijn. De punten waarop je verzekeraars kan vergelijken zijn:

  • De polisvoorwaarden
  • De maandelijkse premie
  • De klantenservice

Lees meer informatie over het vergelijken van autoverzekeringen.

Top 5 autoverzekeringen

Wij hebben om je op weg te helpen alle autoverzekeringen al met elkaar vergeleken en een Top 5 van de goedkoopste studenten autoverzekeringen met een hoge dekking samengesteld. Bij het vergelijken is gelet op zowel de polisvoorwaarden als de premie. De weergegeven autoverzekeringen scoren dus goed op meerdere punten.

Waarom opzeggen?

Er zijn een aantal redenen waarom je ervoor zou kunnen kiezen om je autoverzekering op te zeggen, bijvoorbeeld:

  • Je hebt je auto verkocht
  • Je bent niet tevreden over je verzekeraar
  • Je hebt een nieuwe auto gekocht die niet onder de voorwaarden valt

Ook wanneer je geen specifieke reden hebt kan het slim zijn om af en toe de premies van andere verzekeraars te bekijken. Er kunnen namelijk grote prijsverschillen zijn en overstappen is tegenwoordig erg eenvoudig.

Autoverzekering opzeggen

Wanneer je jouw auto verkoopt moet je ook de autoverzekering stopzetten. Als je de autoverzekering op wilt zeggen kan je dit doen door contact op te nemen met de verzekeraar. Je dient echter wel rekening te houden met een eventuele opzegtermijn van je autoverzekering. Zorg er altijd voor dat wanneer je een auto bezit je ook een geldige WA-verzekering hebt. Zonder deze verzekering mag je niet autorijden. In dat geval moet je voor het opzeggen van je verzekering dus een nieuwe autoverzekering regelen.

Meer informatie over het opzeggen van jouw autoverzekering en de opzegtermijn vind je op autoverzekering opzeggen.

Overstappen van autoverzekering

Ben je niet tevreden over je huidige autoverzekering? Wanneer je wilt overstappen van autoverzekering zijn er een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Zo moet je rekening houden met de contractvervaldatum en de opzegtermijn van je huidige verzekering. Daarnaast is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je jouw recent schadevrij gereden maanden kwijt kan raken wanneer je naar een nieuwe verzekeraar overstapt.

Meer informatie over het overstappen naar een andere autoverzekering.

Tip

Houd bij het afsluiten van een autoverzekering altijd rekening met het feit dat de goedkoopste autoverzekering niet altijd de beste hoeft te zijn. De polisvoorwaarden van verzekeraars verschillen sterk. Een goedkope verzekering kan bijvoorbeeld alleen onder hele strenge voorwaarden een vergoeding uitkeren.

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897