Vergelijk reisverzekeringen

Bij het kiezen voor een passende studenten reisverzekering is het belangrijk om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Op deze pagina vind je tips waar je op moet letten als je studenten reisverzekeringen met elkaar vergelijkt.

Europadekking of de werelddekking?

Het is verstandig om in de polisvoorwaarden van de verschillende verzekeraars na te kijken welke landen er onder de Europadekking vallen. De Europadekking is namelijk vrij breed, want landen zoals Egypte, Marokko, Tunesië en Rusland vallen vaak onder de Europadekking en hier hoef je dan geen aanvullende reisverzekering met werelddekking voor af te sluiten. Een werelddekking is namelijk duurder dan een reisverzekering met een Europadekking.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Je kan vaak kiezen tussen een kortlopende of een doorlopende reisverzekering. Voordat je een reisverzekering afsluit is het verstandig om te bedenken hoe vaak en hoelang je per jaar op vakantie gaat. Over het algemeen kan gesteld worden dat een doorlopende reisverzekering voordeliger is als je meer dan drie keer en langer dan drie weken op vakantie gaat.

Welke zaken vind je belangrijk die gedekt zijn?

Het is van belang dat je, voordat je reisverzekeringen met elkaar gaat vergelijken, eerst bekijkt welke zaken je belangrijk vindt die gedekt moeten zijn door de reisverzekering.

Naast de basisdekking is het mogelijk om een aanvullende studenten reisverzekering af te sluiten. Ga je bijvoorbeeld met de auto op vakantie dan kan het handig zijn om een hulp automobilisten af te sluiten, waarbij je o.a. vervangend vervoer of een vervangend chauffeur kan krijgen, mocht je onverwachts niet meer in staat zijn om te reizen met de auto. Als je op wintersport gaat is skiën en snowboarden vaak niet verzekerd binnen de basisdekking. Hiervoor dien je een aanvullende reisverzekering af te sluiten.

Neem je waardevolle bagage mee?

Voordat je een studenten reisverzekering afsluit is het goed om te bedenken hoe hoog de waarde is van de bagage die je gaat meenemen. Dure videocamera’s en fototoestellen worden bijvoorbeeld niet volledig vergoed binnen de basisdekking. Ook dure sportartikelen als golfclubs en duikapparatuur vallen niet onder de basisdekking. Hiervoor moet je vaak een aanvullende studenten reisverzekering afsluiten.

Polisvoorwaarden nakijken

Per verzekeraar zit er vaak een verschil in, welke zaken er verzekerd zijn en voor welk bedrag. Ook zit er nog wel eens een verschil in het eigen risico dat je zelf moet betalen als je iets wilt declareren bij een verzekeraar. Het is daarom belangrijk om de polisvoorwaarden van de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. De goedkoopste verzekeraar kan namelijk een zeer beperkte dekking bieden.

Ben je niet dubbel verzekerd?

Het is verstandig om voordat je een studenten reisverzekering afsluit, te kijken voor welke zaken je al een verzekering hebt afgesloten. Dit om te voorkomen dat je met je reisverzekering voor zaken dubbel bent verzekerd.

Stage, studie of werken in het buitenland?

Ga je langere tijd naar het buitenland voor een stage, studie of werken, dan is het vaak verstandiger en voordeliger om een speciale studenten reisverzekering hiervoor af te sluiten. Er zijn veel verzekeraars die een speciale verzekering voor deze situatie aanbieden. De looptijd van deze verzekering is meestal langer en er zijn aanvullende zaken gedekt speciaal voor studenten die stage gaan lopen of gaan studeren in het buitenland.

Controleer of je reisverzekering een rubriek buitengewone kosten heeft

Deze rubriek vergoedt de kosten die je hebt gemaakt als je onverwachts langer moet blijven of juist vroegtijdig terug naar huis moet gaan. Omvat je reisverzekering buitengewone kosten, dan worden dergelijke onverwachte kosten vergoed.

Doe aangifte bij de politie en bewaar de aankoopbewijzen

Tot slot nog twee tips voor in het geval dat je iets wilt declareren bij je verzekeraar.

  • Doe aangifte van diefstal bij de lokale politie in het land waar je op vakantie bent. Het kan namelijk zo zijn dat de reisverzekering naar een proces-verbaal vraagt als je bagage die gestolen is wilt declareren.
  • Het is verstandig om de aankoopbewijzen te bewaren van de bagage die je op vakantie meeneemt. De verzekeraar kan hier namelijk naar vragen als bewijs dat je werkelijk dit product in je bezit had en om de huidige waarde hiervan te bepalen.

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897