Keurmerk Erkend Vergelijker

Keurmerk Erkend Vergelijker

Logo Erkend Vergelijker

Voorafgaand aan het aanschaffen van waardevolle en/of belangrijke producten en diensten worden vergelijkingssites regelmatig geraadpleegd. Op vergelijkingssites vind je een overzicht met aanbieders van het product of de dienst. Juist omdat deze sites met name worden gebruikt voor belangrijke zaken, denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van een verzekering, is het belangrijk dat de vergelijkingssite voldoet aan een hoog kwaliteitsniveau. Voor consumenten is het vaak onduidelijk of de site die ze gebruiken objectief, transparant en betrouwbaar is. Een keurmerk is in dit geval een geschikt hulpmiddel bij het maken van een weloverwogen keuze.

Wat is het Keurmerk Erkend Vergelijker?

Om de kwaliteit van de informatie en vergelijkingen te waarborgen is het Keurmerk Erkend Vergelijker gelanceerd. Het keurmerk bevat een gedragscode, die bijdraagt aan een objectieve en eerlijke vergelijking voor de consument. Studentenverzekeringen mag dit keurmerk dragen.

Waarom dit keurmerk?

Bij Studentenverzekeringen.nl hechten we waarde aan betrouwbare informatie, objectieve vergelijkingen en een transparante werkwijze. En juist daarom vinden wij het belangrijk om gecertificeerd financieel dienstverlener te zijn middels het Keurmerk Erkend Vergelijker. Het doel van Keurmerk Erkend Vergelijker is namelijk om de consument een betrouwbaarheid stempel mee te geven, zodat deze zich geen zorgen hoef te maken over de betrouwbaarheid van de vergelijkingssite. Naleving van de gedragscode zal bijdragen aan het waarborgen van deze belangen.

Speerpunten gedragscode

De consument moet erop kunnen vertrouwen dat een vergelijkingswebsites eerlijke, accurate en betrouwbare vergelijking biedt. Op die manier kunnen zij kiezen voor het product dat het best op hun behoeften aansluit. Om dit te garanderen controleert het Keurmerk Erkend Vergelijker aangesloten financiële vergelijkingssites op een gedragscode.

  • Eén van de speerpunten van deze gedragscode is dat in de vergelijking de wensen van de klant voorop staan, niet de mogelijke vergoeding die de vergelijkingssite ontvangt. Transparantie in het verdienmodel staat om deze reden hoog in het vaandel.
  • De weergave van de werkelijke prijzen die niet aantrekkelijker gemaakt zijn met kortingen is ook een belangrijk speerpunt van de gedragscode.
  • Tot slot wordt ook de zeggenschap bij een vergelijkingssite onder de loep genomen: wie staat er daadwerkelijk aan het roer en is deze informatie voldoende toegankelijk voor de consument?

Bezoek de website van Erkend Vergelijker

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897