Inboedelverzekering studentenhuis

Het afsluiten van een inboedelverzekering voor een studentenhuis wordt soms geregeld door je huisbaas. Om deze reden is het belangrijk dit eerst te checken voor je een inboedelverzekering voor je kamer gaat afsluiten! Daarnaast ben je misschien benieuwd of je samen met andere studenten een inboedelverzekering voor jullie huis kan afsluiten. Of misschien ben je pandeigenaar en ben je op zoek naar een passende inboedelverzekering. Op deze pagina vind je informatie over welke inboedelverzekeringen geschikt zijn voor een studentenhuis.

Waarom een inboedelverzekering voor een studentenhuis?

Juist voor een studentenhuis is het belangrijke een inboedelverzekering af te sluiten. Vaak zijn studentenhuizen slecht beveiligd: bewoners zijn gedurende de weekenden en vakanties vaak afwezig en er liggen veel spullen van waarde, zoals laptops, tablets of smartphones. Ook is de kans op ongelukjes groter, waardoor schade als gevolg van bijvoorbeeld brand of water kan ontstaan. Reden om een passende inboedelverzekering af te sluiten voor je studentenhuis!

Inboedelverzekering met huisgenoten

Bij het afsluiten van een inboedelverzekering dien je de gezinssamenstelling door te geven. Er wordt bij de meeste verzekeraars uitgegaan van een klassieke gezinssamenstelling, dat betekent dat je de volgende opties kan selecteren:

  • Alleenstaand;
  • Alleenstaand met kinderen;
  • Partners;
  • Partners met kinderen.

Helaas is het niet mogelijk een gezamenlijke inboedelverzekering met je huisgenoten af te sluiten voor een studentenhuis. Dit heeft ermee te maken dat het risico veel hoger is voor verzekeraars als gemeenschappelijke ruimtes door meerdere personen worden gedeeld. Onduidelijk is dan van wie de spullen zijn in deze ruimtes, wie daarvoor een inboedelverzekering moet afsluiten en wie bij schade uitbetaald moet krijgen. Ook is de kans op inbraak en diefstal groter in studentenhuizen, er is namelijk meer in- en uitloop van bezoekers.

Oplossing: inboedelverzekering voor je kamer

Wil je voorkomen dat je in een studentenhuis allemaal premie betaalt voor een inboedelverzekering voor het hele huis? Dan kun je kiezen voor een inboedelverzekering voor een losse studentenkamer. Zo betaalt iedere bewoner alleen voor zijn eigen kamer.

Collectieve inboedelverzekering studentenhuis

Je huisbaas of studentenhuisvester kan een inboedelverzekering hebben geregeld voor je studentenwoning. Dit wordt ook wel een collectieve inboedelverzekering genoemd. Check dit van tevoren zodat je dubbele verzekering voorkomt.

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897