Opzeggen reisverzekering

Heb je een doorlopende reisverzekering die je wilt opzeggen? Het kan zijn dat je geen behoefte meer hebt aan een doorlopende reisverzekering, vindt dat je teveel premie betaalt of een kortlopende reisverzekering wilt afsluiten. Kortom, er kunnen uiteenlopende redenen bestaan om een doorlopende reisverzekering op te zeggen. Maar hoe en vanaf welk moment kan je de reisverzekering opzeggen?

Wanneer kan ik mijn doorlopende reisverzekering opzeggen?

Al sinds het jaar 2010 worden doorlopende reisverzekeringen niet meer automatisch stilzwijgend verlengd. Je verzekeraar dient je dus tijdig op de hoogte te stellen van de verlengingsdatum van je reisverzekering. Daarbij dient je verzekeraar ook informatie te verschaffen over de opzeggingsmogelijkheden.

De standaardcontracttermijn is één jaar. Indien je de reisverzekering nog niet langer dan een jaar hebt, kan je deze pas na het eerste jaar maandelijks opzeggen. Dit geldt voor alle verzekeraars aangesloten bij het Verbond van Verzekeraars. Bijna alle verzekeraars zijn daarbij aangesloten, toch is het slim de ledenlijst even af te lopen om te zien of de naam van je huidige verzekeraar erop voorkomt. Bij sommige verzekeraars kan je na een jaar zelfs per direct opzeggen.

Hoe kan ik mijn doorlopende reisverzekering opzeggen?

Op het moment dat je besluit je doorlopende reisverzekering op te zeggen, dien je in de meeste gevallen een maand voordat je contract afloopt de opzegging door te geven. Per verzekeraar is de manier van opzeggen anders. Kijk daarom goed op de website van je verzekeraar naar de voor jou meest interessante wijze van opzeggen. Hieronder zullen de mogelijk wijzen van opzeggen worden besproken.

Telefonisch opzeggen

Bij bepaalde verzekeraars is het mogelijk telefonisch je doorlopende reisverzekering op te zeggen. Via de website van je verzekeraar kan je bellen naar het daartoe aangewezen nummer om je verzekering op te zeggen. Soms, zoals eerder vermeld, is een schriftelijk bevestiging van de opzegging vereist.

Via een online formulier opzeggen

Bij sommige verzekeraars dien je om je doorlopende reisverzekering op te zeggen een online opzegformulier in te vullen. Via de post zal je uiteindelijk een bevestiging ontvangen van je opzegging.

Via email opzeggen

Er zijn ook verzekeraars die je de mogelijkheid bieden via de mail je doorlopende reisverzekering op te zeggen. Op de website van je verzekeraar wordt bij het onderdeel klantenservice de nodige informatie verschaft.

Via een brief opzeggen

Een laatste mogelijkheid van opzeggen die besproken zal worden is de schriftelijke opzegging van je doorlopende reisverzekering. Veel verzekeraars bieden de mogelijkheid van schriftelijk opzeggen. Je dient hiervoor wel een opzegbrief op te stellen. Het is belangrijk dat je duidelijk in deze brief schrijft wat je polisnummer is en vanaf welke datum je de verzekering wil opzeggen. Er zijn online voorbeeldbrieven te vinden om je hierbij te helpen.

Check of je teveel premie betaalt

Het is tenslotte belangrijk goed te checken of je niet teveel premie betaalt. Kan je dezelfde basisdekking bij een andere verzekeraar voor een lagere maandelijkse premie afsluiten? En heb je misschien nog een aanvullende verzekering afgesloten die je niet meer nodig hebt of gebruikt? Je kan hierdoor veel geld op jaarbasis besparen. Vergelijk daarom goed de bestaande reisverzekeringen met elkaar. Wij proberen je daarmee op weg te helpen door jaarlijks een top 5 reisverzekeraars samen te stellen.

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897