Tablet & iPad dekking

Vandaag de dag zie je steeds meer tablets en iPads in handen van studenten. Niet alleen in de collegebanken, maar ook in de trein, op het werk en als vrijetijdsbesteding maken studenten gebruik van een tablet. Het grote voordeel van een tablet of iPad is het lichte gewicht en compacte formaat, waardoor je het apparaat overal mee naar toe kan nemen. Dit maakt het tegelijkertijd gevoelig voor schade of diefstal. Thuis is je tablet goed verzekerd via je inboedelverzekering. Buiten de deur kan je via een buitenshuisverzekering met dekking voor mobiele elektronica je tablet of iPad verzekeren. Hieronder kan je meer lezen over de voorwaarden en de dekking van een buitenshuisverzekering.

Je tablet of je iPad kan je het beste en het meest voordelig verzekeren in een studenten buitenshuisverzekering in combinatie met een inboedelverzekering:

Top 5 Studenten inboedelverzekeringen

Waarom een tabletverzekering?

Een tablet is een kostbaar en kwetsbaar apparaat, de kans is groot dat het een keer uit je handen glipt, op een andere manier kapot gaat of zelfs wordt gestolen. Een tablet of iPad is een hele investering voor een student. Daarom is het niet onverstandig je te verzekeren tegen deze vormen van schade. Je voorkomt daarmee dat je opnieuw honderden euro’s aan een tablet moet besteden.

Voor- en nadelen

Een tablet is een kwetsbaar apparaat dat vaak overal mee naartoe genomen wordt. Hierdoor is een tablet gevoelig voor schade en diefstal. Een paar voor- en nadelen van het verzekeren van je tablet via een buitenshuisverzekering zijn:

Voordelen:

 • Onkosten aan je tablet door schade of diefstal worden vergoed;
 • Ook onderweg en op vakantie is je tablet goed verzekerd.

Nadelen:

 • Je betaalt iedere maand een klein bedrag aan premie, afhankelijk van je inboedelverzekering;
 • Let op de polisvoorwaarden: bepaalde schade is uitgesloten van vergoeding of wordt slechts tot op bepaalde hoogte vergoed.

Tablet & iPad verzekering

Een tabletverzekering, ondergebracht in de buitenshuisverzekering van de inboedelverzekering, vergoedt de kosten die je maakt bij diefstal, verlies of beschadiging van je tablet of iPad. Een tablet is duur en de risico’s verbonden aan de draagbaarheid van je tablet of iPad maken van deze verzekering geen overbodige luxe. Enkele voordelen van het verzekeren van je tablet zijn dan ook dat onkosten als gevolg van schade en diefstal worden vergoed, ook onderweg op vakantie.

Aandachtspunten

Bij het afsluiten van een buitenshuisverzekering voor mobiele apparaten als je tablet zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Het is aan te raden deze punten bij meerdere verzekeraars te vergelijken. Zo kun je de verzekering vinden die het beste bij jouw wensen past. Een aantal belangrijke zaken zijn:

 • Het bedrag aan eigen risico die je zelf dient te betalen;
 • De maandelijkse kosten voor deze verzekering;
 • De dekking van schade door eigen schuld tijdens dagelijks gebruik.

Voorkom dubbele dekking door na te kijken of diefstal, verlies of schade aan je iPad of tablet al valt onder een verzekering die je eerder hebt afgesloten.

Tablet & iPad verzekering dekking

Het is uiteraard belangrijk helder te hebben wat wel en niet vergoed wordt vanuit je buitenshuisverzekering met betrekking tot je tablet. Wat er precies onder de dekking valt verschilt per verzekeraar. In de polisvoorwaarden vind je de exacte dekking voor mobiele elektronische apparaten buitenshuis. Toch zijn wel een aantal schadeoorzaken te noemen die standaard vergoed worden.

 • Brandschade aan je tablet of iPad
 • Waterschade aan je tablet of iPad
 • Diefstal van je tablet of iPad
 • Afhankelijk van je verzekeraar: schade door eigen schuld (onopzettelijk)

Naast deze basisdekking is het afhankelijk van de dekking van de inboedelverzekeraar of andere vormen van schade voor vergoeding in aanmerking komen. Vormen van schade die doorgaans uitgesloten zijn van dekking:

 • Schade door normaal gebruik, zoals krassen, vlekken en barsten;
 • Veroudering of slijtage van je tablet;
 • Schade die je had kunnen voorkomen.

Diefstal

Bij diefstal moet je altijd een aangifte bij de politie indienen als bewijs om een vergoeding te kunnen krijgen. Vaak moet de aangifte ook binnen een dag na de diefstal gedaan zijn om in aanmerking te komen voor een vergoeding.

Uitkering van de schade

Bij schade krijg je van je verzekering de kosten voor het herstellen van je iPad of tablet vergoed. Wanneer reparatie niet mogelijk is, dan krijg je de nieuwwaarde van je iPad of tablet terug (meestal indien je tablet niet ouder dan 1 jaar is). Is je tablet ouder? Dan krijg je de dagwaarde van je tablet vergoed (de waarde van je tablet vlak voor het schadevoorval).

Eigen risico

Bij het verzekeren van je iPad of tablet via een buitenshuissverzekering geldt doorgaans een eigen risico. Dit is het bedrag dat je eerst zelf moet betalen wanneer je tablet schade oploopt. Bij sommige inboedelverzekeringen met buitenshuisdekking is het eigen risico verplicht. Het eigen risico ligt doorgaans tussen de €100,- en €150,-.

Wil je geen eigen risico? Er zijn verschillende verzekeraars die geen eigen risico hanteren of de mogelijkheid bieden het eigen risico af te kopen (tegen een wat hogere premie). Maak gebruik van onze handige vergelijker of kijk in de polisvoorwaarden van de inboedelverzekeringen met buitenshuisdekking voor de hoogte van het eigen risico.

Al je apparaten op één polis

Heb je meerdere apparaten die je wilt verzekeren? Zoals je laptop of smartphone? Dan is het slim om ze allemaal op dezelfde polis te verzekeren. Een speciale buitenshuisverzekering biedt een dekking voor al je eigendommen die je meeneemt buiten je huis. Deze polis biedt dus standaard dekking voor bijvoorbeeld je smartphone, tablet, muziekinstrument en laptop. De buitenshuisverzekering kan je in aanvulling op je inboedelverzekering afsluiten.
Door verschillende buitenshuisverzekeringen met elkaar te vergelijken op dekking en premie hebben wij een top5 buitenshuisverzekeringen voor jou samengesteld.

Andere verzekeringen

Voordat je een buitenshuisverzekering afsluit voor je tablet is het verstandig om bij je huidige verzekeringen te controleren of er misschien al een dekking voor mobiele apparatuur bij zit. Bij de volgende verzekeringen kan schade aan je tablet al bijverzekerd zijn:

 • Inboedelverzekering. Deze verzekering dekt echter alleen schade aan je tablet binnenshuis. Let er dus op of je de aanvullende buitenshuisverzekering hebt afgesloten bij je inboedelverzekering.
 • Reisverzekering. Deze verzekering dekt alleen schade aan je bagage (waaronder je tablet) wanneer je op vakantie bent. Let hierbij goed op de maximale vergoeding per schadegeval voor mobiele elektronica.

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897