HEMA Reisverzekering

HEMA reisverzekering

De HEMA, de Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam, is een Nederlandse warenhuisketen opgericht in 1926 door Arthur Isaac en Leo Meyer. De eerste vestiging opende zijn deuren in de Kalverstraat in Amsterdam en verwierf al snel bekendheid om zijn brede assortiment en de smakelijke rookworsten. Vandaag de dag kun je bij de HEMA ook terecht voor diverse soorten verzekeringen, waaronder een zorg- of reisverzekering. In onderstaand artikel wordt ingegaan op de reisverzekering van de HEMA. Naast de basisdekking van de reisverzekering kun je bij de HEMA zelf eventuele aanvullende dekkingen toevoegen. Op deze wijze kun je een reisverzekering samenstellen die perfect aansluit op je reis.

Alle reisverzekeringen vergelijken?

Alle reisverzekeringen vergelijken

Voordelen HEMA reisverzekering

  • Mogelijkheid dekking op maat te bepalen tegen een relatief lage premie
  • Standaard winter- en onderwatersportdekking

Nadelen HEMA reisverzekering

  • Eigen risico van €100,- bij schade aan bagage
  • Niet mogelijk om te kiezen voor een kortlopende reisverzekering

Basispakket reisverzekering

Bij HEMA is het slechts mogelijk een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Het basispakket biedt je de volgende dekking:

Basispakket
Persoonlijke hulpverlening & buitengewone kosten Maximaal de kostprijs
Hoeveel dagen max. Maximaal 60 dagen
Dekkingsgebied Naar keuze: Europa of Wereld
Bagage Max. €2500,- per verzekerd persoon (€100,- eigen risico)
Wintersport & onderwatersport Hulpverlening en buitengewone kosten tot de kostprijs gedekt. De winter- of onderwatersport uitrusting is tot €1250,- gedekt
Premie per maand Europa: €1,47 per maand
Wereld: €2,67 per maand

De reisverzekering van HEMA is een doorlopende reisverzekering. Dat betekent dat deze het gehele jaar door geldig is voor alle reizen die je maakt, mits je niet langer dan 60 aaneengesloten dagen op reis gaat. De reisverzekering is ook geldig voor reizen en weekendjes weg in Nederland! Op het moment dat je een reisverzekering afsluit bij HEMA dien je vooraf te bepalen of de dekking slechts in Europa geldig is ook buiten Europa. Ga je bijvoorbeeld naar Australië? Dan dien je Werelddekking af te sluiten. Je betaalt dan een hogere premie.

Overzicht aanvullende dekkingen

De aanvullende dekking van de HEMA doorlopende reisverzekering kan extra worden afgesloten indien de dekking van je basispakket niet toereikend voor je is. Wellicht ben je van plan om te duiken tijdens je strandvakantie? Of ga je een andere gevaarlijke sport uitoefenen? Bekijk hieronder alle mogelijke aanvullende modules:

Annulering

Dekking module annulering

Voor 1 verzekerde is de max. vergoeding €1500,-

Premie

€2,42 extra per maand

Dien je om een dringende reden, bijvoorbeeld ziekte of het verliezen van je baan, je reis (vroegtijdig) af te breken? Met de aanvullende dekking Annulering wordt de reissom die je hebt verzekerd en eventuele niet benutte reistijd bij het vroegtijdig terugkeren vergoed.

Medische kosten

Dekking medische kosten

-Aanvullende medische kosten in het buitenland boven het Nederlandse tarief worden tegen kostprijs vergoed;

-Tandheelkundige kosten door een ongeluk tot maximaal €300,-.

Premie

Europa: €0,38 extra per maand
Wereld: €0,81 extra per maand

In het geval je in buitenland in het ziekenhuis beland, krijg je via de zorgverzekering maximaal het tarief dat geldt in Nederland voor de noodzakelijke behandeling vergoed. In bepaalde landen, bijvoorbeeld de Zwitserland of de Verenigde Staten, liggen de zorgkosten fors hoger. In dat geval is deze module van groot belang. Waak hier voor overzekering: het is ook mogelijk aanvullende medische kosten te verzekeren via je zorgverzekering.

Hulp vervoermiddel

Uitvallen vervoersmiddel

Uitval vervoersmiddel door diefstal, pech, een ongeval of brand. In dat geval vergoeding tot max. de kostprijs.

Hulp langs de weg

Tot max. €125,-

Kosten berging of repatriëring voertuig

Max. kostprijs tot de maximale waarde van het voertuig

Uitvallen bestuurder

Inzet van vervangend bestuurder of gebruik autotransporter tot max. de kostprijs

Kosten voortzetten reis & kosten terugreis

Max. kostprijs (openbaar vervoer)

Premie

€1,17 extra per maand

Pech onderweg met je auto? Of valt je voertuig uit als gevolg van een ongeluk en kan deze niet binnen twee dagen worden gerepareerd? De alarmcentrale helpt je in dat geval op weg met vervangend vervoer en ook komen eventuele extra verblijfskosten voor vergoeding in aanmerking.

Ongevallen

Dekking module ongevallen

Bij blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval op reis max. €70.000,- vergoed. Bij overlijden is dit max. €25.000,-

Premie

€0,36 extra per maand

Hoewel op vakantie gaan niet direct wordt geassocieerd met verschillende risico’s van het reizen, is het goed hier even bij stil te staan. Een ongeval kan in een klein hoekje zitten, tijdens het reizen maar ook tijdens de activiteiten die je onderneemt tijdens het reizen. De ongevallenverzekering biedt dekking voor de financiële gevolgen van blijvende invaliditeit of in het ergste geval, overlijden.

Geld

Geld

Indien je contant geld of zelfs cheques op zak hebt kun je deze meeverzekeren tot max. €250.-

Premie

€0,56 extra per maand

Extra diensten reisverzekeraar

Bij HEMA kun je handig gebruikmaken van de overstaphulp. Bij de overstaphulp wordt voor een soepele overgang naar HEMA als reisverzekeraar gezorgd. Je wordt geholpen met een voorgeschreven format van een opzegbrief door het invullen van de data van je voormalige reisverzekering.

Kortingen reisverzekeraar

Er zijn momenteel geen noemenswaardige kortingen bekend bij reisverzekeraar HEMA.

Inloggen bij Mijn HEMA

Wil je inloggen bij Centraal Beheer? Hier vind je de link waarmee klanten kunnen inloggen op hun persoonlijke omgeving bij HEMA.

Contactgegevens reisverzekeraar

E-mail

Contactformulier

Telefoon

Noodnummer: 071 – 364 1832

Post

Postbus 52070, 3007 LB Rotterdam

Reisverzekering afsluiten

Alle reisverzekeringen vergelijken

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897