Kortingen

Een vakantie is natuurlijk nog leuker wanneer het je niet veel geld kost. Er zijn manieren om goedkoper op vakantie te gaan. Als student kan je bijvoorbeeld vaak profiteren van kortingen op je reisverzekering. Daarnaast bieden reisorganisaties vaak op bepaalde tijden kortingen aan, waardoor je een reis goedkoper kan boeken. Lees hier meer over kortingen op je vakantie en reisverzekering.

Korting op reisverzekering

Veel aanbieders van verzekeringen hebben speciale prijzen voor studenten. Zo kan je ook vaak korting krijgen op de premie van je reisverzekering. Er zijn verzekeraars die reisverzekeringen in een speciaal studentenpakket aanbieden tegen lagere prijzen. Je profiteert dan van een volledige reisverzekering, maar tegen voordelig tarief. Informeer bij de reisverzekeraar of deze kortingen biedt aan studenten.

Vroegboekkorting

Wanneer je al vroeg in het jaar een zomervakantie boekt kan je vaak profiteren van vroegboekkorting. Dit is een korting die reisorganisaties aanbieden om mensen te stimuleren vroeg hun reis te boeken. Deze korting kan geboden worden doordat reisorganisaties afspraken met met accommodaties en vervoersbedrijven. Het kan echter ook gebeuren dat een reis door marktwerking later nog goedkoper wordt.

Meer informatie over de voor- en nadelen van vroegboekkorting.

Last minutekorting

Stel je niet veel eisen aan je reis of heb je gewoon zin een spontane vakantie? Met een last minute reis kan je veel korting krijgen op je boeking. Omdat je de vakantie pas vlak voor vertrek boekt, kan je profiteren van de lage prijzen die reisorganisaties aanbieden om de reis toch nog te verkopen. Het nadeel van last minute reizen is dat er vaak weinig keuze is qua bestemming en accomodatie. Houd ook altijd rekening met eventuele visa of inentingen die je nog voor vertrek moet halen.

Lees meer over de last minute korting.

Tips voor een goedkope reis

De prijzen voor vakanties zijn variabel. Soms is een reis de ene dag een stuk goedkoper dan de andere dag. Het is moeilijk om te voorspellen wanneer een reis het goedkoopst is. Probeer voor een goedkope reis een aankomstdag doordeweeks te boeken. Veel mensen reizen in het weekend, waardoor de prijzen dan vaak hoger liggen. Ook `s nachts reizen kan je veel voordelen opleveren. Daarnaast kan je vaak korting krijgen op je gehele boeking wanneer je een reis en een accomodatie boekt bij dezelfde aanbieder.

ISIC studentenkaart

De ISIC studentenkaart is een bewijs dat je student bent. De kaart wordt gefinancierd door de Europese Unie, vele ministeries van onderwijs en UNESCO en wordt wereldwijd erkend. De kaart geeft je recht op studentenkortingen over de hele wereld. Profiteer tijdens je vakantie bijvoorbeeld van kortingen bij culturele hotspots en in restaurants. Daarnaast kan je met de ISIC studentenkaart ook wereldwijd kortingen krijgen op vlieg-, bus-, en treintickets. De ISIC studentenkaart kost 15 euro voor een jaar.

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897