Reisverzekering vergelijken & afsluiten

Het is verstandig om je te verdiepen in de verschillende reisverzekeringen en aanbieders voordat je er een afsluit. Een reisverzekering moet natuurlijk wel de juiste dekking bieden voor de reis die jij gaat ondernemen. Je vindt hier informatie over het vergelijken van verzekeraars en het overstappen naar een andere reisverzekering.

Waarom overstappen?

Verzekeraars kunnen zelf bepalen wat er wel en wat er niet binnen de dekking van hun reisverzekering valt. Het kan dus dat een andere verzekeraar een pakket aanbiedt dat beter bij jouw wensen past. Ook mogen verzekeraars zelf de prijs van hun pakket bepalen. Misschien is er dus een verzekeraar die hetzelfde pakket voor een lagere prijs aanbiedt of waar je kan profiteren van studentenkortingen.

Welke verzekering moet ik kiezen?

Er zijn verschillende soorten reisverzekeringen. Het is daarom belangrijk om eerst te bepalen of je een kortlopende, doorlopende of globetrotter reisverzekering wilt. Daarna kan je bekijken welke dekkingen voor jou belangrijk zijn. Ga je de verzekering gebruiken voor reizen buiten Europa of wintersportvakanties? Sluit hier dan een aanvullende reisverzekering voor af.

Reisverzekeringen vergelijken

Wanneer je hebt bepaald welke dekkingen voor jou belangrijk zijn kan je verzekeraars gaan vergelijken op prijs en polisvoorwaarden. Bekijk bijvoorbeeld hoe de verschillende verzekeraars omgaan met declaraties en of er een rubriek buitengewone kosten aanwezig is. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat de reisverzekering je niet te veel kost. Vergelijk daarom ook de maandelijkse premies.

Meer tips voor het vergelijken van reisverzekeringen vind je hier.

Top 5 reisverzekeringen

Om het vergelijken van alle verschillende verzekeraars iets eenvoudiger te maken vergelijken wij ook jaarlijks de reisverzekeringen met elkaar. Hierbij wordt er natuurlijk naar de hoogte van de premie gekeken, maar worden ook de polisvoorwaarden en de service vergeleken. Op basis van deze onderdelen is er een top 5 met de beste reisverzekeringen voor studenten gemaakt.

Bekijk de top 5 reisverzekeringen

Overstappen van reisverzekering

Het is niet altijd zomaar mogelijk om je reisverzekering op te zeggen en over te stappen naar een andere reisverzekering. Er zijn regels waarin is vastgelegd wanneer dit mogelijk is. Deze regels verschillen per soort verzekering:

  • Kortlopende reisverzekering: deze verzekering wordt automatisch stopgezet en hoef je dus niet zelf te beëindigen. Na het aflopen van de polis kan je direct weer bij een andere reisverzekeraar terecht voor een nieuwe verzekering.
  • Doorlopende reisverzekering: deze verzekering sluit je af voor minimaal een jaar. In die periode kan je niet overstappen. Na een jaar ben je vrij om de verzekering stop te zetten wanneer je wilt.

Na het opzeggen van je reisverzekering kan je met slechts een paar stappen online een nieuwe reisverzekering afsluiten. De polis ontvang je via de mail of krijg je thuisgestuurd.

Lees hier meer over het overstappen van reisverzekering

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897