Print icon

Buitenshuisdekking vergelijken & afsluiten

Heb je een dure laptop, iPad of smartphone die je buiten de deur wilt verzekeren tegen eventuele schade? Dan ben je waarschijnlijk van plan om een mobileverzekering of buitenshuisverzekering voor deze en andere waardevolle spullen af te sluiten. Op deze pagina vind je informatie & tips met betrekking tot het vergelijken en afsluiten van een buitenshuisverzekering.

Buitenshuisverzekeringen vergelijken

Buitenshuisverzekering vergelijken

Tegenwoordig is het vergelijken van verzekeringen een stuk eenvoudiger geworden. Via websites van verzekeraars of vergelijkingssites kan je eenvoudig zien welke mobile of buitenshuisverzekeringen allemaal aangeboden worden. Het vergelijken heeft ook zeker zin, omdat alle verzekeraars hun eigen pakketten en prijzen aanbieden en dit ieder jaar kunnen wijzigen. Zo kan je zonder dat je het door hebt (te)veel betalen voor een verzekering die eigenlijk niet dekt wat jij wilt. Bij de vergelijking is het belangrijk te letten op:

 • De dekking: tot welk bedrag zijn je waardevolle spullen gedekt?;
 • De hoogte van de premie;
 • Specifieke voorwaarden voor het uitkeren bij schade: er gelden maximale vergoedingen en uitsluitingen.

Top 5 buitenshuisverzekeringen

Wanneer je al je elektronische apparaten samen wilt verzekeren tegen schade die buitenshuis ontstaat, dan is een buitenshuisverzekering een goede optie. Deze verzekering biedt een dekking die al je bezittingen verzekert wanneer je ze meeneemt uit huis.

Wanneer je moeite hebt met het vinden of kiezen van een buitenshuisverzekering, dan kan je via onze top 5 inboedelverzekeringen een handige vergelijking maken. Op basis van dekking, premie en gebruikerservaringen hebben wij de beste aanbieders voor jou geselecteerd.

Dekking mobile en buitenshuisverzekering

Het is belangrijk om voor het vergelijken al duidelijk te weten wat voor dekking je precies zoekt. Zo vergelijk je verzekeraars op de juiste pakketten en de juiste prijzen. Bepaal bijvoorbeeld van tevoren:

 • of je een dekking wilt voor schade door eigen schuld;
 • of een eigen risico gewenst is.

Verzekeraars verschillen vaak in de dekking die ze aanbieden. Een verzekering zonder dekking voor schade door eigen schuld is veel goedkoper, maar is misschien niet de verzekering die jij zoekt.

Polisvoorwaarden

Let bij het vergelijken van studenten buitenshuisverzekeringen altijd goed op de polisvoorwaarden van de verzekeraars. Verzekeraars kunnen sterk verschillen op onder andere de volgende punten:

 • Het maximale bedrag dat je uitgekeerd krijgt bij schade;
 • Of er een verplicht eigen risico geldt bij schade;
 • De situaties waarin uitgekeerd wordt (eigen schade, diefstal, verlies, etc.).

Verschil inboedelverzekering en buitenshuisverzekering

Een inboedelverzekering biedt als aanvullende optie een mobile of buitenshuisverzekering voor waardevolle mobiele spullen. Ze worden dus vaak in één adem genoemd, er zijn echter een aantal belangrijke verschillen tussen de twee.

De inboedelverzekering:

 • Dekt spullen binnenshuis;
 • Je betaalt voor een brede dekking.

Buitenshuisverzekering:

 • Dekt schade buitenshuis;
 • Dekking voor waardevolle draagbare spullen, zoals mobiele elektronica of je muziekinstrument;
 • De buitenshuisverzekering is een aanvullende dekking of verzekering bij de inboedelverzekering.

Dubbel verzekerd zijn

Vergelijk de dekking van de studenten mobile of buitenshuisverzekeringen altijd met de dekking van andere verzekeringen die je al hebt. Zo kan je voorkomen dat je dubbel verzekerd raakt.

 • Een inboedelverzekering daarentegen verzekert wel je mobiele apparatuur, maar alleen wanneer deze zich in je huis bevinden;
 • Een reisverzekering vergoedt schade aan je bagage tijdens je reis in het buitenland.

Buitenshuisverzekering opzeggen

Het opzeggen van je studenten mobile of buitenshuisverzekering is verbonden aan een aantal regels. Wanneer je een buitenshuisverzekering afsluit ga je akkoord met de voorwaarden voor het opzeggen van de verzekering die jouw verzekeraar heeft bepaald. Dit kan betekenen dat je het eerste jaar van de verzekering helemaal niet kan opzeggen of dat je verbonden bent aan een opzegtermijn. De opzegtermijn kan verschillen per verzekeraar. Je vindt deze voorwaarden in je polis. De meeste verzekeraars vragen een schriftelijke opzegging.

Overstappen mobile of buitenshuisverzekering

Het overstappen naar een andere aanbieder van een studenten buitenshuisverzekering is eenvoudig en kan je vaak volledig online regelen. Doorgaans wil je nieuwe verzekeraar je zelfs helpen met het opzeggen van je oude verzekering. Je hoeft alleen maar rekening te houden met je opzegtermijn en contractperiode. Wanneer je niet tevreden bent over je verzekering, de verzekeraar of gewoon wilt profiteren van een goedkopere premie, dan kan dit dus zonder veel moeite.
Op onze pagina over opzeggen & overstappen vind je meer informatie.