Last minute korting

Wanneer je na een zware tentamenperiode echt toe bent aan een vakantie of gewoon de voorkeur hebt voor spontane vakanties, dan is een last minute vakantie misschien een goede optie voor jou. Een last minute vakantie is een vakantie die je pas vlak voordat je weggaat boekt. In dit artikel vind je meer informatie over de kortingen, de voorwaarden en handige tips.

Kortingen

Met een last minute aanbieding kun je profiteren van kortingen op reizen. Het op het allerlaatste moment boeken van je vakantie is vaak goedkoper, omdat reisorganisaties hun reizen die niet geboekt zijn alsnog willen verkopen. De accommodatie en reizen die overblijven zouden de bedrijven anders geld kosten.

Soorten reizen

Last minute aanbiedingen vind je bij allerlei soorten reizen, zoals vlieg- en busreizen, hotelovernachtingen, pakketreizen, en cruises. Je kunt er dus zelf voor kiezen of je een pakketreis boekt of los je accommodatie en vervoer boekt. Wanneer je alles apart boekt heb je een flexibelere keuze, maar het is wel meer werk.

Tijdstip van boeken

Er wordt meestal over een last minute vakantie gesproken wanneer je de reis zes weken of korter voor vertrek boekt. Tegenwoordig wordt de term `last minute` ook veel gebruikt voor andere promotieacties, waarbij een andere boekingstermijn gehanteerd kan worden. Om een goede last minute aanbieding te vinden is het daarom belangrijk om reizen te vergelijken.

Bestemmingen

De meeste last minutes worden geboekt in de zomermaanden. Veel mensen boeken dan op het laatste moment nog een vakantie naar de zon. Populaire bestemmingen zijn dan ook vooral de mediterrane landen. Het is echter het hele jaar mogelijk om last minute reizen te boeken, bijvoorbeeld voor stedentrips.

Zekerheid van aanbod

Het nadeel van een last minute vakantie is dat je niet altijd veel keus hebt in beschikbare accommodatie en reizen. Er is weinig zekerheid over het aanbod. Je bent namelijk afhankelijk van het overgebleven aanbod. Wanneer je weinig eisen hebt is dit natuurlijk geen probleem. Wanneer je bepaalde wensen hebt qua accommodatie, reistijden en locatie, dan is dit misschien niet de beste optie voor jou. Wellicht is een vakantie met vroegboekkorting dan een betere keuze.

Vaccinaties en visa

Wanneer je een last minute reis boekt moet je rekening houden met de wettelijke eisen van je vakantiebestemming. Het boeken van de reis doe je kort van te voren, waardoor je misschien geen tijd meer hebt om een visum aan te vragen of de juiste inentingen te halen. Let hier daarom goed op. Dit is vooral van toepassing op verre last minute reizen. Vergeet ook niet om een reisverzekering af te sluiten. In onze top 5 reisverzekeringen vind je de beste opties.

Last second

Er zijn tegenwoordig ook last second reizen te boeken. Dit zijn reizen die je pas boekt op het vliegveld zelf of de dag van te voren. Je kunt dan voor een lage prijs overgebleven stoelen boeken. Zo bepaal je op de dag van vertrek nog waar je naar toe gaat. Vanwege de grote onzekerheid is deze manier van reizen alleen geschikt voor de echte avonturiers.

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897