Print icon

Tips & veelgestelde vragen

De inboedelverzekering is niet de meest bekende verzekering onder studenten. Toch kan deze waardevol zijn wanneer je op jezelf gaat wonen. Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over deze verzekering, worden begrippen uitgelegd en tips gegeven.

Waarom een inboedelverzekering?

Je bent natuurlijk niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten. Je kan je daarom afvragen of je deze wel nodig hebt. Bereken voor het afsluiten hoe waardevol jouw inboedel is en of het nemen van een inboedelverzekering de moeite waard is. Stel je voor dat er ingebroken word of dat er brand uitbreekt. Heb je dan zelf voldoende geld achter de hand om een nieuwe laptop of telefoon te kopen?

10 tips veilig wonen

Voorkomen is beter dan genezen, daarom hebben wij 10 tips op een rij gezet om brand in huis te voorkomen. Verder vind je in dat artikel tips om je bijvoorbeeld te beschermen tegen een koolmonoxide vergiftiging.

Ga nu naar de pagina 10 tips veilig wonen.

Eigen risico inboedelverzekering

Bij het afsluiten van een inboedelverzekering krijg je vaak te maken met een eigen risico, een bedrag dat je zelf moet betalen voordat je schade uitgekeerd krijgt door de verzekeraar. Bij de inboedelverzekering is het soms mogelijk om geen eigen risico te betalen wanneer je een goed beveiligd huis hebt. Wij hebben een aantal tips voor je op rijtje gezet om dit te bereiken.

Ga nu naar de pagina eigen risico inboedelverzekering.

Bespaartips

Een inboedelverzekering hoeft niet duur te zijn. Wanneer je een aantal tips opvolgt kan je geld besparen op je inboedelverzekering. Zo kan je bijvoorbeeld profiteren van studentenkorting of korting krijgen wanneer je de premie in een keer betaalt.

Bekijk alle tips om te besparen op je inboedelverzekering.

Begrippenlijst

Wanneer je een inboedelverzekering gaat afsluiten is het natuurlijk belangrijk dat je precies weet wat je afsluit. Ben je in de polisvoorwaarden een lastig begrip tegengekomen, zoals bereddingskosten of inboedelwaardemeter? Grote kans dat je deze terugvindt in de begrippenlijst. Hier worden de belangrijkste woorden omtrent de inboedelverzekering uitgelegd.

Ga nu naar de begrippenlijst inboedelverzekering.

Veelgestelde vragen

Veel studenten met een inboedelverzekering lopen op een gegeven moment tegen een aantal vragen aan. Zo is het voor veel studenten bijvoorbeeld onduidelijk of ze hun inboedelverzekering moeten opzeggen wanneer ze gaan verhuizen. Daarnaast wordt de vraag gesteld wat je moet doen wanneer je het niet eens bent met een beslissing van je verzekeraar. Alle vragen die vaak gesteld worden hebben wij daarom verzameld en beantwoord. Zo heb je een duidelijk overzicht.

Lees nu alle veelgestelde vragen over de inboedelverzekering.

Tips bij kiezen inboedelverzekering

Wil je een inboedelverzekering afsluiten maar weet je niet precies welke verzekeraar je moet kiezen? Volg de volgende tips:

  • Vergelijk verzekeraars op de waarde van jouw inboedel. Er kunnen per verzekeraar prijsverschillen voorkomen bij dezelfde inboedelwaarde.
  • De goedkoopste verzekeraar is niet altijd de beste. Een goedkope premie gaat vaak samen met strenge polisvoorwaarden.
  • Informeer of de verzekeraar die je voorkeur heeft studentenkorting biedt.
  • Let op het eigen risico dat de verzekeraars hanteren en wat de voorwaarden voor een vergoeding zijn.