Globetrotter verzekering

Ga je voor een langere periode achter elkaar naar het buitenland om te backpacken, om te werken, om te studeren of om stage te lopen? Dan is een globetrotter reisverzekering misschien iets voor jou? Met een globetrotter verzekering ben je voor een langere periode achter elkaar in het buitenland verzekerd. Daarnaast hebben deze verzekeringen vaak een ruimere dekking en een beter passende dekking dan een reguliere reisverzekering.

Let op: de Centraal Beheer doorlopende reisverzekering met globetrotter-karakteristieken is alleen geldig voor reizen met reisdoel ‘vrijetijdsbesteding’.

Globetrotterverzekeringen

1

Allianz-logo
 • Aansprakelijkheid: €1.000.000,-
 • Vergoeding ongeval: €75.000,-
 • Tandheelkundige kosten: €250,-
 • Reisbagage: vanaf €1.500,- tot max. €5.000,-
 • Dekking: vrije tijd, stage, studie en werk

Bereken je premie

Bekijken

2

centraalbeheer-logo
 • Aansprakelijkheid: Geen
 • Reisongeval: €25.000,- tot max. €100.000,-
 • Tandheelkundige kosten: €375,-
 • Reisbagage: €1000,- tot max. €25.000,-
 • Dekking: vrije tijd

Bereken je premie

Bekijken

Wat is een globetrotter reisverzekering?

De globetrotter reisverzekering is een reisverzekering voor mensen die voor langere tijd naar het buitenland gaan. Het is een volledige reisverzekering, die je ook zonder dat je een Nederlandse zorgverzekering hebt, af kunt sluiten.

Wanneer een globetrotter reisverzekering?

De globetrotter verzekering is er speciaal voor studenten die gedurende een langere periode in het buitenland willen verblijven zonder tussentijds terug naar huis te keren.

Dit kan zijn voor zaken als:

Dekking medische kosten globetrotter reisverzekering

1. Zonder de Nederlandse zorgverzekering

Als je voor een langere periode naar het buitenland gaat kan het nodig zijn om jouw Nederlandse zorgverzekering stop te zetten. Meer informatie hierover vind je op de website van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Je kunt dan een globetrotter reisverzekering afsluiten met volledige medische dekking. Je voorkomt op deze manier dubbele verzekering voor medische zorg.

De globetrotter reisverzekering met volledige medische dekking zorgt ervoor dat de onvoorziene medische kosten in het buitenland gedekt zijn. Daarbij kan je met deze verzekering tussentijds een keer terugkomen naar Nederland. Je bent dan in Nederland voor een maximale periode van 21 dagen verzekerd.

2. Met de Nederlandse zorgverzekering

Houd je wel jouw Nederlandse zorgverzekering aan, dan kan je deze aanvullen met een globetrotter reisverzekering. Op het moment dat je in het buitenland medische kosten maakt, dekt een globetrotter reisverzekering de aanvullende medische kosten boven het Nederlandse tarief van de behandeling.

Wat dekt de globetrotter reisverzekering?

Wat er binnen de dekking valt is afhankelijk van de verzekeraar die je kiest en de basis- en optionele aanvullende dekkingen.

Over het algemeen worden de volgende zaken gedekt:

 • Persoonlijke hulpverlening, waaronder noodgedwongen terug naar Nederland reizen
 • Aanvullende medische zorg
 • Diefstal en schade aan jouw bagage

Er zijn meerdere aanvullende dekkingen af te sluiten, zoals dekking tijdens wintersport, duiken of werk in het buitenland. Er bestaan uitzonderingen voor (risicovolle) werkzaamheden in het buitenland die niet gedekt zijn.

Overzicht globetrotterverzekeraars

In onderstaand overzicht worden de globetrotterverzekeringen van Allianz Global Assistance en Centraal Beheer kort uitgelicht. Voor meer informatie kan je de betreffende verzekeraarspagina’s raadplegen.

Allianz Global Assistance

logo_allianz

Allianz Global Assistance richt zich in het bijzonder op studenten die voor langere tijd naar het buitenland gaan. Misschien heb je een speciaal reisdoel? Bijvoorbeeld een backpackreis, een half jaar of jaar in het buitenland studeren of ergens over de grens stage lopen. De verzekering is ook uitermate geschikt als je bijvoorbeeld voor een langere periode als au pair gaat werken of (vrijwilligers)werk gaat verrichten. Naast de reguliere reisverzekeringen kan je bij Allianz Global Assistance daartoe een globetrotterverzekering afsluiten. Op de verzekeraarspagina van Allianz Global Assistance krijg je een idee van de belangrijkste dekkingen van deze verzekering.

Direct naar Allianz Global Assistance

Centraal Beheer

cb-lo

Hoewel Centraal Beheer niet echt een globetrotterverzekering aanbiedt, kan je er wel terecht voor een doorlopende reisverzekering met een hoge maximale reisduur. Deze verzekering biedt echter alleen dekking voor vrijetijdsbesteding. Je kan met deze reisverzekering namelijk maximaal 365 dagen aaneengesloten op reis. Hierdoor lijkt deze doorlopende verzekering al snel lijkt op een globetrotterverzekering. Voor meer informatie over de dekking en premie van de doorlopende reisverzekering van Centraal Beheer Achmea met globetrotter trekjes kan je de verzekeraarspagina bekijken.

Direct naar Centraal Beheer

Voor hoelang kun je de globetrotter reisverzekering afsluiten?

De globetrotter reisverzekering van Allianz Global Assistance kan je voor een maximale aaneengesloten tijd van twee jaar afsluiten. Bij Centraal Beheer is de maximale reisduur één jaar.

Eenmalig bezoek aan huis
Je kunt ervoor kiezen om een eenmalig bezoek aan huis mee te laten verzekeren. Je hebt dan de mogelijkheid om gedurende deze periode van 2 jaar, één keer naar huis te gaan gedurende maximaal 21 dagen en dan in Nederland verzekerd te zijn voor medische zorg via de globetrotter reisverzekering. Als je ervoor kiest om jouw Nederlandse zorgverzekering aan te houden kun je zo vaak terug naar huis komen als je zelf wilt.

Een globetrotter verzekering is speciaal in het leven geroepen voor studenten die voor langere tijd naar het buitenland gaan. Je reisdoel kan zijn daar te studeren, werken of stage te lopen. Globetrotter verzekeringen hanteren, ten opzichte van bijvoorbeeld kortlopende of doorlopende reisverzekeringen, een veel langere maximale reisduur. Daarnaast bieden de verzekeringen uitgebreide dekking voor zaken als aansprakelijkheid, ongevallen en bagage.

FAQ Globetrotter reisverzekeringen

Hieronder vind je een overzicht van meest gestelde vragen over globetrotter reisverzekeringen.

Waarom een globetrotterverzekering?
Op het moment dat je voor een langere tijd naar het buitenland gaat dan de periode die een doorlopende reisverzekering dekt, kun je ervoor kiezen een globetrotter verzekering af te sluiten. Dit is belangrijk, omdat je een grotere kans hebt dat je te maken krijgt met bepaalde reisrisico’s zoals schade en/of ongelukken.
Kun je een globetrotterverzekering afsluiten als je geen Nederlandse zorgverzekering hebt?
Ja, dat kan. Als je geen Nederlandse ziektekostenverzekering hebt, dan kies je bij een globetrotter verzekering voor de optie volledige medische kosten dekking.
Wat kost een globetrotter verzekering?
Dat is afhankelijk van de verzekeraar en van de keuzes die je maakt binnen je verzekering. Een globetrotter verzekering is al af te sluiten vanaf €26,02 per reis. Daarnaast bieden verzekeraars als Allianz en Centraal Beheer ook een tool aan waarmee je de premie kunt berekenen voor jouw specifieke verzekering.

Expertise

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten. Wij werken met een vast team van specialisten die nauw betrokken zijn bij het samenstellen van informatie voor deze website.

Bronnen

Deze pagina is tot stand gekomen door gebruik te maken van o.a. onderstaande bronnen:

 • www.anvr.nl
 • www.sgr.nl
 • www.wijzeringeldzaken.nl
 • www.nibud.nl

Informatie gecontroleerd door expert

linda van ReenenDe informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is de specialist op het gebied van studenten verzekeringen en meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekeringen.nl.

Keurmerk

We zijn gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897