Print icon

Tips & veelgestelde vragen

Twijfel je na het lezen van de informatie over reisverzekeringen nog welke je moet afsluiten of ben je tegen wat vragen aangelopen? Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen rondom reisverzekeringen en handige tips over bijvoorbeeld het kiezen van juiste aanbieder en hoe te besparen op je reisverzekering.

Begrippenlijst

Voordat je een reisverzekering afsluit is het belangrijk om goed de polisvoorwaarden van de verzekering door te nemen. Hierin staan alle voorwaarden waaraan jou schadeclaim moet voldoen. Verzekeraars gebruiken vaak veel specifieke termen om een reisverzekering uit te leggen. Het kan daarom goed zijn dat je niet altijd precies weet wat een voorwaarde inhoudt. studentenverzekeringen.nl heeft de belangrijkste begrippen voor je op een rij gezet.

Bekijk hier de begrippenlijst reisverzekeringen

Bespaartips reisverzekering

Je wilt natuurlijk niet dat je reisverzekering je te veel kost, zodat je meer geld hebt om tijdens je vakantie leuke dingen te ondernemen. Er zijn een aantal manier om te besparen op je reisverzekering:

  • Bekijk kritisch welke aanvullende verzekeringen je nodig hebt en voorkom je dat je oververzekerd bent. Controleer o.a. of je al een aanvullende zorgverzekering voor medische kosten in het buitenland hebt.
  • Sluit een reisverzekering af bij een aanbieder die studentenkorting biedt. Ook krijg je soms korting op je polis wanneer je een verzekeraar kiest waar je al andere verzekeringen hebt afgesloten.
  • Bereken aan de hand van je verwachte vakanties of een doorlopende reisverzekering voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering.

Lees meer op de pagina bespaartips reisverzekering

Top 10 Reisapps

Via je smartphone kun je vrienden en familie op de hoogte houden van je reis en natuurlijk foto`s maken van de prachtige plekken waar jij je bevindt. Maar wist jij dat je smartphone ook kunt omtoveren tot een hele handige reisgenoot? Door een aantal handige reisapps te downloaden hoef je bijvoorbeeld nooit meer te verdwalen, kun jij in alle talen bier bestellen en maak je prachtige panoramafoto`s. Wij hebben een overzicht gemaakt van de 10 beste en leukste reisapps (en de meeste apps zijn nog gratis ook!).

Bekijk nu het overzicht van de top 10 reisapps.

Veelgestelde vragen

Wanneer je een reisverzekering wilt afsluiten of nog twijfelt welke reisverzekering voor jou de beste keuze is, dan is het logisch dat je bepaalde vragen hebt. Hoe voorkom je bijvoorbeeld dat je oververzekerd bent en is een reisverzekering ook verstandig wanneer je binnen Nederland op vakantie gaat? Antwoorden op deze en andere vragen die vaak gesteld worden vind je terug in de lijst met veelgestelde vragen over reisverzekeringen.

Ga nu naar de veelgestelde vragen over reisverzekeringen.

Waarom een reisverzekering?

Het afsluiten van een reisverzekering is niet verplicht. Het kan daarom zo zijn dat jij twijfelt of je een reisverzekering moet afsluiten. Wanneer je twijfelt is het belangrijk om goed over de risico`s van jouw reis na te denken. Bedenk daarbij wat de reisverzekering voor schade uitkeert en of jij deze kosten zonder reisverzekering zelf zou kunnen betalen.

Meer informatie over waarom een reisverzekering afsluiten