Print icon

Centraal Beheer inboedelverzekering

centraal beheer Inboedelverzekering

Centraal Beheer is een grote verzekeraar die onderdeel is van de Achmea Groep en al lang actief is op de verzekeringsmarkt. Het is een zogenaamde totaalverzekeraar en je kunt bij Centraal Beheer allerlei verzekeringen afsluiten, waaronder een zorgverzekering, reisverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Op deze pagina kun je meer lezen over de Centraal Beheer inboedelverzekering, speciaal voor studenten. Deze inboedelverzekering is gericht op kamerbewoning en hiermee verzeker jij alle spullen in je studentenkamer.

Naar Centraal Beheer

Premie inboedelverzekering van Centraal Beheer

Bij het bepalen van de premie van de inboedelverzekering wordt door Centraal Beheer rekening gehouden met het soort woning en de staat van de woning. Zo zal je bij het afsluiten een aantal gegevens door moeten geven, zoals je geboortedatum, gezinssamenstelling en je postcode en adres. Op basis hiervan worden de gegevens van je woning uit de database gehaald. Daarnaast dien je het type woning (flat, twee onder één kap, etc.), wat voor dak je woning heeft en of je kamerbewoner bent door te geven. Op basis hiervan wordt jouw persoonlijke premie berekend.

Hieronder vind je de `vanaf` premies die verzekeraar Centraal biedt, gebaseerd op de gegevens van een 20-jarige Utrechtse student. De premie kan voor jou dus anders uitpakken, afhankelijk van je persoonlijke situatie. Naast de inboedelverzekering zie je in de tabel ook de premies van de andere woonverzekeringen en extra dekkingen van Centraal Beheer, hierover vind je verderop in dit artikel meer informatie.

Type verzekering Premie
Basis inboedelverzekering Vanaf € 2,86 per maand
Allrisk inboedelverzekering Vanaf € 4,73 extra per maand
Buitenhuisverzekering Vanaf € 6,23 extra per maand

Dekking inboedelverzekering van Centraal Beheer

Met de inboedelverzekering van Centraal Beheer sluit je een dekking af voor jouw spullen. Deze dekking geldt voor alle spullen in jouw huis die of door diefstal of door beschadiging vervangen moeten worden. Alle oorzaken zijn gedekt, mits je het schadegeval niet zelf had kunnen voorkomen door middel van bijvoorbeeld onderhoud. De volgende zaken zijn verzekerd:

 • Schade door brand, inbraak, diefstal, storm en neerslag
 • Losse spullen in de woning en schuur tot € 200.000,- per voorwerp
 • Verbeteringen aan de huurwoning, zoals een keuken of vloer die is gekocht
 • Spullen die zijn geleend van een ander
 • Schade door overstroming secundaire waterkering

Onder de dekking vallen alle verhuisbare spullen, zoals meubels, apparaten, kleding, vloerbedekking, enzovoorts. Wat er precies allemaal gedekt is in de inboedelverzekering van Centraal Beheer kun je terugvinden in de polisvoorwaarden. In onderstaande tabel vind je een overzicht van belangrijke voorwaarden:

Type inboedel Verzekerd bedrag
Inboedel Verzekerd tot max. € 200.000
Diefstalgevoelige inboedel Bijvoorbeeld mobiele telefoons, laptops en bijvoorbeeld muziekapparatuur. Diefstalgevoelige inboedel is bij diefstal verzekerd tot € 35.000,- per gebeurtenis
Sieraden Maximaal € 5.000,-
Geld en waardepapieren Maximaal € 1.250

Aanvullende opties

Naast een inboedelverzekering kun je ook nog de vier volgende extra dekkingen afsluiten om je inboedel nog beter te beschermen:

Type verzekering Verzekerd bedrag
All risk dekking Wil je ook schade die jijzelf per ongeluk veroorzaakt dekken? Sluit dan de extra all risk dekking af op je inboedelverzekering. Dit is alleen af te sluiten in combinatie met de basis inboedelverzekering.
Kostbaarheden buitenshuisverzekering De extra optie Kostbaarheden Buitenshuis dekt jouw waardevolle spullen ook buitenshuis. Deze verzekering is enkel af te sluiten samen met de inboedelverzekering.
Aansprakelijkheidsverzekering Raakt er iemand per ongeluk gewond door jouw toedoen? Of heb je per ongeluk andermans spullen beschadigd? De aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking tot een verzekerd bedrag van €1.250.000,- of €2.500.000,-.
Rechtsbijstandverzekering Vergoeding van juridisch advies en bijstand, bijvoorbeeld in geval van een conflict aangaande je woning of aankoop van inboedel.

Uitkering nieuwwaarde

Houd er rekening mee dat niet altijd de nieuwprijs van spullen gedekt zijn. Is reparatie mogelijk? Dan wordt de volledige reparatie vergoed. Je krijgt de nieuwwaarde vergoed op het moment dat jouw spullen nog steeds 40 procent van de nieuwwaarde waard zijn. Is de waarde inmiddels onder de 40% gedaald? Dan krijg je de dagwaarde vergoed.

Eigen risico

Bij de Centraal Beheer inboedelverzekering is het eigen risico optioneel. Indien je liever geen eigen risico betaalt, dan betaal je een iets hogere premie. Je kan het eigen risico vastleggen op:

 • €0,-
 • €100,-
 • €200,-

Niet verzekerd

Er zijn een aantal uitzonderingen op de dekking van de verzekering. Wanneer de schade ontstaat in onder meer de volgende situaties krijg je geen uitkering:

 • Bij ernstige schuld aan de schade
 • Schade door normaal gebruik. Zoals een kras, deuk of vlek
 • Slecht onderhoud of een constructiefout
 • Fraude en misbruik door jezelf of een ander verzekerd persoon
 • Schade aan elektrische apparaten door kortsluiting
 • Schade door overstroming primaire waterkering

Contactgegevens Centraal Beheer

Mocht je vragen hebben over deze inboedelverzekering, dan kun je op de volgende manier contact met verzekeraar Centraal Beheer opnemen:

Contactgegevens
Email & Chat Contact(formulier) online
Telefoon 055 579 8000
Post Postbus 9150 – 7300 HZ Apeldoorn
Whatsapp +31 6 13335444
Facebook Facebook.com/centraalbeheer
Twitter Twitter.com/centraal_beheer

Direct naar Centraal Beheer