LTA Reisverzekering

LTA GmbH is van oorsprong een Duitse verzekeraar, het bedrijf is opgericht in 2005. LTA is een afkorting en staat voor ‘Lifecard-Travel-Assistance’. Sinds de oprichting was het bedrijf vooral actief in Duitstalige gebieden, te weten Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Sinds 2022 is het bedrijf ook aanwezig op de Nederlandse markt. Je kunt bij LTA zowel kortlopende als doorlopende reisverzekeringen afsluiten en ook voor een annuleringsverzekering kun je hier terecht.

Direct naar LTA

Voordelen LTA reisverzekering

 • Individuele pakketten op maat
 • Duidelijke product- en tariefstructuur
 • Aantrekkelijke voorwaarden dankzij de vrije verzekeringskeuze
 • Gerenommeerde verzekeringspartner
 • Alarmnummer- en servicecentrale

Nadelen LTA reisverzekering

 • Voor verzekerden ouder dan 70 jaar geldt er een eigen risico van 20% van de te vergoeden annuleringskosten per schadegeval bij onverwachte ernstige ziekte voor alle verzekerden. Voor alle andere verzekerde gebeurtenissen geldt geen eigen risico.

Doorlopende reisverzekering

Bij LTA kun je zowel een doorlopende als kortlopende reisverzekering afsluiten, hieronder kun je zien wat het pakket Basic inhoudt en wat deze doorlopende reisverzekering dekt:

Basispakket  
Persoonlijke hulp 24 uur per dag alarm- en servicecentrale
Hoeveel dagen max Max. 56 dagen
Dekkingsgebied Wereldwijd
Extra’s Upgrade je reisverzekering naar het Basic Travel pakket en ontvang ook Covid-19 ziektekostenbescherming, repatriëringskosten buitenland en terugkeerkosten binnenland
Premie per maand € 7,00 per maand zonder eigen risico

Allrisk reisverzekering

Bij LTA is het ook mogelijk om een allrisk doorlopende reisverzekering af te sluiten, deze verzekering heet bij LTA ‘All in one’. Wanneer je hiervoor kiest, zijn enkele aanvullende modules inbegrepen en ben je voor hogere bedragen vergoed. Deze uitgebreide reisverzekering biedt de volgende diensten:

Basispakket  
Persoonlijke hulp 24 uur per dag alarm- en servicecentrale
Hoeveel dagen max Max. 56 dagen
Dekkingsgebied Alle landen van de wereld
Bagage Tot maximaal € 3.000,- per persoon
Extra’s Naast de extra’s uit de basisverzekering tevens verzekerd voor reis-onderbreking, omboekingskosten, ziektekosten buitenland, reisbijstand, reisbagagekosten.
Premie per maand € 12,08 per maand zonder eigen risico

Eigen risico

Bij LTA hangt het af van je leeftijd of er sprake is van een eigen risico. Voor mensen onder de 44 jaar geldt er geen eigen risico bij een schadegeval. Ben je ouder dan 44, dan gelden de volgende getallen:

 • Van 44 jaar tot 69 jaar geldt er 10% eigen risico per schadegeval
 • Bij een leeftijd van hoger dan 69 jaar geldt er een eigen risico van 20% per schadegeval (alleen bij onverwachte ernstige ziekte)

Kortlopende reisverzekering

Bij LTA kun je ook een kortlopende reisverzekering afsluiten, ideaal als je niet regelmatig op vakantie gaat en eenmalig een reisverzekering nodig hebt. Hieronder kun je zien wat de kortlopende reisverzekering van LTA inhoudt en wat er wordt gedekt:

Basispakket  
Persoonlijke hulp 24 uur per dag alarm- en servicecentrale
Hoeveel dagen max Max. 56 dagen
Dekkingsgebied Wereldwijd
Bagage Verzekerd bedrag tot € 3.000,- per persoon voor een reis en tot € 1.500 euro,- als totaalbedrag voor alle meeverzekerde kinderen
Extra’s Inclusief Covid-19 ziektekostenbescherming, repatriëringskosten buitenland en terugkeerkosten binnenland
Premie Vanaf € 7,00 zonder eigen risico
(N.B. Prijs is afhankelijk van de duur van de reis en de kosten)

Overzicht aanvullende opties

LTA biedt verschillende soorten aanvullende dekkingen. Zo is het mogelijk je te verzekeren tegen eventuele ziektekosten in het buitenland en is er ook een aanvullende dekking voor kosten als gevolg van het corona virus. Je kunt kiezen uit de aanvullende pakketten Basic Travel en Basic Health, daarnaast is er nog een aanvullende dekking als je eventuele kosten ten gevolge van corona maatregelen vergoed wil krijgen. We zetten de aanvullende opties hieronder voor je op een rij:

Basic Travel

Dit pakket vergoed hetzelfde als de Basic reisverzekering van LTA, maar daarnaast worden er ook de volgende zaken gedekt:

 • Ziektekosten buitenland
 • Reisbijstand
 • Reisbagageverzekering

Basic health

Dit pakket is geheel gericht op zorg in het buitenland, het biedt niet dezelfde dekkingen als het Basic pakket met daarnaast nog extra’s. Met het Basic Health pakket ben je alleen verzekerd voor:

 • Ziektekosten buitenland
 • Reisbijstand
 • Alarmcentrale

COVID-19 reisbescherming

Naar aanleiding van de corona pandemie is LTA met dit aanvullende pakket gekomen, waarmee je eventuele extra kosten op reis ten gevolge van de coronamaatregelen kan verzekeren.

Extra diensten LTA

LTA heeft uitgebreide opties voor het creëren van een reisverzekering op maat. Echter, ze bieden weinig extra diensten aan op het gebied van reisverzekeringen. Ze hebben geen online app of online omgeving waar je zelf je verzekeringszaken kunt inzien of aanpassen, hiervoor dien je contact op te nemen met de verzekeraar zelf.

Contactgegevens LTA

Contactgegevens LTA
E-mail info@lta-reisdekking.nl
Telefoon +31 (0) 10 3133950

Reisverzekering afsluiten

Direct naar LTA

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897