Print icon

Inboedelverzekering studentenkamer

Een belangrijke to-do voor je checklist ‘op kamers gaan’ is het afsluiten van een inboedelverzekering voor je studentenkamer! Daarmee verzeker je namelijk je spullen in het geval er schade ontstaat door bijvoorbeeld inbraak, diefstal, water of brand. Veel inboedelverzekeraars sluiten het verzekeren van een losse studentenkamer uit. Bij andere verzekeraars kan je alleen de hele studentenwoning verzekeren. Tijd om dit inzichtelijk te maken! Op deze pagina vind je daarom een handig overzicht van alle inboedelverzekeraars waarbij je een inboedelverzekering voor je studentenkamer kan afsluiten.

Inboedelverzekering voor een losse studentenkamer

Bij het regelen van een inboedelverzekering voor je studentenkamer kan je niet bij iedere inboedelverzekeraar terecht. Een aantal inboedelverzekeraars heeft namelijk het verzekeren van een losse studentenkamer uitgesloten. Bij andere inboedelverzekeraars kan je alleen de hele woning verzekeren, inclusief de gemeenschappelijke ruimtes. Bij welke verzekeraars kan je een inboedelverzekering voor je losse studentenkamer afsluiten?

Inboedelverzekeraar Inboedelverzekering studentenkamer
FBTO Ja, kies voor ‘kamerbewoning’
Centraal Beheer Ja, kies voor ‘kamerbewoning’

Bij het afsluiten van een inboedelverzekering bij FBTO of Centraal Beheer kan je aanvinken dat je de verzekering voor een kamerbewoning afsluit. Door alleen de verzekering af te sluiten voor je studentenkamer bespaar je enorm op de premie! Check onze handige top 5 inboedelverzekeringen en selecteer bij je voorkeuren dat je op zoek bent naar een inboedelverzekering voor een losse studentenkamer.

Inboedelverzekeraars met uitsluiting studentenkamer

Hoe zit het met de overige inboedelverzekeraars? Bij welke verzekeraars kan je een inboedelverzekering afsluiten voor de hele woning en bij welke verzekeraars is het verzekeren van een studentenkamer uitgesloten? Hieronder vind je een overzicht:

Inboedelverzekeraar Inboedelverzekering
ABN-Amro Alleen voor de hele woning
AEGON Alleen de hele woning, verzekeren kamerbewoning uitgesloten
Ditzo Alleen de hele woning, verzekeren kamerbewoning uitgesloten
HEMA Alleen voor de hele woning
Inshared Alleen voor de hele woning
OHRA Alleen voor de hele woning
Nationale Nederlanden Alleen voor de hele woning
Univé Alleen de hele woning, verzekeren kamerbewoning uitgesloten
Verzekeruzelf Alleen de hele woning, verzekeren kamerbewoning niet uitgesloten mits de kamer 25m2 of groter is

Kies je voor een inboedelverzekering met de mogelijkheid alleen je kamer te verzekeren? Let dan goed op in hoeverre spullen in gemeenschappelijke ruimten zijn meeverzekerd. Deze informatie vind je in de polisvoorwaarden. Betrek naast de premie voor je inboedelverzekering ook de hoogte van de dekking en eventuele gewenste aanvullende dekkingen. Aan de hand van onze vergelijker helpen we je de meest voordelige en passende inboedelverzekering voor je studentenkamer af te sluiten!