Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is bij uitstek geschikt voor korte vakanties en wordt eenmalig voor de duur van je vakantie afgesloten. Na deze reisduur loopt de reisverzekering automatisch af. Ga je niet zo heel vaak op vakantie en beperken je uitjes zich tot af en toe een paar dagen weg of een lange zomervakantie, dan kan de kortlopende reisverzekering voor jou ideaal zijn. Hieronder vind je meer informatie over de inhoud van de kortlopende reisverzekering.

Wat is een kortlopende reisverzekering?

Je kunt een kortlopende reisverzekering (ook wel aflopende reisverzekering genoemd) afsluiten voor exact het aantal dagen dat je op vakantie gaat. Dit houdt in dat op de dag dat je vertrekt de verzekering ingaat en de verzekering stopt op het moment dat je weer thuis komt. Mocht het voorkomen dat je een dag later vertrekt, dan schuift de verzekering gewoon een dag met je mee. Dit geldt ook voor de thuiskomst. Je hoeft je dan op deze manier niet heel het jaar door te verzekeren en betaalt alleen de premiekosten voor de bepaalde periode dat je van plan bent in het buitenland te verblijven.

Reisverzekering vergeten af te sluiten? Vaak kan je op het moment dat je op het vliegveld bent zelfs nog telefonisch een kortlopende reisverzekering afsluiten. Het is echter verstandiger dit eerder te doen zodat je in alle rust de verschillende kortlopende reisverzekeringen kan vergelijken.

Wat is er verzekerd in een kortlopende reisverzekering?

Bagage
Als je schade hebt aan je reisbagage, wordt deze in vele gevallen tot een bepaald bedrag vergoed door je verzekeringsmaatschappij. Het bedrag dat vergoed wordt kan je vinden in het dekkingsoverzicht dat je hebt ontvangen op het moment dat je jouw reisverzekering hebt afgesloten. Over het algemeen vallen zaken als verlies, beschadiging en diefstal van je bagage onder deze dekking. Je bent met deze verzekering ook gedekt tegen schade aan vooruit- of nagezonden bagage. Hiervoor moet je wel het ontvangstbewijs kunnen tonen.

Personenhulpverlening
De personenhulpverlening houdt in dat als er iets mocht gebeuren tijdens je verblijf in het buitenland, je gedurende de hele reis terecht kan bij de alarmcentrale van jouw reisverzekering. Je wordt dan geholpen als je ziek wordt, een ongeval krijgt of onverwachts terug naar huis wil wegens familieomstandigheden.

Buitengewone kosten en ongevallen in het buitenland
In het geval dat je ziek wordt, een ongeval krijgt of overlijdt (of een reisgenoot of familielid van jou overkomt dit), dan worden de kosten die hiervoor zijn gemaakt gedekt door een reisverzekering. Dit worden ook wel onvoorziene kosten genoemd. Vaak krijg je dan de kosten terug die je hebt gemaakt voor extra verblijf of het terugreizen naar Nederland.

Schade aan logies of verblijven
De vergoeding voor schade aan logies of verblijven is bedoeld voor de schade die per ongeluk is gemaakt op het moment dat je verblijft in een vakantiehuisje of een hotelkamer.

Zo kan er bijvoorbeeld een glas wijn omvallen over de witte bank of kan het voorkomen dat je de glazen douchedeur kapot maakt. Deze schades worden in de meeste gevallen niet vergoed door je aansprakelijkheidsverzekering en je wilt ze natuurlijk wel graag ergens kunnen verhalen.

Telecommunicatiekosten
Met telecommunicatiekosten wordt bedoeld dat je de kosten vergoed krijgt die je eventueel hebt door het bellen van hulplijnen in Nederland vanuit het buitenland. Als je voor langere tijd gesprekken hebt met hulplijnen kunnen deze kosten in het buitenland al snel oplopen tot honderden euro’s, deze worden dan vergoed.

Aanvullend verzekeren

De bovenstaande zaken zorgen ervoor dat je jezelf tijdens je reis geen zorgen hoeft te maken over oplopende kosten. Je kunt jezelf ook aanvullend verzekeren voor meerdere onvoorziene zaken, afhankelijk van het soort reis die je gaat maken en de reisactiviteiten. Het aanbod aanvullende kortlopende reisverzekeringen kan verschillen per reisverzekeraar. Over het algemeen zijn de volgende verzekeringen af te sluiten:

  • Annuleringsverzekering (zo kan het voorkomen dat je de reis moet annuleren omdat een familielid uit je naaste familie is overleden)
  • Aanvullende wintersportdekking
  • Aanvullende rechtsbijstand
  • Aanvullende werelddekking
  • Aanvullende medische kosten (boven het Nederlandse marktconforme tarief)
  • Aanvullende pechhulp (indien je met een motorvoertuig zoals auto, caravan of motor reist)

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897