De christelijke zorgverzekeraar

De christelijke zorgverzekeraar

Pro Life heeft sinds september 2023 een nieuwe naam: De christelijke zorgverzekeraar

De christelijke zorgverzekeraar is een zorgverzekeraar, de naam zegt het al, met een christelijke inslag. Dit houdt in dat de zorg uitgaat van bijbelse normen en waarden. De christelijke zorgverzekeraar zorgt ervoor dat er voor hun verzekerden christelijke zorg beschikbaar is. Op deze manier kun je zorg ontvangen die aansluit bij je leefsituatie en met begrip voor je geloof. Daarnaast onderscheidde De christelijke zorgverzekeraar zich lange tijd van andere verzekeraars door vormen van zorg die niet passen bij de christelijke principes uit te sluiten. Wettelijk gezien kon dit eigenlijk niet. De overheid bepaalt namelijk wat er vergoed wordt door het basis zorgverzekeringspakket, dit is dus voor iedereen in Nederland gelijk. Vanaf 2023 bevatten de vergoedingen van De christelijke zorgverzekeraar geen uitsluitingen meer. Alle zorg die standaard via een basisverzekering wordt aangeboden zit vanaf dan ook in de basisverzekering van De christelijke zorgverzekeraar.

Alle zorgverzekering pakketten van De christelijke zorgverzekeraar 2024


Zorgpremie overzicht van afgelopen jaren

De christelijke zorgverzekeraar zorgpremie overzicht van afgelopen jaren
Jaar Restitutie Natura Budget
2024* € – € 143,45 € 140,45
2023 € – € 137,95 € 131,95
2022 € – € 124,90 € 117,30
2021 € – € 128,45 € 120,95
2020 € – € 125,45 € 115,95
2019 € 133,75 € 126,95 € 114,95
2018 € 123,75 € 119,45 € 105,95
2017 € 121,75 € 117.45
2016 € 113,25 € 109,45
2015 € 106,25 € 102,45
2014 € 99,95
2013 € 108,25
2012 € 108,25
2011 € 105,85

Voordelen De christelijke zorgverzekeraar

 • Speciale kortingen voor jongeren en studenten die kunnen oplopen tot 15%.
 • Twee basis zorgverzekeringen en uitgebreide aanvullende pakketten.

Nadelen De christelijke zorgverzekeraar voor studenten

 • De verzekering past niet bij iedereen. De christelijke inslag moet passen bij je geloofsovertuiging.
 • Door de christelijke grondslag worden soms andere behandelingen vergoed.

Pakketten De christelijke zorgverzekeraar

Principe Polis Budget

Met dit pakket van De christelijke zorgverzekeraar betaal je de laagste premie, keerzijde is dat je de keuze uit de minste zorgaanbieders hebt. Wat er vergoed wordt verschilt niet van andere basis zorgverzekeringspakketten, dit is namelijk wettelijk bepaald. Je bent onder meer verzekerd voor de kosten van huisartsbezoek en ziekenhuisverblijf. Daarnaast wordt spoedeisende hulp vergoed bij elk ziekenhuis.

Principe Polis

Met het Principe Polis pakket kun je kiezen uit een groot aantal verschillende, gecontracteerde zorgaanbieders. Hierbij wordt de zorg 100% vergoed. Bij de overige zorgverleners krijg je een vergoeding van 75%.

Principe Polis Restitutie

Met dit pakket betaal je de hoogste premie en kun je niet alleen uit de gecontracteerde, maar uit alle zorgverleners kiezen. Je krijgt dan overal 100% vergoed of in uitzonderlijke gevallen het marktconforme tarief. Sinds 2020 is De christelijke zorgverzekeraar gestopt met dit pakket.

Aanvullende pakketten De christelijke zorgverzekeraar

Naast de basis zorgverzekeringspakketten, kun je bij De christelijke zorgverzekeraar een aanvullende verzekering afsluiten. Bij De christelijke zorgverzekeraar kun je uit vier verschillende aanvullende pakketten kiezen.

Smallpolis

Met deze polis krijg je 9 behandelingen fysiotherapie vergoed, anticonceptie, medische zorg in het buitenland en christelijke psychosociale hulpverlening met een maximum tot €250,- per jaar.

Mediumpolis

Met deze polis krijg je alle vergoedingen van de Smallpolis met een hoger maximumbedrag en meer behandelingen voor fysiotherapie. Daarnaast ontvang je ook een kraampakket en een vergoeding bij alternatieve geneeswijzen.

Largepolis

Deze polis vergoedt hetzelfde als de Mediumpolis, maar je ontvangt een hogere maximumvergoeding en meer fysiotherapiebehandelingen. Daarnaast is bij deze aanvullende verzekering ook orthodontie verzekerd tot een maximum van €2000,- op jaarbasis.

Extra Largepolis

Dit is het meest uitgebreide aanvullende pakket en deze polis biedt de hoogste vergoedingen. Fysiotherapie wordt bijvoorbeeld tot 36 behandelingen vergoed en ook christelijke psychosociale hulpverlening wordt met deze polis tot een hoger bedrag vergoed.

Tandartsverzekering

De christelijke zorgverzekeraar biedt de keus uit drie verschillende tandartsverzekeringen. Dit kan handig zijn omdat de kosten bij de tandarts en mondhygiënist eenvoudig kunnen oplopen. Door te kiezen voor een tandartsverzekering krijg je een vergoeding bij preventieve controles en een (gedeeltelijke) vergoeding bij behandelingen.

De tandartsverzekeringen bij De christelijke zorgverzekeraar heten Tand Small, Tand Medium en Tand Large. Afhankelijk van de tandartsverzekering die je kiest, ontvang je een bepaalde maximale vergoeding. Wanneer je de Tand Large verzekering wil afsluiten, dien je van te voren door een medische selectie te gaan. Verzekeraars doen dit om te voorkomen dat mensen zich pas gaan verzekeren als ze al klachten hebben.

Studenten en De christelijke zorgverzekeraar

De zorgverzekering van De christelijke zorgverzekeraar biedt jongeren en studenten speciale kortingen aan. Ga je als student zelf je zorgverzekering betalen, dan krijg je 10% korting op je basiszorgverzekering en maar liefst 15% korting op aanvullende verzekeringen. Betalen je ouders de zorgpremie? Dan ontvang je alleen een korting als je ouders daar ook recht op hebben. Ben je een jongere maar geen student, dan kun je in aanmerking komen voor een korting van 8% op zowel de basiszorgverzekering als de aanvullende verzekeringen.

Extra diensten De christelijke zorgverzekeraar

Je kunt zelf veel online regelen via De christelijke zorgverzekeraar. Daarnaast is De christelijke zorgverzekeraar ook een zorgbemiddelaar voor christelijke zorg. Ben je op zoek naar dergelijke zorg, maar (nog) niet verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je toch contact opnemen met deze zorgverzekeraar. Uit het oogpunt van naastenliefde kun je op de site van De christelijke zorgverzekeraar terecht voor allerlei adviezen over christelijke zorg. Of het nu gaat over op natuurlijke wijze zwanger worden of informatie over christelijke keurmerken, op de site van De christelijke zorgverzekeraar staan allerlei nuttige tips op dit gebied.

Kortingen bij De christelijke zorgverzekeraar

Wanneer jij een zorgverzekering afsluit bij De christelijke zorgverzekeraar, heb je recht op verschillende services en kortingen.

Basiszorgverzekering
Heb je alleen een basiszorgverzekering bij De christelijke zorgverzekeraar, dan heb je onder andere recht op de volgende gratis extra services:

 • Hulp bij medisch-ethische vragen
 • Online christelijke zelfhulp via e-mind
 • Persoonlijke online omgeving
 • Zorg in het buitenland, zoals toegang tot de vakantiedokter

Aanvullende verzekering
Heb je ook een aanvullende zorgverzekering afgesloten bij De christelijke zorgverzekeraar, dan krijg je onder andere korting bij de volgende producten en diensten in de zorg:

 • Brillen en lenzen
 • Ooglaseren en lensimplantatie
 • Diabetes hulpmiddelen
 • Kraampakket (vanaf de aanvullende mediumpolis)

Contactgegevens De christelijke zorgverzekeraar

Contactgegevens De christelijke zorgverzekeraar
Telefoon 033 422 81 88 (ma t/m vr van 8.30 – 17.30 uur)
Facebook https://www.facebook.com/dechristelijkezorgverzekeraar
Twitter @dechristelijke

Duurzaamheid De christelijke zorgverzekeraar

De duurzaamheid van De christelijke zorgverzekeraar, hoe staat het daar eigenlijk mee? Het VBDO (Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling) heeft dit onderzocht. In het onderzoek ‘Responsible Investment by Insurance Companies in the Netherlands 2024’ scoort De christelijke zorgverzekeraar een 4,2 op een schaal van 1 tot 5. Aandachtspunten in dit onderzoek waren het beleid met betrekking tot de mens, maatschappij en milieu.

Inloggen De christelijke zorgverzekeraar

Direct inloggen bij Mijn De christelijke zorgverzekeraar

Alle zorgverzekeringen vergelijken?

Alle studenten zorgverzekeringen vergelijken

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897