Print icon

Vergelijken en afsluiten

Het is niet moeilijk om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Toch zijn er aantal keuzes die je moet maken en voorwaarden waar je rekening mee moet houden. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over het afsluiten en opzeggen van een studenten aansprakelijkheidsverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken

Het vergelijken van studenten aansprakelijkheidsverzekeringen kan je helpen om een verzekering te vinden die precies bij jou past. Per verzekeraar kan de samenstelling van de aansprakelijkheidsverzekering namelijk verschillen. Je kan bij het vergelijken letten op:

 • De hoogte van de premie
 • De korting die jou als student geboden wordt
 • De dekking van de verzekering
 • De voorwaarden van het declareren

Meer informatie over het vergelijken van aansprakelijkheidsverzekeringen

Top 5 aansprakelijkheidsverzekeringen

Er zijn veel verzekeraars die een aansprakelijkheidsverzekering aanbieden. Het kan daarom lastig zijn om een goed overzicht te krijgen van het aanbod. Wij hebben om je een handje te helpen alle aanbieders van aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar vergeleken op basis van meedere punten, zoals dekking, premie en klantenservice. Op basis daarvan hebben wij een Top 5 aansprakelijkheidsverzekeringen samengesteld.

Ga nu naar de Top 5 aansprakelijkheidsverzekeringen

Opzeggen aansprakelijkheidsverzekering

Een studenten aansprakelijkheidsverzekering kan je meestal op twee manier opzeggen:

 • Neem contact op met je verzekeraar om de verzekering stop te zetten.
 • Wanneer je overstapt naar een andere aansprakelijkheidsverzekering heeft de nieuwe verzekeraar vaak een opstaphulp die de oude verzekering voor je stopzet.

Meestal zit je het eerste jaar dat je het contract hebt afgesloten aan het contract vast. Na deze contractperiode kan je de verzekering iedere maand stopzetten. Je contract mag na het eerste jaar nooit stilzwijgend verlengd worden.

Lees meer informatie over het opzeggen van de aansprakelijkheidsverzekering

Waarom overstappen?

Je kan eenvoudig overstappen naar een andere studenten aansprakelijkheidsverzekering. Er kunnen natuurlijk verschillende redenen zijn om over te stappen naar een andere verzekeraar. Een aantal redenen die vaak voorkomen zijn:

 • Je wilt overstappen naar een collectieve aansprakelijkheidsverzekering
 • Een andere verzekeraar is goedkoper
 • De verzekeraar biedt niet precies de dekking die jij zoekt
 • Je hebt een conflict of slechte ervaring met je verzekeraar gehad

Ga naar de pagina overstappen aansprakelijkheidsverzekering voor meer informatie

Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Het afsluiten van een studenten aansprakelijkheidsverzekering kan je eenvoudig telefonisch of online regelen. Er zijn tijdens het afsluiten van de verzekering een aantal keuzes die je moet maken. Let bij het afsluiten bijvoorbeeld op de volgende punten:

 • Het eigen risico dat je meeverzekerd
 • Het verzekerde bedrag dat je kiest

Lees verder altijd de polisvoorwaarden van de verzekering die je wilt afsluiten goed door zodat je weet wat er gedekt wordt, of de verzekering wereldwijd geldig is, etcetera.