Print icon

Korting via inbraakpreventie

Met een inboedelverzekering verzeker je al je spullen tegen bijvoorbeeld brand- of waterschade of diefstal. Sommige inboedelverzekeraars zijn bereid om jou een aantal verzekeringsvoordelen te bieden indien jij ervoor zorgt dat het moeilijker wordt voor inbrekers om jouw huis in te komen. Dit kan meestal door middel van een aantal woningaanpassingen. Lees hier meer over korting via inbraakpreventie.

Ben je op zoek naar een inboedelverzekering en wil je direct verschillende opties met elkaar vergelijken? Bekijk kan direct onze Top 5 Inboedelverzekeringen.

Verzekeringsvoordelen

Een groot aantal inboedelverzekeraars biedt aan inwoners van goed beveiligde woningen verzekeringsvoordelen. Het gaat onder meer om korting op de maandelijkse premie van de inboedelverzekering en afschaffing van de maximale vergoeding voor elektronische apparaten. Om voor deze korting in aanmerking te komen moet je meestal voldoen aan een van de volgende eisen:

  • Je woning heeft het Politie Keurmerk Veilig Wonen
  • Je woning is beveiligd volgens de Borg-norm

Je leest op deze pagina hoe je deze keurmerken kunt verkrijgen. Let op: vaak gelden deze keurmerken voor een hele woning en niet alleen voor een kamer. Bespreek de mogelijkheden met je huisgenoten of je huisbaas indien je op kamers woont.

Politie Keurmerk Veilig Wonen

Het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk dat je als consument kunt krijgen wanneer jouw woning voldoet aan bepaalde veiligheidseisen. Normaal kost het een inbreker slechts een halve minuut om een huis binnen te komen, maar wanneer je aan het PKVW voldoet is deze tijd een stuk langer. Inbrekers herkennen een PKVW huis al snel aan bepaalde sloten, lampen en de speciale raamsticker. Bij deze huizen ligt het aantal inbraken dan ook een stuk lager.

Het PKVW-keurmerk verkrijgen

Je kunt het keurmerk verkrijgen door een aantal aanpassingen te doen aan je woning. Je kunt dit zelf doen, of een PKVW-bedrijf inschakelen. Het gaat om veranderingen zoals:

  • Vervanging van oude sloten door goedgekeurde varianten
  • Beveiliging van ramen, deuren en schuren
  • Installatie van verlichting bij alle toegangsdeuren en ramen

Wanneer deze veranderingen zijn doorgevoerd wordt er door een PKVW-bedrijf een check gedaan. Deze kosten betaal je zelf. Bij goedkeuring ontvang je het certificaat, dat overigens tien jaar geldig is. Dit certificaat kun je vervolgens naar je inboedelverzekeraar sturen om de korting aan te vragen.

BORG Certificaat

Mocht je nog een stapje verder willen gaan in de beveiliging, dan kun je aanspraak doen op een BORG Certificaat. Je kunt door BORG enkel een bouwkundige keuring laten doen (dit komt overeen met het PKVW) of voor een BORG Beveiligingscertificaat gaan. Aan het Beveiligingscertificaat zijn echter wel wat meer kosten verbonden, omdat je dan een elektronisch alarmsysteem in je woning moet hebben dat geïnstalleerd is door een speciaal bedrijf. Dit kost doorgaans honderden euro`s. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een goedkoop alarmsysteem van ongeveer honderd euro te installeren. Je komt dan alleen niet in aanmerking voor de premievoordelen die het Borg Certificaat biedt.

Overzicht verzekeraars

Er zijn veel inboedelverzekeraars op de markt. In de voorwaarden van iedere verzekeraar kun je nalezen wat de regels zijn met betrekking tot korting voor een betere inbraakpreventie. Om je alvast een beeld te geven kan je hier een overzicht vinden van een aantal grote inboedelverzekeraars.