Print icon

OHRA inboedelverzekering

OHRA Inboedelverzekering

Als onderdeel van CZ is OHRA een betrouwbare en bekende verzekeraar in Nederland. Je kunt bij OHRA een groot aantal verzekeringen afsluiten, zoals een zorgverzekering of een reisverzekering. Ook een inboedelverzekering waarmee je alle spullen die je in jouw kamer of woning hebt staan verzekert behoort tot de mogelijkheden. Op deze pagina kun je precies lezen wat je aan de OHRA inboedelverzekering hebt en hoeveel deze kost.

Naar OHRA

Premie OHRA inboedelverzekering

Wanneer je ervoor kiest om de inboedelverzekering af te sluiten zal de premie helemaal afgestemd worden op jouw woonsituatie. De verzekeraar kijkt onder andere naar het bouwjaar van je woning, het type woning en de dakbedekking. Daarnaast moet je ook je postcode invullen en aangeven of je inbraakpreventie geïnstalleerd hebt. Hoeveel jouw maandelijkse premie precies zal gaan kosten zal je dus zelf moeten berekenen, maar je vindt in onderstaande tabel de `vanaf prijzen` van zowel de inboedelverzekering als de aanvullende opties voor een 20-jarige student in Utrecht.

Type verzekering Premie
Inboedelverzekering Vanaf €8,82 per maand
Allrisk inboedelverzekering Vanaf €19,41  per maand
Aanvullend buiten het huis Vanaf €8,07 extra per maand
Aanvullend glasdekking Vanaf € 3,03 extra per maand

Dekking OHRA inboedelverzekering

De OHRA inboedelverzekering heeft een uitgebreide dekking waarmee jouw inboedel volledig gedekt is voor schade veroorzaakt door bijvoorbeeld inbraak, brand- of waterschade. Onder de inboedel wordt verstaan alle verhuisbare spullen. Ook spullen die zich in je tuin bevinden zoals stoelen, gereedschap en parasols zijn gedekt.

Voor bepaalde spullen als elektronica en dure sieraden geldt er een maximumbedrag dat je uitgekeerd kunt krijgen na schade. Je kunt de verzekerde waarde van deze productgroepen wel nog vrijwillig verhogen. Je betaalt dan wel meer maandelijkse premie. De belangrijkste dekkingen zijn:

Type inboedel Verzekerd bedrag
Inboedel Volledig verzekerd
Audiovisuele apparatuur Maximaal €15.000
Sieraden Maximaal € 6.000.
Instrumenten Maximaal €15.000
Kunst en antiek Maximaal €15.000
Bijzondere verzamelingen Maximaal €15.000

Aanvullende opties OHRA inboedelverzekering

Bij OHRA kun je inboedelverzekering op drie manieren uitbreiden, deze opties zijn:

Type verzekering Verzekerd bedrag
Glasdekking Schade aan alle ruiten van je woning, glazen deuren en koepels dek je via de aanvullende module glasverzekering
Buiten het huis Om je waardevolle spullen ook onderweg te verzekeren kun je de aanvullende module buiten het huis afsluiten. Je bent dan o.a. verzekerd voor schade aan foto- en filmapparatuur, computers, mobiele apparatuur en bijvoorbeeld je bril.
All risk dekking Hiermee is je inboedel ook verzekerd voor de schade die je zelf per ongeluk in huis veroorzaakt aan je spullen.

Uitkering nieuwwaarde

Bijna altijd wanneer je schade of een geval van diefstal claimt zal je een volledige vergoeding van de nieuwwaarde krijgen. In twee gevallen gaat deze regel niet op en krijg je de dagwaarde terug:

  • Wanneer de beschadigde of gestolen spullen nog maar 40 procent of minder van de nieuwwaarde waard waren
  • Wanneer het om gehuurde spullen gaat die jij tijdelijk in je bezit had

Voor de uitkering van waardevolle spullen als verzamelingen, antiek en kunst zal het uitkeringsbedrag bepaald worden door een expert.

Eigen risico

Meld je een schade aan de verzekeraar? Dan betaal je eerst zelf het eigen risico voordat je een vergoeding ontvangt. Je kunt er bij OHRA zelf voor kiezen of je dit wil afsluiten. Het is mogelijk om een eigen risico van €0, €250 of €500 te verzekeren. Er is echter een belangrijke uitzondering: iedereen die in een grote of middelgrote stad woont heeft een verplicht eigen risico van €150,-  voor schadegevallen. En voor stormschade geldt een verplicht eigen risico van €225,-. Kies je voor de aanvullende module buiten het huis? Hiervoor geldt nog een €50 eigen risico.

Niet verzekerd

Ondanks dat de inboedelverzekering een brede dekking heeft zijn niet alle schadegevallen gedekt. Het gaat dan vooral om extreme oorzaken zoals:

  • Atoomkernreacties
  • Aardbevingen, overstromingen en vulkanische uitbarstingen
  • Oorlog en terrorisme
  • Neerslag die binnenkomt via open ramen of deuren
  • Fouten in de constructie of bouw
  • Opzet en illegale activiteiten

Contactgegevens OHRA

Je kunt contact opnemen met verzekeraar OHRA via e-mail, telefoon of social media. De klantenservice van OHRA zal al je vragen over de inboedelverzekering kunnen beantwoorden.

Contactgegevens
Email Contactformulier op de website
Telefoon 026 400 4040
Post Postbus 9150 – 7300 HZ Apeldoorn
Whatsapp +31 6 20 14 06 59
Facebook Facebook.com/OHRANL
Twitter Twitter.com/OHRA

Direct naar OHRA