All risk inboedelverzekering

Bij het afsluiten van een studenten inboedelverzekering heb je bij veel inboedelverzekeraars de keuze uit een basis of uitgebreide inboedelverzekering en een allrisk inboedelverzekering. De allrisk dekking van je inboedelverzekering kan ook als aanvullende module of dekking worden aangeboden. Wat is een allrisk inboedelverzekering eigenlijk? En wat valt er allemaal onder de dekking? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over allrisk inboedelverzekeringen voor studenten bij verschillende inboedelverzekeraars.

Wat is een allrisk inboedelverzekering?

De allrisk inboedelverzekering is de meest uitgebreide dekking die je kan afsluiten voor je inboedelverzekering. Zoals eerder vermeld, is de allrisk dekking bij sommige verzekeraars een aanvullende module. De naam geeft eigenlijk al aan dat deze verzekeringsvariant dekking biedt voor ‘alle schaderisico’s’, dus alle vormen van schade die onverwachts zijn ontstaan. Dat betekent dat een allrisk inboedelverzekering ook schade die je per ongeluk zelf toebrengt aan je spullen binnenshuis dekt. Een inboedelverzekeraar kan in de polisvoorwaarden wel bepaalde vormen van schade uitsluiten van de dekking.

Dekking allrisk inboedelverzekering voor studenten

Wat valt er allemaal precies onder de dekking van een allrisk inboedelverzekering gericht op studenten? Hoewel specifieke dekkingen per inboedelverzekeraar onderling wat kunnen verschillen, biedt een inboedelverzekering doorgaans dekking voor:

 • Inbraak, diefstal of een poging tot inbraak;
 • Schade door regen (ook wel neerslag genoemd in veel polisvoorwaarden);
 • Schade veroorzaakt door brand, blikseminslag, het blussen van brand en explosie;
 • Stormschade (windkracht 7 en hoger);
 • Schade door vandalisme, opstoten en rellen;
 • Schade door schroeien, broeien, smelten of verkolen (bijvoorbeeld door een strijkijzer wat per ongeluk door je kleding brandt of een niet uitgedoofde sigaret;
 • Onvoorziene lekkage van water dat uit leidingen komt stromen, uit sanitair zoals je bad, wasbak of toilet, stoomschade en bijvoorbeeld een kapot waterbed of aquarium;
 • Schade als gevolg van het omvallen van een kraan, boom (ook het afbreken van takken) of heistelling;
 • Diefstal of vernieling van tuingereedschap of tuinmeubelen en wasgoed dat hangt te drogen in je tuin of op je balkon;
 • Schade door vorst, bijvoorbeeld bevriezing van waterleidingen;
 • Schade door een aanrijding, aanvaring of luchtverkeer;
 • Rook-, olie en roetschade;
 • Schade aan de inhoud van je koelkast of vriezer als gevolg van het niet-functioneren van deze apparaten;
 • Scherven van daglicht doorlatende ramen en kapotte spiegels;

De allrisk inboedelverzekering onderscheidt zich van de reguliere basis of ‘uitgebreide’ inboedelverzekering door een dekking voor schade die je zelf per ongeluk hebt veroorzaakt in de huiselijke sfeer. Het gaat om:

 • Schade door ongelukken & onhandigheid binnenshuis, dus schade die je door eigen schuld per ongeluk hebt veroorzaakt. Hieronder valt doorgaans ook schade door vallen of stoten, bijvoorbeeld je tablet die kapot op de grond valt.

Overige aanvullende dekkingen, zoals een kostbaarhedenverzekering om je waardevolle spullen buitenshuis te verzekeren of een glasverzekering kunnen in aanvulling op de allrisk inboedelverzekering worden afgesloten.

Inboedelverzekeringen vergelijken

Benieuwd of een inboedelverzekering met allrisk dekking iets voor je is? Naast de dekking is het natuurlijk belangrijk de verschillende premies bij inboedelverzekeraars met elkaar te vergelijken en te bepalen of je eigen risico wilt betalen in geval van schade.

Voor een overzicht van de meest voordelige studenten inboedelverzekeringen kan je onze top 5 inboedelverzekeringen bekijken! Op deze pagina kan je aan de hand van je persoonlijke voorkeuren bekijken & vergelijken welke inboedelverzekering het beste aansluit op je wensen!

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897