Tips & veelgestelde vragen

Je kan er zelf voor kiezen of je een aansprakelijkheidsverzekering afsluit. Het is echter verstandig om hier goed over na te denken, omdat deze verzekering een dekking heeft die jou beschermd voor schade die je aanricht aan spullen van anderen of zelf lichamelijk letsel. Je vindt hier tips bij het afsluiten van de verzekering en antwoorden op de meest gestelde vragen over de aansprakelijkheidsverzekering.

Bespaartips

Je wilt als student natuurlijk niet veel geld uitgeven aan je studenten aansprakelijkheidsverzekering. Wij hebben een aantal tips die ervoor kunnen zorgen dat jij niet te veel premie betaalt of waarmee je op andere manier op je verzekering kan besparen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een collectieve studentenverzekering via een vereniging of kiezen voor een lager verzekerd bedrag.

Tips bij het afsluiten van de verzekering

Houd bij het afsluiten van een studenten aansprakelijkheidsverzekering rekening met de volgende tips:

  • Wanneer je bijvoorbeeld een grote hond hebt is het verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering met dekking voor schade ontstaan door huisdieren te nemen.
  • Sluit je een aansprakelijkheidsverzekering af omdat je in het buitenland gaat studeren? Let er dan goed op of jouw verzekering wel wereldwijd dekking biedt, dit verschilt namelijk per aanbieder.
  • Informeer als je stage gaat lopen of een bijbaan neemt of je via de werkgever verzekerd bent voor aansprakelijkheid.

Begrippenlijst

Om er zeker van te zijn dat je een studenten aansprakelijkheidsverzekering met een goede dekking afsluit is het belangrijk dat je de polisvoorwaarden van de verzekering doorleest. Het kan echter zo zijn dat je een aantal voorwaarden tegenkomt die je niet helemaal begrijpt, bijvoorbeeld wanneer een verzekeraar over verhaalkosten praat. Wij leggen de belangrijkste begrippen uit de polis van de aansprakelijkheidsverzekering voor je uit.

Ga nu naar de begrippenlijst aansprakelijkheidsverzekering

Veelgestelde vragen

Is het voor jou nog niet helemaal duidelijk wat een aansprakelijkheidsverzekering precies is of heb je vragen over de dekking van de verzekering? In de lijst met veelgestelde vragen lees je onder andere:

  • Of de studenten aansprakelijkheidsverzekering ook geldig is in het buitenland
  • Welke bedragen je kan laten meeverzekeren.
  • Of huisdieren meeverzekerd zijn op de polis

Alle vragen die vaak gesteld worden zijn op deze pagina onder elkaar gezet en geven een goed overzicht van de voorwaarden omtrent de aansprakelijkheidsverzekering.

Ga nu naar de pagina veelgestelde vragen

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897