Bandenverzekering

Op zoek naar een autoverzekering die reparatie aan je autobanden en de opslag en montage van zomer- of winterbanden (gedeeltelijk) vergoed? Er zijn inmiddels (auto)verzekeraars die zogenaamde bandenverzekeringen aanbieden. Deze verzekering kan je in aanvulling op je bestaande autoverzekering afsluiten. Wat vergoeden dergelijke bandenverzekeringen precies en waar kan je deze afsluiten?

Waarom een bandenverzekering?

Op het moment dat je in het bezit bent van een auto ben je verplicht, indien je gebruik wilt maken van je voertuig, je auto te verzekeren. Je kan daarbij kiezen voor een aantal verzekeringsvarianten: WA, WA-beperkt casco of All-risk. Deze verzekeringsvarianten bieden echter geen vergoeding voor bandenreparatie als gevolg van bijvoorbeeld een lekke band. Evenmin komen de montage en opslag van zomer- en winterbanden voor vergoeding in aanmerking.

Autobanden zijn een kwetsbaar onderdeel van je auto en constant aan slijtage onderhevig: een lekke band is om deze reden een veelvoorkomende schadevorm. Ook door het tijdig vervangen van je zomerbanden in de winterperiode kunnen ongelukken worden voorkomen. Reparatie aan je banden en het vervangen en opslaan van je zomer- en winterbanden is echter geen goedkope aangelegenheid. In dat geval kan een aanvullende bandenverzekering uitkomst bieden.

Wat krijg je vergoed bij een bandenverzekering?

Een bandenverzekering biedt over het algemeen, hoewel dit per verzekeraar op onderdelen kan verschillen, de volgende dekking:

  • Vergoeding van schade aan/vervanging van je autobanden in Nederland: bijvoorbeeld het gratis herstel van een lekke band.
  • Vergoeding van schade aan/vervanging van je autobanden in het buitenland.
  • Gedeeltelijke vergoeding bij aankoop van een nieuwe autoband indien herstel van de bandenschade niet mogelijk is. Dit geldt ook voor een tweede band op dezelfde as die als gevolg van het vervangen van de beschadigde band vervangen dient te worden.
  • Schadepreventie in de vorm van een gratis zomer- en wintercheck voor je autobanden en andere kortingen op bijvoorbeeld de aanschaf/wisselen van zomer- of winterbanden en opslag van je banden bij een bandenhotel.

Wat krijg je niet vergoed?

Uitgesloten van vergoeding is meestal schade als gevolg van:

  • Bandenslijtage.
  • Diefstal dan wel verduistering van je banden.

Ook schade aan de velgen of banden met een profieldiepte minder dan 3 millimeter wordt niet vergoed. Een en ander is afhankelijk van de gekozen verzekeraar en de omschreven dekking in de verzekeringsvoorwaarden. Raadpleeg deze verzekeringsvoorwaarden alvorens een bandenverzekering af te sluiten!

Waar kan ik een bandenverzekering afsluiten?

Op dit moment zijn er diverse verzekeraars die een bandenverzekering aanbieden. Bepaalde verzekeraars bieden, naast vergoeding van herstel van beschadigde autobanden, kortingen op de aanschaf, vervanging, montage en opslag van zomer- en winterbanden. Andere verzekeraars bieden juist alleen dekking tegen bandenbeschadiging.

Een complete bandenverzekering met vergoeding voor de reparatie van beschadigde banden en bovengenoemde kortingen vind je bij Inshared. Je kan de ‘bandenbundel’ van deze verzekeraar al vanaf €1,32 per maand afsluiten

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897