Print icon

Festivals bezoeken

Muziek, vrienden, foodtrucks, dansen tot de zon ondergaat… Festivals zijn een en al gezelligheid! Steeds meer studenten brengen hun zomer door op festivals in binnen- en buitenland en vervangen er zelfs hun normale vakantie mee. Een festival kan dan ook wel degelijk onder een reisverzekering vallen. Je komt vaak naar een festival om te feesten en het is er vol met mensen en de kans dat er iets beschadigd of kwijt raakt is daarom groot. Het is dan fijn dat je dan aanspraak kunt maken op de bagagedekking van je reisverzekering.

Met de juiste reisverzekering hoef jij je dus geen zorgen meer te maken over verloren spullen en beschadigde tenten. En wist je dat dit in veel gevallen ook voor Nederlandse festivals geldt? Geniet van je festivalzomer!

Festivals Nederland

Om de grootste namen te bewonderen of vernieuwende concepten te ontdekken hoef je zeker niet naar het buitenland. Ook Nederlandse festivals zijn van hoge kwaliteit. Je bent met een reisverzekering niet voor alle Nederlandse festivals verzekerd, de regel is namelijk dat alleen reizen met minimaal 1 geboekte overnachting gedekt zijn. Tijdens een meerdaags festival met overnachting (waarvan je een boekingsbevestiging hebt) ben je dus gedekt.

Let hierbij op:

 • Verlies of diefstal van of schade aan bagage of kampeerspullen is gedekt
 • Diefstal van bagage uit een onbewaakte en niet afgesloten tent is niet gedekt
 • Schade door brand of wateroverlast is niet gedekt

Wanneer je een doorlopende reisverzekering hebt ben je automatisch het hele jaar door verzekerd, dus ook voor festivals in Nederland. Heb je nog geen reisverzekering? Je kunt er dan voor kiezen om voor het festival een kortlopende of doorlopende variant af te sluiten. Je vindt op de pagina top 5 reisverzekeringen een overzicht van goede reisverzekeringen.

Festivals buitenland

Sziget, Benicassim, Melt!, Glastonbury… Deze populaire buitenlandse festivals zijn een geweldige vakantiebestemming! Bij een bezoek aan een buitenlands festival is het zeer verstandig om een reisverzekering te hebben, deze verzekert je o.a. voor de volgende zaken:

 • Verlies van bagage en schade aan spullen
 • Medische hulp in het buitenland
 • Een alarmcentrale die je dag en nacht kan helpen
 • Onkosten bij een ongeval en repatriëring

Houd rekening met de volgende voorwaarden van reisverzekeringen voor het uitkeren vanuit de bagagedekking:

 • Onbeveiligde tenten zijn niet verzekerd zijn voor diefstal
 • In andere gevallen moet er bij diefstal aangifte op locatie gedaan zijn om in aanmerking te komen voor een vergoeding
 • Bijna altijd vallen alleen uitstapjes met een geboekte overnachting onder de reisverzekering, wanneer je slechts een dagje naar een Belgisch festival gaat is dit dus waarschijnlijk niet gedekt

Zorg ervoor dat je op het buitenlandse festival een kopie van je verzekeringspolis en je identiteitsbewijs en ook je Europese zorgverzekeringspas (EHIC) bij je hebt.

Overige verzekeringen

Naast de reisverzekering zijn er nog een aantal verzekeringen die bij een festivalbezoek van pas kunnen komen, een overzicht:

Voor deze opties geldt dat je altijd goed in de polis van de betreffende verzekering moet controleren wat er gedekt wordt en in welke landen. Onthoud ook dat acties die je onder invloed verricht niet verzekerd zijn.

Tips

Hier nog een aantal tips om zo verstandig mogelijk naar je favoriete festival te vertrekken:

 • Neem hangslotjes mee om je tent of een koffer op slot te doen. Dit is vaak niet genoeg voor de verzekering, maar weerhoudt snelle dieven wel van het meenemen van je spullen.
 • Drink voldoende water en smeer bij zonnig weer altijd met zonnebrand. Zo voorkom je uitdroging, verbranding en een zonnesteek.
 • Bewaar bonnetjes van aankopen voor het festival, zoals je slaapzak en tent. Die heb je nodig mocht je iets bij de verzekeraar willen declareren.
 • Maak kennis met de mensen die om je heen kamperen. Sociale controle is de beste beveiliging op een camping!
 • Neem geen dure spullen en cash mee naar een festival. Ruil je smartphone bijvoorbeeld tijdelijk om voor een goedkopere variant.