Soorten reisverzekeringen

Als je een studenten reisverzekering afsluit kan je meestal kiezen tussen verschillende reisverzekeringen. Welke soort reisverzekering past nu het beste in jouw situatie? Antwoord op deze vraag kan je vinden op deze pagina. Ook wil je natuurlijk graag weten wat er precies is verzekerd. Op deze pagina staat een beschrijving van zaken die worden vergoed met een basisdekking.

Soorten reisverzekeringen

Er zijn verschillende soorten reisverzekeringen die basispakketten aanbieden. Welke voor jou de beste keuze is, is afhankelijk van waarvoor je de reisverzekering wilt gebruiken. Op de vraag wanneer het nu voordeliger is om een kortlopende verzekering af te sluiten en wanneer een doorlopende verzekering te nemen, kan over het algemeen gesteld worden dat als je langer dan 21 dagen of vaker dan 3 keer per jaar op vakantie gaat een doorlopende verzekering waarschijnlijk voordeliger is.

Doorlopende reisverzekering

Wanneer je vaak lang op vakantie gaat en daarnaast ook nog graag weekendreisjes maakt, dan is het verstandig om een doorlopende reisverzekering te nemen. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd in het buitenland. Wanneer je vaker reist is dit de voordeligste optie. En zo hoef je ook niet bij iedere reis aan het afsluiten van een verzekering te denken. Lees meer over de doorlopende reisverzekering.

Globetrotter reisverzekering

Heb je plannen om langere tijd in het buitenland te gaan studeren of stage te gaan lopen? Dan kan het interessant zijn om een globetrotter reisverzekering af te sluiten. Ook kan je een globetrotter reisverzekering afsluiten als je een wereldreis wilt gaan maken. Een globetrotter reisverzekering is meestal aantrekkelijk vanaf een periode van 3 maanden in het buitenland en heeft een maximum van 1 of 2 jaar. Naast de zaken die ook zijn verzekerd binnen de basisdekking van een reisverzekering, zijn vaak aansprakelijkheid en rechtsbijstand opgenomen in een globetrotter reisverzekering. Meer informatie over de globetrotter verzekering.

Kortlopende reisverzekering

Deze verzekering wordt ook wel een aflopende reisverzekering of een tijdelijke reisverzekering genoemd. Een kortlopende reisverzekering sluit je af alleen voor de periode dat je op vakantie of op reis bent. De verzekering gaat in op het moment dat je reis begint en eindigt op het moment dat van te voren is afgesproken of als je eerder thuiskomt. Je kan een kortlopende reisverzekering heel makkelijk afsluiten, nog vlak voordat je op reis gaat. Je kan zelfs snel nog even op Schiphol, voordat je het vliegtuig instapt, een kortlopende studenten reisverzekering afsluiten. Dit kan vaak telefonisch of via internet. Meer informatie over de dekking van een kortlopende reisverzekering.

Basisdekking reisverzekeringen

Met een basisdekking van een reisverzekering ben je meestal verzekerd tegen onverwachte gebeurtenissen, zoals een ongeval, autopech en diefstal of verlies van zaken die je mee hebt genomen tijdens je vakantie. Onder de dekking valt:

Bagage

Meestal valt schade, diefstal of verlies van je bagage binnen de basisdekking van een studentenreisverzekering. Het is verstandig om de aankoopbewijzen te bewaren en na diefstal aangifte te doen bij de lokale politie. De verzekeraar kan dit namelijk vragen als je een verzoek doet om vergoeding.

Schade aan je vakantie accommodatie

Mocht je door een ongeluk schade veroorzaken aan de accommodatie waar je verblijft, dan is dit gedekt.

Vervangend verblijf of vervoer

Mocht je door een ongeluk of ziekte extra kosten hebben aan vervangend verblijf of vervoer, dan krijg je hier een bepaalde vergoeding voor.

Hulpverlening en geneeskundige kosten

Ter aanvulling op een zorgverzekering worden in een reisverzekering zaken als ziekenvervoer, verzending van medicijnen en vervoer van overledene en familie van overledene vergoed.

Telefoonkosten

Mocht je extra telefoonkosten hebben door een ongeval of iets dergelijks, dan is dit gedekt. De dekking van een reisverzekering kan verschillen per verzekeraar. Het is daarom van belang dat je goed de polisvoorwaarden van de verzekeraars met elkaar vergelijkt. Zaken als werelddekking, rechtsbijstand, wintersport en gevaarlijke sporten vallen vaak niet binnen de basisdekking van een reisverzekering. Voor deze zaken kan je vaak een aanvullende reisverzekering afsluiten.

Eigen risico

Een studenten reisverzekering heeft vaak een eigen risico voor een aantal zaken binnen de basisdekking. Dit eigen risico geldt onder andere voor medische kosten, schade die je hebt veroorzaakt aan je vakantie accommodatie en schade, diefstal of verlies van je bagage. De hoogte van het eigen risico verschilt per verzekeraar, maar ligt gemiddeld tussen de €50,- en €100,-.

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897