Print icon

Bronnen en partners

Op deze pagina hebben wij een overzicht gemaakt van handige bronnen voor studenten en samenwerkingspartners. Dit hebben wij ingedeeld in verschillende categorieën. Mocht je een bron of partner op deze pagina zien waarbij de verwijzing niet meer werkt, laat het ons dan weten.

Ministerie van OCW

 • Het ministerie van OCW en DUO hebben de website www.studeermeteenplan.nl samen met scholieren- en studentenbonden (LAKS, JOB, ISO, LSVB, LKvV), Studiekeuze123 en decanenverenigingen ontwikkeld. De website is voor aankomend studenten het startpunt over studeren en keuzes maken. Daarbij gaat het niet alleen over studiekeuze, maar ook over geldzaken, op kamers gaan en alles wat er nog meer bij komt kijken wanneer je gaat studeren. Startstuderen.nl biedt ook een handige checklist om bij te houden wat je nog moet regelen.

banner-Startstuderen_1_ 208x104

Opleiding / Studie website’s

 • Hogeschool Tio – Dit is een particuliere hogeschool met studies als eventmanagement, international business management en internationaal toeristisch management. Deze onderwijsinstelling heeft vestigingen in Hengelo, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam. Over het algemeen zijn de klassen klein en kan deze hogeschool persoonlijke begeleiding bieden.
 • Ben je op zoek naar een HBO studie? Op HBO start vind je een overzicht van alle HBO Opleidingen. Verder staat op deze website veel handige informatie voor HBO studenten.

Meer informatie over zorgverzekeringen

 • zorgbelang-nederland.nlis een sociaal netwerk voor iedereen die zijn ervaringen, wensen en ideeën over zorg en welzijn wil delen.
 • Bereken je Zorgpremie op Zorgpremies.nl – Dit is een informatieve website over zorgverzekeringen en een overzicht van alle zorgpremies van alle zorgverzekeraars.

Stage websites

 • Ga je binnenkort op stage in het buitenland? kijk dan eens op www.stagebuitenland.nl voor een compleet overzicht aan nuttig websites.

Andere handige verzekeringswebsites

Studenten bijbaan

 • www.youngcapital.nl – Door de razendsnelle digitalisering zijn jongeren belangrijker dan ooit. YoungCapital gelooft in de kracht van jonge mensen en om deze reden verbinden ze jong talent met (internationale) bedrijven. Dus ben je als student op zoek naar een interessante bijbaan, neem dan snel een kijkje op deze site. 
 • www.studentjob.nl – Het is op deze website mogelijk om een bijbaan of een vakantiebaan bij jou in de buurt te vinden. Studeren wordt duurder, dus de noodzaak om een bijbaan te vinden wordt steeds groter. Wellicht dat deze website uitkomst kan bieden.
 • Werkstudent.nl – Deze organisatie kan je helpen bij het vinden van een bijbaan die gerelateerd is aan de studie die je volgt.

Overige handige websites voor studenten

Overzichtspagina’s

 • Een overzicht van HBO studies en andere bronnen die interessant zijn voor HBO studenten kan je vinden op de pagina Hbo.startpagina.nl
 • Een overzicht van alle studentenverzekering websites kan je vinden op de pagina Studentenverzekering.startpagina.nl
 • Zorgverzekering.uwpagina.nl – Overzichtspagina met bronnen gerelateerd aan zorg, zoals zorgverzekeringen, zorgtoeslag, zorgleveranciers en huisartsen.
 • Een pagina met een overzicht van bronnen voor studenten, zoals studentenkamers, studentenreizen en studentenorganisaties is te vinden op Studenten.uwpagina.nl

Engelstalige partners

 • A public portal (on behalf of the province of Gelderland) in the Arnhem, Nijmegen & Wageningen area is Thelifenet.eu. On this website you can find more information on working, living, studying and doing business in that area.