Print icon

FBTO inboedelverzekering

FBTO Inboedelverzekering

FBTO is een totaalverzekeraar die onderdeel uitmaakt van het Achmea concern. Het hoofdkantoor van FBTO bevindt zich in hartje Friesland in de hoofdstad Leeuwarden. FBTO legt bij het aanbod van de verschillende verzekeringen de nadruk op vrijheid: zelf kunnen bepalen wat je doet en kiest. Deze keuzevrijheid zie je terug in de verzekeringen van FBTO. Je kan bij FBTO onder meer terecht voor een zorgverzekering, aansprakelijkheidsverzekering of inboedelverzekering. Deze pagina staat in het teken van de inboedelverzekering van FBTO.

Naar FBTO

Premie inboedelverzekering FBTO

Om een goed beeld te kunnen krijgen van je woonsituatie en de premie te kunnen berekenen, heeft FBTO persoonlijke informatie van je nodig. Naast je adresgegevens, heeft FBTO onder meer gegevens als je leeftijd, type woning en gezinssamenstelling nodig. Ook belangrijk is of je huurder of koper bent en of je het hele huis of appartement bewoont of slechts een kamer. Om je een idee te geven van de premie van de inboedelverzekering hebben wij bij het berekenen van de premie de gegevens gebruikt van een 20-jarige student uit Utrecht die op kamers gaat.

Type verzekering Premie
Basis inboedelverzekering FBTO Vanaf €2,89  per maand
Allrisk inboedelverzekering FBTO Vanaf €5,65 per maand

Dekking inboedelverzekering FBTO

De inboedelverzekering van FBTO biedt standaard dekking voor al je verplaatsbare spullen in je huis, schuur en tuin. Je bent verzekerd voor bijvoorbeeld schade als gevolg van inbraak en diefstal, brand, elektriciteit, ontploffing of storm.

Basisdekking inboedelverzekering FBTO

De basis inboedelverzekering van FBTO kent een maximale vergoeding van €200.000,- per schadegeval. Desalniettemin zijn er bepaalde spullen waarvoor je per schadegeval een maximale vergoeding krijgt.

Type verzekering Verzekerd bedrag
Inboedel Tot max. €200.000,-
Geld Tot €1.250,-
Inboedel van iemand anders Tot €25.000,-
Diefstalgevoelige inboedel Voorbeelden zijn je laptop, smartphone of muziekinstrumenten. Tot €35.000,-
Diefstal van sieraden, horloges of wearables Tot €5.000,-
Gereedschap Tot €2.500,-
Gehuurde spullen Tot €35.000,-
Motorrijtuigen zonder kenteken Tot €35.000,-

Allrisk-dekking inboedelverzekering FBTO

Met de module Allrisk van de FBTO inboedelverzekering ben je verzekerd voor min of meer alle schade aan je inboedel, ook als je zelf per ongeluk verantwoordelijk bent voor deze schade. Als je zelf de schade hebt veroorzaakt, geldt wel een eigen risico van €150,-. Dat betekent dat je de eerste €150,- van de schade zelf dient te betalen.

Aanvullende dekkingen inboedelverzekering FBTO

Naast de basis- of allrisk dekking van je FBTO inboedelverzekering kan je deze uitbreiden met de volgende aanvullende dekkingen:

Type verzekering Verzekerd bedrag
Diefstal Plus De standaard maximumvergoeding voor diefstalgevoelige spullen van €35.000,- kan je ophogen naar €50.000,-, €75.000,-, €100.000,- of €250.000,-. De vergoeding is alleen geldig indien je een geldig beveiligingscertificaat hebt voor je huis)
Mijn spullen buiten huis Maximale vergoeding van €3.000,-, €5.000,-, €10.000,-, €15.000,- of €25.000,-. Je kan kiezen voor een complete of basisdekking. Met de basisdekking gelden voor bepaalde spullen een maximale vergoeding, bijvoorbeeld €300,- (voor smartphones, zonnebrillen of sieraden) en €1.300,- (voor laptop, tablet video- of fotocamera).
Mijn aansprakelijkheid Heeft iemand anders per ongeluk schade geleden door jou of bijvoorbeeld je huisdier? Dit kan je verzekeren met de aansprakelijkheidsverzekering: kies voor een verzekerd bedrag van €1.250.000,- of €2.500.000,-.
Rechtsbijstand Consument & Woon Wil je verzekerd zijn van juridische bijstand als huurder, bij (online) aankopen of een conflict met de bank, lokale gemeente of webwinkel? In dat geval kan je voor de aanvullende dekking rechtsbijstand kiezen.

Uitkering nieuwwaarde FBTO

Hoe krijg je de schade uitgekeerd bij de FBTO inboedelverzekering? Allereerst wordt er gekeken naar de schade en de mogelijkheid tot reparatie. In dat geval krijg je de herstelkosten vergoed. Als de schade zodanig is dat de schade niet meer gerepareerd kan worden, krijg je doorgaans de nieuwwaarde vergoed. Voorwaarde is dat de spullen nog steeds minimaal 40% van de nieuwwaarde waard zijn. Is dat niet het geval? Dan krijg je de dagwaarde vergoed. Om te bepalen hoeveel je spullen nog waard zijn, kan je kijken naar de afschrijvingstabel op de website van FBTO.

Wat is niet verzekerd?

Welke schadegevallen zijn niet verzekerd bij de FBTO inboedelverzekering. Hieronder vind je een overzicht van uitsluitingen:

 • Verlies of verduistering van je inboedel
 • Schade door onvoldoende of slecht onderhoud
 • Schade met opzet in het spel, roekeloosheid of merkelijke schuld
 • Illegale activiteiten
 • Schade door de overheid
 • Slijtage, verrotting, veroudering of verroesten van spullen
 • Schade door grondverzakking, -verschuiving of daling
 • Langzaam werkende invloeden, zoals verkleuring door de zon of houtrot
 • Schade door ernstige conflicten of atoomkernreacties

Eigen risico

Er geldt geen verplicht eigen risico bij de inboedelverzekering van FBTO. Wel kan je vrijwillig kiezen voor een eigen risico bij de basis- of allrisk inboedelverzekering of buitenshuisverzekering. Het vrijwillig eigen risico kan worden vastgesteld op:

 • €150,-
 • €300,-

Indien je de allrisk inboedelverzekering hebt afgesloten, geldt bovendien standaard een eigen risico van €150,- bij schade die je per ongeluk zelf hebt veroorzaakt.

Contactgegevens FBTO

Je kan op de volgende manieren contact opnemen met FBTO voor vragen:

Contactgegevens
E-mail info@fbto.nl
Telefoon 058 – 234 56 78
Post Postbus 318, 8901 BC Leeuwarden
Whatsapp 06 – 82756758
Facebook Facebook.com/fbto
Twitter Twitter.com/fbtowebcare

Direct naar FBTO