Print icon

FBTO reisverzekering

FBTO, voluit Friese Boeren en Tuinders Onderlinge, is een verzekeraar opgericht in 1956. In de jaren van opbouw na WOII wilden vooral boeren en tuinders hun geld veilig stellen. Na 1963 is FBTO als eerste verzekeraar direct writing gaan toepassen; verzekeringen aanbieden zonder tussenkomst van derden. Iedereen kan nu klant worden. Bij FBTO kan je verschillende soorten verzekeringen afsluiten, waaronder een kortlopende of doorlopende reisverzekering.

Direct naar FBTO

Verblijf je lange tijd achter elkaar in het buitenland, bijvoorbeeld voor je studie of stage? Dan kan je kiezen voor de aanvullende module lang op reis. Lees hier meer over de lang op reis aanvullende module.

Voordelen reisverzekeraar

  • Een vrij kaal maar degelijk basispakket waarbij je zelf kan kiezen welke zaken je wel of niet meeverzekerd, zodat je niet betaalt voor zaken waar je geen gebruik van maakt.
  • Je kan de meeverzekerde aanvullende modules het hele jaar door aan en uitzetten.

Nadelen reisverzekeraar

  • Het basispakket dekt de nodige zaken, maar kan niet heel uitgebreid genoemd worden. Om de dekking uit te breiden dient aanvullend te worden verzekerd, waardoor je een hogere premie betaalt.

Basispakket reisverzekeraar

  Kortlopende reisverzekering Doorlopende reisverzekering
Persoonlijke hulp Max. de kostprijs + FBTO alarmcentrale Max. de kostprijs + FBTO alarmcentrale
Hoeveel dagen max Afgesloten duur Max. 60 dagen
Dekkingsgebied Europa Europa
Bagage Max. €2500,- per persoon met €100 eigen risico Max. €2500,- per persoon met €100 eigen risico
Premie €11,52 (gebaseerd op 14 dagen vakantie) €2,30 per maand

Bij het afsluiten van de basisverzekering kan je kiezen voor Europa- of Werelddekking. Kies je bij de doorlopende reisverzekering voor werelddekking, dan betaal je maandelijks €0,60 extra premie. Kies je voor werelddekking bij een kortlopende reisverzekering dan betaal je €18,10 (gebaseerd op een 14-daagse vakantie).

Module lang op reis

  Doorlopende reisverzekering
Module lang op reis In plaats van maximaal 60 dagen aaneengesloten reizen kan je 365 dagen aaneengesloten op reis.
Premie €2,50 per maand

Ga je een lange reis maken van meer dan 60 dagen, dan biedt deze aanvullende module uitkomst. Met de module lang op reis kan je 365 dagen aangesloten op reis. Deze module is ook interessant als je stage gaat lopen in het buitenland of langere tijd gaat studeren in het buitenland.

Overzicht aanvullende opties

Welke aanvullende opties biedt FBTO naast het basispakket? Het kan namelijk zo zijn dat de basisdekking niet voldoende voor je is. Je gaat bijvoorbeeld op wintersport, waardoor je op zoek bent naar aanvullende wintersportdekking. Uit deze en andere onderstaande aanvullende modules kan worden gekozen.

Module Annulering

  Kortlopende reisverzekering Doorlopende reisverzekering
Dekking module annulering De verzekerde reissom bepaalt de dekking. Je sluit bijvoorbeeld de module annulering af voor een waarde van €1000,-. Annuleringskosten worden tot maximaal €14.000,- per jaar vergoed.
Premie €45,- extra (gebaseerd op 14 dagen vakantie en een reissom van €1000,-) €3,28 extra per maand

Ben je genoodzaakt je reis tussentijds af te breken of kan je reis niet doorgaan doordat je bijvoorbeeld onverwachts moet herkansen voor je eindexamen? Deze en andere omstandigheden kunnen tijdens of voor je reis roet in het eten gooien. Indien je in een dergelijk geval de module annulering hebt afgesloten krijg je de kosten die je hebt moeten maken voor de niet genoten reisdagen vergoed tot maximaal €14.000,- per jaar.

Dekking Medische kosten

  Kortlopende reisverzekering Doorlopende reisverzekering
Dekking medische kosten -Extra medische kosten boven de kostprijs gemaakt in het buitenland komen geheel voor vergoeding in aanmerking. -Tandheelkundige kosten als gevolg van een ongeval tot maximaal €500,-. -Extra medische kosten boven de kostprijs gemaakt in het buitenland komen geheel voor vergoeding in aanmerking.
-Tandheelkundige kosten als gevolg van een ongeval tot maximaal €500,-.
Premie €3,75 extra (gebaseerd op 14 dagen vakantie) €0,76 extra per maand

Stel je voor: in het buitenland moet je met spoed naar het ziekenhuis. De behandeling wordt door je zorgverzekering in veel gevallen tot slechts de kostprijs vergoed. Dat is het bedrag wat een vergelijkbare behandeling in Nederland zou hebben gekost. In sommige landen, bijvoorbeeld de VS, liggen de ziektekosten veel hoger. In zo’n geval biedt deze aanvullende module uitkomst. Let wel op of je niet misschien al via je zorgverzekering een aanvullende verzekering voor extra medische kosten hebt afgesloten.

Module S.O.S Autopechhulp

  Kortlopende reisverzekering Doorlopende reisverzekering
Vervangend vervoer Maximaal €150,- per dag voor de huur van vervangend vervoer tot max. 20 dagen. Maximaal €150,- per dag voor de huur van vervangend vervoer tot max. 20 dagen.
Uitvallen bestuurder Via de FBTO alarmcentrale worden de extra reiskosten volledig vergoed + maximaal €70,- per verzekerde per dag als tegemoetkoming in de extra verblijfskosten. Via de FBTO alarmcentrale worden de extra reiskosten volledig vergoed + maximaal €70,- per inzittende als tegemoetkoming in de extra verblijfskosten.
Rechtsbijstand Geen juridische ondersteuning. Geen juridische ondersteuning.
Premie €16 extra (gebaseerd op één zomermaand) €2,50 extra per maand

Pech met de auto of met je motor? Via de module S.O.S. autopechhulp krijg je in een dergelijk geval hulp via de FBTO alarmcentrale. Neem in geval van pech direct contact op met deze alarmcentrale, alleen indien je vooraf contact hebt opgenomen heb je recht op hulpverlening.

Module Ongevallen

  Kortlopende reisverzekering Doorlopende reisverzekering
Dekking module ongevallen In geval van blijvende invaliditeit maximaal €70.000,- en overlijden max. €12.000,-. In geval van blijvende invaliditeit maximaal €70.000,- en overlijden max. €12.000,-.
Premie €3,- extra (gebaseerd op 14 dagen vakantie) €0,67 extra per maand

Indien je op vakantie gaat sta je vaak niet stil bij de gevolgen van een mogelijk ongeval. Een dergelijke gebeurtenis kan financieel verstrekkende gevolgen hebben. Met de module ongevallen wordt een bedrag uitgekeerd indien je blijvend letsel hebt opgelopen door een ongeval of in het ergste geval zelfs overlijdt.

Module Wintersport

  Kortlopende reisverzekering Doorlopende reisverzekering
Module wintersport Tot maximaal €2500,- bij het budgetpakket en €3500,- bij het comfortpakket. Er geldt een eigen risico van €50,-. Tot maximaal €2500,- bij het budgetpakket en €3500,- bij het comfortpakket. Er geldt een eigen risico van €50,-.
Premie €14,25 extra (gebaseerd op een 14-daagse vakantie) €0,57 extra per maand

Ga je op wintersport in Oostenrijk of duiken op de Nederlandse Antillen? Leuk! Maar het zijn wel sporten met een extra risico. Kies je voor de module winter- en onderwatersport, dan ben je aanvullend verzekerd voor schade aan bijvoorbeeld je skispullen. Ook als je niet meer kan skiën of snowboarden door een ongeval worden de dagen die je niet hebt kunnen skiën vergoed en een eventuele gipsvlucht.

Extra diensten FBTO

FBTO heeft een overstaphulp. Je krijgt daarbij hulp bij het opstellen van een opzegbrief en vervolgens kan je kiezen of je die brief zelf of door FBTO wilt laten versturen. Verder biedt FBTO weinig extra diensten aan.

Kortingen FBTO

Bepaalde collectiviteiten krijgen bij FBTO korting op de reisverzekering. Zo krijgen bijvoorbeeld studenten van de Hogeschool Windesheim in Zwolle extra korting en leden van bepaalde verenigingen.

Contactgegevens FBTO

  Contactgegevens
E-mail Contactformulier op de website
Telefoon 058 – 234 56 78
Website www.fbto.nl