Autoverzekering vergelijken

Als je een studenten autoverzekering wilt afsluiten is het goed om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Hier vind je een aantal tips waar je rekening mee kan houden bij het vergelijken van studenten autoverzekeringen.

Gegevens vergelijken

Wanneer je online autoverzekeringen gaat vergelijken moet je vaak een aantal gegevens invullen. Het gaat dan om gegevens van je auto en persoonlijke gegevens, zoals:

  • Je geslacht
  • Je leeftijd
  • Je woonplaats
  • Het aantal schadevrije jaren
  • Hoelang je in het bezit bent van een rijbewijs
  • Het kenteken van je auto en het soort auto
  • Het aantal kilometers dat je jaarlijks maakt

Deze informatie bepaalt de hoogte van je premie. Wij hebben autoverzekeringen voor studenten met elkaar voor je vergeleken en hebben op basis daarvan een top 5 van autoverzekering samengesteld.

Bestudeer en vergelijk de polisvoorwaarden

Een van de belangrijkste zaken bij het afsluiten van een autoverzekering is het doorlezen en vergelijken van de polisvoorwaarden van verschillende verzekeraars. In deze polisvoorwaarden worden zaken vermeld als:

  • Een beschrijving van de dekking van de autoverzekering
  • De voorwaarden die de verzekeraar heeft met betrekking tot uitkeren
  • De hoogte van de no-claim korting.

Er kunnen per verzekeraar grote verschillen zitten in de polisvoorwaarden. Hierdoor kunnen er verschillen zitten in de voorwaarden waaraan voldaan moet worden, mocht je een vergoeding krijgen voor de schade die je claimt. Het kan zo zijn dat een verzekeraar met een aantrekkelijke premie uiteindelijk slechte polisvoorwaarden heeft. Het is daarom aan te raden om goed de polisvoorwaarden te bestuderen en deze te vergelijken van de verschillende verzekeraars.

Houdt rekening met de leeftijd van je auto

Bij de keuze van het soort dekking is het verstandig om rekening te houden met de leeftijd van je auto.

Ouder dan 8 jaar:
Over het algemeen wordt geadviseerd om bij een auto ouder dan 8 jaar alleen een WA verzekering te nemen.

Tussen de 3 jaar en 8 jaar:
Als je auto tussen de 3 en de 8 jaar oud is, dan wordt vaak geadviseerd om een studenten autoverzekering met beperkte casco dekking te nemen.

Jonger dan 3 jaar:
Als je auto jonger is dan 3 jaar, dan wordt geadviseerd om een studenten autoverzekering te nemen met een volledige casco dekking (oftewel All-Risk)

Schadevrije jaren

Als je bij je oude autoverzekering schadevrije jaren hebt opgebouwd, krijg je meestal bij je nieuwe autoverzekering ook een korting. Deze schadevrije jaren kan je namelijk meenemen van de ene naar de andere verzekering.

De korting bij schadevrije jaren verschilt nog wel eens per verzekeraar. Het is daarom aan te raden bij het vergelijken van de verschillende aanbieders van autoverzekeringen rekening te houden met het aantal schadevrije jaren die je hebt opgebouwd.

Hoeveel kilometer je per jaar met de auto gaat rijden

Het aantal kilometers dat je per gaat rijden heeft invloed op de premie die je moet betalen. Vaak vraagt de verzekeraar, als je een autoverzekering afsluit, hoeveel kilometer je jaarlijks rijdt. Het is dus verstandig om hier van te voren over na te denken en een schatting te maken van het aantal kilometers dat je jaarlijks gaat rijden met je auto.

Dagwaarde van je auto

De manier waarop de dagwaarde van je auto wordt berekend heeft grote invloed op de hoogte van de premie die je moet betalen. De berekening van de nieuwwaarde kan per verzekeraar verschillen. Een verzekeraar kan de nieuwwaarde berekenen op basis van de aankoopwaarde, de nieuwkoopprijs en afschrijvingen op de aankoopwaarde.

Aanvullende verzekeringen

Bij de meeste verzekeraars is het mogelijk om naast de autoverzekering aanvullende verzekeringen af te sluiten.

Voorbeelden van aanvullende autoverzekeringen zijn:

Ongevallen inzittendenverzekering:

Hierbij is de bestuurder en zijn de inzittenden van de auto verzekerd bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval. Lees meer hierover op onze pagina ongevallen inzittendenverzekering.

Rechtsbijstandverzekering:

Hierbij worden juridische kosten gedekt die je kan krijgen bij een juridisch conflict dat bijvoorbeeld is ontstaan na een ongeval met je auto. Lees meer hierover op onze pagina rechtsbijstandsverzekering auto.

Voordat je een autoverzekering afsluit is het aan te raden om te bedenken of je behoefte hebt aan een aanvullende autoverzekering.

Bedenk de hoogte van het eigen risico dat je wilt nemen

De hoogte van het eigen risico dat je kiest heeft invloed op de premie die je moet betalen. Voordat je de verschillende verzekeringen met elkaar gaat vergelijken is het verstandig om een beslissing te nemen over de hoogte van het eigen risico dat je zelf wilt betalen in het geval van een schadeclaim bij de verzekeraar.

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897