Vergelijken & afsluiten

Wanneer je besluit om een inboedelverzekering af te sluiten is het belangrijk om een aantal punten te onderscheiden en verschillende verzekeringen te vergelijken. Zo vind je uiteindelijk de juiste dekking voor de laagste prijs. Ook wanneer je al een inboedelverzekering hebt is het mogelijk om over te stappen naar een verzekering die beter bij jou past. Op deze pagina kan je meer lezen over het afsluiten van een inboedelverzekering.

Welke dekking moet ik kiezen?

Voordat je een verzekering afsluit is het belangrijk om goed na te denken over welke dekking je precies zoekt. Wanneer je eerst deze keuze maakt is het makkelijker om verschillende inboedelverzekeringen te vergelijken. Als je veel dure spullen bezit is een all risk verzekering de beste keuze, terwijl bij een minder waardevolle inboedel de uitgebreide dekking misschien al genoeg is.

Vergelijken inboedelverzekeringen

De meeste aanbieders van woonverzekeringen hebben drie soorten inboedelverzekeringen die qua dekking redelijk op elkaar lijken. Toch is het belangrijk om de algemene voorwaarden van verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. De voorwaarden voor bijvoorbeeld het uitkeren van een vergoeding kunnen namelijk verschillen. Daarnaast kan je verzekeringen natuurlijk altijd goed vergelijken op premiehoogte.

Meer informatie over het vergelijken van inboedelverzekeringen

Top 5 inboedelverzekeringen

Er zijn vele aanbieders van inboedelverzekeringen. Sommige verzekeraars bieden zelfs korting voor studenten. In één oogopslag verschillende studenten inboedelverzekeringen vergelijken? Wij hebben een Top 5 inboedelverzekeringen samengesteld. Aangezien de hoogte van de premie afhankelijk is van je persoonlijke situatie zijn wij bij het onderzoeken van de verzekeringen uitgegaan van een gemiddeld studentenhuis.

Bekijk direct onze Top 5 inboedelverzekeringen

Korting via inbraakpreventie

Inboedelverzekeraars hebben er natuurlijk baat bij wanneer het voor inbrekers moeilijk is om bij jou in te breken. De kans dat ze iets moeten vergoeden wordt dan kleiner. Wanneer jij jouw huis goed beveiligt biedt de inboedelverzekeraar daarom korting op je maandelijkse premie. Je moet dan wel een officieel Politiekeurmerk of een BORG Certificaat hebben. Hiervoor moet je vaak wat aanpassingen aan je huis doen, zoals goede verlichting en sterke sloten.

Lees meer over de mogelijkheid van korting via inbraakpreventie

Opzeggen inboedelverzekering

Een inboedelverzekering kan je eenvoudig opzeggen door contact op te nemen met de verzekeraar. Het opzeggen van een inboedelverzekering kan niet op ieder gewenst moment. De verzekering sluit je standaard af voor minimaal een jaar. In die periode is opzeggen dus niet mogelijk. Na deze contractperiode kan je iedere maand de inboedelverzekering opzeggen.

Lees meer informatie over het opzeggen van de inboedelverzekering

Waarom overstappen?

Overstappen naar een andere verzekeraar kan in sommige gevallen een premiebesparing opleveren of ervoor zorgen dat je beter verzekerd bent. Er zijn een aantal situaties waarin het verstandig is om over te stappen, bijvoorbeeld:

  • De waarde van je inboedel is gestegen en je verzekering is niet uitgebreid genoeg
  • De waarde van je inboedel is gedaald en je verzekering is te uitgebreid
  • Je hebt een verzekering afgesloten zonder de dekking en premie te vergelijken
  • Een andere verzekeraar biedt je een lagere premie of extra korting

Ook wanneer je eigenlijk best tevreden bent over je verzekeraar is het verstandig om soms verzekeringen met elkaar te vergelijken. Premies en dekkingen van inboedelverzekeringen staan niet vast en kunnen daarom ieder jaar veranderen.

Stappenplan inboedelverzekering afsluiten

Ben je van plan een inboedelverzekering af te sluiten of over te stappen? Wat zijn belangrijke aandachtspunten bij het afsluiten van een nieuwe inboedelverzekering? En hoe kan je zoveel mogelijk besparen zonder in te leveren op dekking? Wij helpen je op weg via ons handige 5-stappenplan voor het afsluiten van een inboedelverzekering!

Bekijk onze pagina stappenplan inboedelverzekering

Tip bij het afsluiten

Zorg ervoor dat je voor het vergelijken en afsluiten van een inboedelverzekering alle informatie hebt verzameld die je nodig hebt. Gegevens die je bij het aanvragen van de verzekering nodig hebt:

  • Je persoonsgegevens
  • Informatie over de oppervlakte en prijs van het huis
  • De waarde van je inboedel

Reken dit uit voordat je de stap neemt om de verzekeringen te vergelijken en er daadwerkelijk een af te sluiten. Zo weet je zeker dat je vergelijking gebaseerd is op de juiste informatie.

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897