Annuleringsverzekering

Een verzekering waar je bijna niet meer omheen kunt is een annuleringsverzekering. Deze komt van pas als de reis die je hebt geboekt door een onverwachte gebeurtenis niet door kan gaan. Hieronder vind je meer informatie over de annuleringsverzekering.

Wat is een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering is er om de kosten te dekken die je moet betalen als je de reis die je hebt geboekt moet annuleren of om een deel of de gehele reissom te vergoeden op het moment dat je jouw vakantie halverwege moet afbreken.

Wat dekt een annuleringsverzekering?

Als het gebeurt dat jouw reis geannuleerd moet worden, dan ben je verzekerd voor de annuleringskosten. Daarbij ben je verzekerd voor het deel van de reis dat je niet af hebt kunnen maken, mocht je vroegtijdig naar huis keren wegens familieomstandigheden.

Het kan ook nog voorkomen dat je door vertraging een excursie of reis niet hebt kunnen maken. Ook voor deze zaken ben je verzekerd.

Wanneer geldt de annuleringsverzekering?

De annulering wordt echter alleen vergoed als de reden die je hiervoor hebt in de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar is opgenomen. In vele gevallen zijn dit zaken en- /of gebeurtenissen die je niet hebt kunnen overzien. Bestudeer daarom bij het zoeken naar de juiste annuleringsverzekering altijd zorgvuldig de polisvoorwaarden van verzekeraars.

Enkele doorgaans gedekte redenen zijn:

  • Als je komt te overlijden, een ernstige ziekte of ongeluk krijgt
  • Als iemand binnen je directe familie komt te overlijden
  • Als je 30 dagen voor vertrek de mogelijkheid krijgt om een huis te kopen of te huren
  • Als je plotseling werkloos bent zonder dat je vrijwillig ontslag hebt genomen
  • Als je paspoort op de dag van vertrek gestolen wordt
  • Als je, buiten je eigen schuld om, geen visum krijgt voor het land waar je naartoe wilt reizen.

Kortlopende annuleringsverzekering

Het afsluiten van een aflopende annuleringsverzekering is verstandig als je maar één keer per jaar een kortere periode op vakantie gaat.

Doorlopende annuleringsverzekering

Een doorlopende annuleringsverzekering is er zodat je het gehele jaar door verzekerd bent. Je hoeft deze verzekering maar 1 keer af te sluiten en hoeft dus niet bij iedere reis die je maakt een nieuwe annuleringsverzekering af te sluiten. Ga je meerdere keren per jaar op vakantie, dan kan een doorlopende annuleringsverzekering handiger en goedkoper zijn.

Premie berekenen

De premie die je gaat betalen voor een annuleringsverzekering is vaak afhankelijk van de kosten van de reis die je gaat maken. Je kunt de premie altijd snel en gemakkelijk online laten berekenen bij verschillende verzekeraars.

Afsluiten van een annuleringsverzekering

Vaak wordt er meteen nadat je de reis boekt gevraagd of je er een annuleringsverzekering bij wilt. Dit is zeer verstandig om te doen. Wil je hier echter nog even over nadenken, wacht dan niet te lang met het alsnog afsluiten van een annuleringsverzekering. Verzekeraars hebben de mogelijkheid om je te weigeren als je te lang wacht tussen het moment dat je geboekt hebt en het moment dat je de verzekering af wilt sluiten.

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897