FBTO Aansprakelijkheidsverzekering

FBTO, wat staat voor Friese Boeren en Tuinders Onderlinge, opgericht in 1956 is één van de eerste verzekeraars waar je direct als consument een verzekering kon afsluiten. Vandaag de dag maakt FBTO deel uit van de Achmea Groep, de grootste verzekeringsmaatschappij van Nederland. Bij FBTO kan je terecht voor een veelheid aan verzekeringen, waaronder zorg-, auto-, of inboedelverzekeringen. In dit artikel staat de aansprakelijkheidsverzekering van FBTO centraal.

Direct naar FBTO

Aansprakelijkheidsverzekering FBTO: dekking

Welke vormen van schade dekt de aansprakelijkheidsverzekering van FBTO eigenlijk precies? Indien je een aansprakelijkheidsverzekering bij FBTO hebt afgesloten, biedt de verzekering een vergoeding van de schade die jij als particulier onbedoeld toebrengt aan iemand anders of diens spullen. Ben je studerend en uitwonend?

Indien je ouders een aansprakelijkheidsverzekering bij FBTO hebben, ben jij als uitwonend studerend kind ook meeverzekerd. Ga je een tijdje studeren in het buitenland of een aantal weken op vakantie? Geen zorgen, je bent met je Nederlandse aansprakelijkheidsverzekering bij FBTO ook verzekerd in het buitenland.

Dekking Premie per maand

Schadebedrag tot maximaal €1.500.000,-

Vanaf €2,54

Schadebedrag tot maximaal €2.500.000,-

Vanaf €3,39

Bovenstaande premie is gebaseerd op een alleenstaande Utrechtse student van 22 jaar oud, woonachtig in een flat/appartement. Sommige schadevormen hebben een beperkte dekking per gebeurtenis. Het betreft:

Schadevorm Verzekerd bedrag
Schade tijdens logeren of oppassen Tot max. €25.000,- per gebeurtenis
Schade bij de uitvoering van een vriendendienst Tot max. €25.000,- per gebeurtenis
Schade tijdens sport en spel Tot max. €25.000,- per gebeurtenis
Schade aan geleende spullen Tot max. €25.000,- per gebeurtenis

Wat is er precies verzekerd?

Een aansprakelijkheidsverzekering bij FBTO biedt je dekking voor de volgende schadegevallen:

 • Je hebt schade toegebracht aan een ander als gevolg waarvan deze persoon gewond dan wel invalide raakt, ziek wordt of in het ergste geval overlijdt
 • Je hebt per ongeluk andermans zaken beschadigd
 • Je huisdier veroorzaakt schade aan een ander dan wel diens spullen
 • Je dient kosten te maken voor een rechtszaak
 • Je dient wettelijke rente over je schade te betalen
 • Je voert een vriendendienst uit, dat wil zeggen dat je bijvoorbeeld hulp aanbiedt bij een verhuizing zonder enige tegenprestatie. Indien er schade optreedt ben je wettelijk niet verplicht deze schade te vergoeden, maar de persoon aan wie je deze schade hebt toegebracht kan toch een vordering tot schadevergoeding doen. In een dergelijk geval ben je voor deze schade verzekerd tot een maximum van €25.000,-.

Wat is niet verzekerd?

De aansprakelijkheidsverzekering van FBTO kent de volgende uitsluitingen:

 • De schade is, ook al was deze onbedoeld, met opzet veroorzaakt
 • De schade is veroorzaakt door seksueel gedrag, je krijgt evenmin een vergoeding op het moment dat je deel uitmaakt van een groep waarvan een of meerdere personen de schade hebben veroorzaakt
 • Schade veroorzaakt door een gebouw of woning, bijvoorbeeld indien een afgewaaide dakpan op het hoofd beland van de buurman
 • Schade ontstaan als gevolg van gebruik van (vuur)wapens
 • Schade aan andermans zaken die je onder je beheer hebt (in de vorm van opzicht)
 • Schade veroorzaakt tijdens het uitvoeren van werkzaamheden, je bent hiervoor via je werkgever verzekerd
 • Schade veroorzaakt door een motorrijtuig.

Eigen risico

De aansprakelijkheidsverzekering van FBTO kent geen verplicht eigen risico. Dat betekent dat bij elk schadegeval je het volledige bedrag krijgt vergoed. Alleen bij stormschade geldt een eigen risico van €200,-.

Extra diensten

FBTO heeft een webcare team in het leven geroepen, dit team beantwoordt al je vragen met betrekking tot de producten en diensten van FBTO. Het webcare team is actief op social media (facebook/twitter) en de online chat, waar je direct met je vragen terecht kunt. Het webcare team struint bovendien dagelijks verschillende discussieforums en blogs af om de daar gerezen vragen te beantwoorden.

Daarnaast biedt FBTO een overstaphulp, indien je van aansprakelijkheidsverzekeraar wilt overstappen. In samenwerking met opzeggen.nl kan je FBTO een opzegbrief voor je laten versturen. Ben je niet geheel tevreden met je FBTO aansprakelijkheidsverzekering of wil je er nog even over nadenken? Je krijgt na het afsluiten van de verzekering nog 14 dagen bedenktijd en kan de verzekering dagelijks opzeggen.

Korting

Je krijgt op dit moment geen korting op de aansprakelijkheidsverzekering van FBTO.

Contactgegevens

Zelf contact opnemen met FBTO? Met onderstaande contactinformatie helpen wij je op weg:

Contactgegevens
E-mail info@fbto.nl
Telefoon 058 – 234 56 78
Post Postbus 318, 8901 BC Leeuwarden
Whatsapp 06 – 82756758
Facebook Facebook.com/fbto
Twitter Twitter.com/fbtowebcare

Direct naar FBTO

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897