ZieZo

ZieZo zorgverzekering

Deze nieuwe zorgverzekeraar is in 2015 geïntroduceerd. ZieZo is onderdeel van Zilveren Kruis en als klant kun je dan ook van de ervaring en service van Zilveren Kruis gebruikmaken. ZieZo is door Zilveren Kruis opgericht voor iedereen die een heldere en simpele zorgverzekering wil. Er is één basisverzekering die je kan aanvullen met een aanvullend pakket en een tandartsverzekering. De vergoedingen zijn direct duidelijk en alleen de meest gebruikte zorg wordt vergoed. Zo betaal je niet voor zorg die je niet nodig hebt.

Direct naar ZieZo

Alle zorgverzekering pakketten van ZieZo 2024


ZieZo zorgpremie overzicht van afgelopen jaren

Zorgverzekeraar ZieZo zorgpremie overzicht
Jaar Natura Budget
2024 € 139,95 € –
2023 € 129,95 € –
2022 € 112,25 € 108,25
2021 € 112,25 € 109,25
2020 € 108,75 € 105,25
2019 € 105,95 € 101,95
2018 € 102,50 € 96,95
2017 € 93,95
2016 € 96,75
2015 € 89,75

Voordelen ZieZo voor studenten

  • Eenvoudige aanvullende pakketten met lage premies;
  • Je maakt gebruik van de betrouwbare service van Zilveren Kruis;
  • Veel online: een handige App, chat en online apotheken;

Nadelen ZieZo voor studenten

  • Alleen een naturapolis;
  • Beperkte vergoedingen in de aanvullende pakketten.

Basispakket ZieZo

Veel zorgverzekeraars bieden tegenwoordig verschillende basispakketten aan waarbij je als klant kunt kiezen van welke zorgverleners je zorg kunt ontvangen. ZieZo wil eenvoudig en helder zijn en biedt daarom één basispakket aan: ‘ZieZo Basis’. Deze basisverzekering is een naturapolis, wat inhoudt dat je voor geplande behandelingen alleen gebruik kunt maken van zorgverleners waarmee ZieZo afspraken heeft gemaakt. Niet-gecontracteerde zorg wordt voor maximaal 75% vergoed. Verder wordt alle belangrijke basiszorg (zoals vastgesteld door de overheid) vergoedt door dit pakket: denk aan de huisarts, het ziekenhuis en kraamzorg. Houd er wel rekening mee dat ZieZo vooral werkt met online apotheken, dit houdt in dat je de medicijnen (voor een volledige vergoeding) zoveel mogelijk online moet bestellen. Spoedgevallen zijn hierbij uitgezonderd.

Direct naar ZieZo

Aanvullende pakketten

Je kunt bij ZieZo kiezen uit twee aanvullende pakketten, te weten ‘ZieZo Werelddekking’ en ‘ZieZo Aanvullend 1’. Dit laatste pakket is samengesteld op basis van de zorg die door Nederlanders het meest gebruik wordt. Vele andere zorgsoorten worden door het pakket niet vergoed, zo is er geen vergoeding voor contactlenzen en brillen of vaccinaties. Het voordeel hiervan is dat het erg duidelijk is wat je wel vergoed krijgt en dat de maandelijkse premie laag is. Voor tandartsbehandeling kun je een aanvullende tandartsverzekering afsluiten.

Aanvullende tandartsverzekering

Wanneer je een dekking wilt voor tandartskosten kun je voor de tandartsverzekering van ZieZo kiezen, genaamd ‘Tand 1’. Dit pakket vergoedt de meest voorkomende tandartsbehandelingen volledig en andere behandelingen worden deels vergoed. Je bent wel gebonden aan een maximaal vergoedingsbedrag, dit bedrag is €250,- per jaar. Orthodontie wordt niet vergoed.

Extra diensten ZieZo

Bij ZieZo willen ze verzekeren graag simpel en goedkoop houden. De verzekeraar is daarom vooral online actief en biedt de volgende services:

  • Een Declaratie App
  • Een online apotheek
  • Een online zorgzoeker waarmee je gecontracteerde zorgverleners in de buurt kun zoeken
  • Een online chat waar je direct vragen kunt stellen
  • Als klant van ZieZo kun je gebruikmaken van de betrouwbare service en kennis van Zilveren Kruis

Contactgegevens ZieZo

Contactgegevens
E-mail Contactformulier website
Post Postbus 444, 2300 AK Leiden
Facebook Facebook.com/ziezo
Twitter @ziezo

Inloggen Ziezo

Direct naar ZieZo

Duurzaamheid ZieZo

Benieuwd naar de duurzaamheid van beleggingen door ZieZo? Het VBDO (Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling) heeft een benchmark studie gepubliceerd over de duurzaamheid van beleggingen door Nederlandse zorgverzekeraars. In het onderzoek ‘Responsible Investment by Insurance Companies in the Netherlands 2019’ scoort ZieZo een 4,2 op een schaal van 1 tot 5. Gekeken werd naar het beleid met betrekking tot onder meer milieu, mens en maatschappij.

Alle zorgverzekeringen vergelijken?

Alle studenten zorgverzekeringen vergelijken

Waar ben je naar op zoek...

Over ons

Studentenverzekeringen.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897